Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar līdzīgām cīņām vairākās jauniešu grupās slalomā Siguldā noslēdzies BK 4. posms

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar līdzīgām cīņām vairākās jauniešu grupās slalomā Siguldā noslēdzies BK 4. posms
Foto: Emīls Lukšo.Ski.lv

Šodien ar ļoti līdzīgām cīņām vairākās jauniešu grupās slalomā pavasarīgos laikapstākļos Siguldā noslēdzās Baltijas kausa kalnu slēpošanā 4. posms, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija ar Siguldas novada domes atbalstu.

Arī otrajā dienā visu jauniešu grupu kalnu slēpotāju skaits tāpat kā pirmajā dienā supergigantā un milzu slalomā sniedzās pāri simtam, parādot, ka kalnu slēpošanā jaunākajās grupās ir samērā liela masveidība. Master vīriešiem sacentās arī paprāvs skaits – 14, bet sievietēm – sešas.

U16 grupā puišiem Nils Neo Trapāns un Ivans Šniders atkal bija pirmajās divās vietās, tiesa šoreiz Trapānam uzvarot ļoti pārliecinoši, bet Šnideram uz otro vietu pakāpjoties no piektās, jo trīs priekšā esošie panterieši otrajā braucienā nefinišēja. Pirmo godalgu šajā nedēļas nogalē nopelnīja trešo laiku uzrādījušais Kristers Ernests Zīle.

Meitenēm šajā grupā otro uzvaru divās izcīnīja Heidija Ciagune, kura par pusotru sekundi divu braucienu summā apsteidza tuvāko sekotāju Justīni Baumani, kurai ši ir pirmā godalga Baltijas kausa 4. posmā. Pirmo reizi uz goda pjedestāla šajās dienās kāpa arī Hanna Kronberga, kura, izstājoties Annijai Biezajai un Esterei Auseklei, no piektās vietas pakāpās uz trešo.

U14 grupā visu goda pjedestālu spraigās cīņās aizņēma panterieši. Ar ātrāko otro braucienu pie uzvaras tika Ronijs Drošs, kurš tāpat kā otrās vietas ieguvējs Renārs Lazdiņš pirmo reizi kāpa uz pjedestāla šajās divās dienās. Savukārt trešās vietas ieguvējs – Renāra dvīņu brālis – Kristiāns Lazdiņš ar trešo vietu nopelnīja pilnu godalgu komplektu šajā posmā. Ceturto vietu ieņēma milzu slaloma uzvarētājs un supergiganta otrās vietas ieguvējs Leo Zauers, bet ar otro laiku otrajā braucienā piektajā vietā ierindojās pirmajā dienā abās disciplīnās trijniekā tikušais Edvards Veits-Kapteinis.

Meitenēm šajā vecuma grupā pēc pirmā brauciena šķita, ka goda pjedestālu atkal aizņems tās pašas kalnu slēpotājas, taču otrajā braucienā nefinišēja supergiganta uzvarētāja Emīlija Kliesta. Toties pirmajā dienā divas otrās vietas ieguvusī Daniela Anna Livčāne parūpējās, lai būtu trešā dažādā uzvarētāja un bez pirmās vietas mājās nebrauktu. Milzu slaloma uzvarētāja Nikola Grīnberga pēc pirmā brauciena bija tikai četru simtdaļu atstatumā, bet beigās ieņēma stabilu otro vietu, līdz ar to nopelnot pilnu godalgoto vietu komplektu. Uz trešo vietu pakāpās Alesija Terlanova.

U12 grupā arī slalomā nepārspēts palika Mārtiņš Baumanis, kuram līdz ar to vienīgajam jauniešu grupā trīs uzvaras Baltijas kausa 4. posmā. Otro reizi otrais bija Leo Ģermanis, bet pirmo reizi trijniekā iekļuva trešās vietas ieguvējs Noels Doršs. Meitenēm šajā grupā tāpat kā U14 pieteicās trešā dažādā uzvarētāja, par ko kļuva Laura Amerika, kura pēc pirmās trases atpalika pussekundi no līderes Maijas Ciagunes, bet spēja izcīnīt beigās uzvaru. Ciagunei otrā vieta un līdz ar to arī visu godalgoto vietu komplekts Siguldā. Nepiedaloties milzu slaloma uzvarētājai Elizabetei Annai Allenai, iespēju tikt trijniekā izmantoja Tīna Matisone.

Master grupā vīriešiem trešo uzvaru izcīnīja Toms Ielejs, otro disciplīnu pēc kārtas esot pārliecinoši pirmajam. Ar otro vietu trešo godalgu nopelnīja Artūrs Kāršenieks, bet Andrejam Mihailovam ar trešo vietu pirmā godalgotā vieta. Otrajā braucienā kļūdījās un nefinišēja vicelīderis Pauls Stēga.

Sievietēm izvietojums trijniekā šoreiz pamainījās. Pēc divām uzvarām sestdien Sanitai Kubliņai šoreiz nācās samierināties ar trešo vietu, bet Ievai Lagzdiņai beidzot izdevās tikt pie uzvaras. Šoreiz pa vidu abām “Apex” pārstāvēm iespraucās un labāko rezultātu šajā sezonā uzrādīja ar otro vietu uzrādīja Jana Trapāne.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv