Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kaparkalējam 72. vieta PK sacensībās desmit kilometros klasiskajā stilā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kaparkalējam 72. vieta PK sacensībās desmit kilometros klasiskajā stilā
Lauris Kaparkalējs. Foto: A.Veckalniņš/ski.lv

LETA. Latvijas distanču slēpotājs Lauris Kaparkalējs svētdien Norvēģijā Pasaules kausa posmā desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu ierindojās 72.pozīcijā, kamēr pirmās trīs vietas izcīnīja Norvēģijas sportisti.

Pirmo vietu izcīnīja norvēģis Juhanness Klēbo, kurš finišēja 24 minūtēs un 43,1 sekundē. Otro vietu, zaudējot 17,7 sekundes, ieņēma Pols Golbergs, kamēr Henriks Dennestads atpalika no sava tautieša 21,1 sekundi un noslēdza pirmo trijnieku.

Pirmajā desmitniekā kopā iekļuva seši norvēģi.

Kaparkalējs piekāpās Klēbo četras minūtes un 21,3 sekundes un ierindojās 72.pozīcijā starp 75 startējušajiem distanču slēpotājiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 734 punktiem ieņem Klēbo, par septiņiem punktiem apsteidzot savu tautieti Harallu Estbergu Amunnsenu.

Svētdien vēl plkst.14.15 desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu sieviešu konkurencē sacentīsies Patrīcija Eiduka un Kitija Auziņa.

Gada pirmspēdējā dienā Itālijas trasē Toblahā sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Šveices ziemas sporta veidu kūrortā Davosā un 7.janvārī noslēgsies Valdifjemmes trasē Itālijā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Izmantotie resursi:
LETA