Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar supergigantu un milzu slalomu BK 4. posmu Siguldā uzsākuši jaunieši un Master

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar supergigantu un milzu slalomu BK 4. posmu Siguldā uzsākuši jaunieši un Master
Foto: Emīlija Škapare.

Sestdien ar divām disciplīnām – superigantu un milzu slalomu – Siguldā notiekošajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā, ko ar Siguldas novada domes atbalstu rīko Latvijas Slēpošanas federācija, iesaistījās arī Master un ļoti kuplā skaitā arī trīs jauniešu vecuma grupu pārstāvji.

Ceturtdien un piektdien prestižais Baltijas kauss kalnu slēpošanā turpinājās ar ceturto posmu, pirmo reizi šajā sezonā norisinoties Latvijā, jo iepriekšējie trīs posmi bija Lietuvā, Itālijā un Igaunijā. Pirmajās divās dienās 4. posmā FIS ENL sacensībās slalomā sacentās juniori, bet sestdien un svētdien kārta rādīt savu meistarību ir jauniešiem un Master grupas kalnu slēpotājiem.

Priecēja ļoti lielais jauniešu skaits U12, U14 un U16 grupās, sniedzoties pāri simtam – 120 dalībnieki. Jauno kalnu slēpotāju lielo daudzumu šogad varēja vērot arī mazākajās grupās Vilciņa kausā, kur dažos posmos Latvijas jauno kalnu slēpotāju skaits pārsniedza pat divus simtus.

U16 grupā pirmie divi supergigantā Ivans Šniders (Virsotne) un piektdien Latvijas Skolu ziemas festivālā uzvarējušais Nils Neo Trapāns (Kore) samainījās vietām milzu slalomā, līdz ar to katram tiekot pa uzvarai un otrajai vietai. Abiem cieši blakus supergigantā finišējušais apeksietis Gustavs Gritāns trešo vietu 17 dalībnieku vidū ieguva arī milzu slalomā, šajā disciplīnā tuvu esot Šnideram.

Meitenēm šajā vecumā grupā arī pirmo divu vietu ieguvējas abās disciplīnās bija vienas un tās pašas, arī katrai izcīnot pa vienai uzvarai un vienai otrajai vietai, turklāt vēl līdzvērtīgākā cīņā. Supergigantā ar minimālāko 0,01 sekunžu pārsvaru pār Esteri Jansoni uzvarēja Heidija Ciagune, bet milzu slalomā Latvijas Skolu ziemas festivāla uzvarētāja Estere revanšējās ar ātrāku otro braucienu un vienas sekundes desmitdaļas pārsvaru divu braucienu summā. Supergigantā tāpat kā Latvijas Skolu ziemas festivālā trešā bija Elza Zelča (SSS/Ziemeļpols), bet milzu slalomā Elza, kura šogad neoficiālajā pasaules jauniešu čempionātā pirmajā braucienā uzrādīja 3.-4. laiku, kļūdījās un saņēma diskvalifikāciju, bet trešo vietu ieguva Annija Biezā, līdz ar to visu trijnieku aizņemot Siguldas Sporta skolas/Pantera meitenēm.

U14 grupā puišiem, kur sacentās 25 kalnu slēpotāji, bija identiska situācija ar U16 grupu – pirmās divas vietas apmainījās, bet trešā palika nemainīga, turklāt supergigantā arī šeit pirmo trijnieku atdalīja tieši tādas pašas atstarpes – pirmo un otro 0,06 sekundes, bet otro un trešo – 0,08 sekundes. Supergigantā ātrākais bija Kristiāns Lazdiņš (SSS/Pantera), bet milzu slalomā viņu ļoti spraigajā duelī beigās tomēr par 0,02 sekundēm apsteidza Leo Zauers no “Snow Feel”. Abās disciplīnās trešo vietu ieguva virsotnietis Edvards Veits-Kapteinis no Carnikavas pamatskolas, kurš piektdien triumfēja Latvijas Skolu ziemas festivālā Gaiziņā.

Meitenēm šajā vecuma grupā arī pirmajā trijniekā abās disciplīnās iekļuva tās pašas kalnu slēpotājas (visas no SSS/Pantera) un arī pamainījās uzvarētājas, bet ne pirmā ar otro vietu. Supergigantā pārējām cerības neatstāja Skolu ziemas festivāla uzvarētāja Emīlija Kliesta, kura bija ļoti tuvu otrajai vietai milzu slalomā, tomēr noslēdzot trijnieku. Milzu slalomā meistarīgāka bija un pārliecinošu uzvaru svinēja Nikola Grīnberga, kurai trešais laiks supergignatā. Tikmēr stabilitāti rādīja un abas reizes otro vietu ieguva Daniela Anna Livčāne.

U12 grupā, kur sacentās pāri par 20 dalībniekiem, bija vienīgā no jauniešiem, kur uzvarētājs nemainījās, jo abās disciplīnās uzvarēja Mārtiņš Baumanis no “ASI”. Toties pārējo divu godalgoto vietu ieguvēji bija pavisam citi. Ja supergigantā uz goda pjedestāla kāpa Hugo Jurevskis (Marbel Ski team) un Larno Kļaviņš (SSS/Ziemeļpols), tad milzu slalomā tādu iespēju noplenīja Leo Ģermanis (Snow Feel) un Edvards Mūrnieks (Apex).

Meitenēm šajā grupā arī bija vairāk par 20 kalnu slēpotājām. Supergiantā visātrāk trasi veica Maija Ciagune (SSS/Pantera), bet otro un trešo vietu ieguva juniora Riharda māsa Elizabete Anna Allena (Virsotne) un kuplās Ameriku ģimenes atvase Laura (Snow Feel). Milzu slalomā Ciagune bija trešā, bet līdzīgajā duelī par uzvaru Skolu festivāla otrās vietas ieguvēja Allena tomēr ar ātrāko laiku otrajā braucienā pārspēja Ameriku.

Master grupā vīriešiem abas reizes nepārspēts palika Toms Ielejs (Virsotne), supergigantā uzvaru svinot ar nieka vienas sekundes simtdaļas pārsvaru pār Paulu Stēgu (Kore). Trijnieku noslēdza Artūrs Kāršenieks (Kore), kurš par trim simtdaļām apsteidza Andreju Mihailovu (Pantera). Milzu slalomā abi “Kores” pārstāvji Stēga un Kāršenieks ļoti līdzvērtīgi cīnījās par otro vietu, šoreiz nedaudz priekšā esot Artūram.

Sievietēm izvietojums trijniekā nemainījās. Lai arī abās disciplīnās viņas līdzīgi cīnījās, tomēr abas reizes uzvarēja Sanita Kubliņa (Apex), bet komandas biedrene Ieva Lagzdiņa izcīnīja otro vietu. Pirmo divu vietu ieguvējām abās disciplīnās tuvu bija arī Jana Trapāne (Kore), kurai tāpat kā Igaunijā mēneša sākumā trešās vietas.

Šodien Baltijas kausa 4. posms Siguldā noslēgsies ar slalomu jauniešiem un Master.

Izmantotie resursi:
inifoski.lv