Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šifrina izcīna savu ceturto kristāla globusu šajā Pasaules kausa sezonā

Andrejs Siliņš

Šifrina izcīna savu ceturto kristāla globusu šajā Pasaules kausa sezonā
Mikaēla Šifrina. Foto: EPA / Scanpix

LETA--AFP/DPA. Amerikāņu kalnu slēpošanas zvaigzne Mikaēla Šifrina svētdien Andorā izcīnīja jau savu 17.uzvaru šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās.

Amerikāniete triumfēja milzu slalomā, tikdama pie sava ceturtā kristāla globusa šajā sezonā, kas ir atkārtots rekords. Pa četriem kristāla globusiem vienā sezonā izcīnīja amerikāniete Lidnsija Vona un slovēniete Tīna Maze, bet 1987.gadā sezonu ar piecām trofejām noslēdza šveiciete Pirmina Zīrbrigena.

Šifrina šosezon ieguvusi kristāla globusus arī par lielo par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā un mazos par triumfiem slalomā un supergigantā.

Šifrina kļuvusi par pirmo kalnu slēpotāju vēsturē gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē, kas vienas sezonas laikā spējusi gūt uzvaras Pasaules kausa, slaloma, milzu slaloma un supergiganta kopvērtējumos.

Otro vietu svētdien notikušajās sacensībās izcīnīja jaunzēlandiete Alise Robinsone, kura Šifrinai divu braucienu summā zaudēja 0,30 sekundes, bet trešā bija slovākiete Petra Vlhova, kura bija vēl 0,11 sekundes lēnāka.

Robinsonei šis bija pirmais Pasaules kausa goda pjedestāls karjerā.

Šifrina šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā iekrāja 2204 punktus, otrā ar 1355 punktiem bija Vlhova, bet trešā ar 1079 punktiem bija šveiciete Vendija Holdenere.

Turpat Andorā svētdien sezonas noslēdzošajās sacensībās vīriešiem slalomā uzvarēja francūzis Noels Klemēns, kurš divu braucienu summā par 0,18 sekundēm pārspēja austrieti Manuelu Felleru.

Tikmēr trešais bija šveicietis Daniels Jūle, kurš uzvarētājām zaudēja 0,83 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā, slalomā un milzu slalomā triumfu nodrošinājušais austrietis Marsels Hiršers sezonu noslēdza ar 14.vietu.

Hiršers šosezon tika pie 1546 punktiem, kamēr otrais ar 1145 punktiem bija francūzis Aleksis Pinturo, kurš svētdien bija astotais.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2019-03-17 17:50, pirms 5 gadiem
... 1987.gadā sezonu ar piecām trofejām noslēdza šveiciete Pirmina Zīrbrigena.
Ģeniāli!
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirmi...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-17 18:12, pirms 5 gadiem
Andzuha rakstīja: ... 1987.gadā sezonu ar piecām trofejām noslēdza šveiciete Pirmina Zīrbrigena.
Ģeniāli!
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirmin_Zurbriggen
TAS IR NEATKĀRTOJAMI!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-17 18:43, pirms 5 gadiem
kambodža 03 rakstīja: TAS IR NEATKĀRTOJAMI!!!
Pašai Šifrinai varētu būt pa spēkam nākamgad paņemt visus globusus. Viņa ir jau devusi mājienus par to, ka nākamgad plāno regulāri startēt arī nobraucienā!
Piepildīšu, ka jaunzēlandietei Robinsonei tikai 17 gadu, izcili šodien nobrauca. Viņa ir šīgada pasaules junioru čempione milzu slalomā, tikai otro vai trešo reizi startēja pasaules kausa posmā - liels talants parādījies!

     [+] [-]

, 2019-03-18 09:55, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Pašai Šifrinai varētu būt pa spēkam nākamgad paņemt visus globusus. Viņa ir jau devusi mājienus par to, ka nākamgad plāno regulāri startēt arī nobraucienā!
Piepildīšu, ka jaunzēlandietei Robinsonei tikai 17 gadu, izcili šodien nobrauca. Viņa ir šīgada pasaules junioru čempione milzu slalomā, tikai otro vai trešo reizi startēja pasaules kausa posmā - liels talants parādījies!
Ja ies uz rekordiem, tad labāk nē. Viņai filigrāns augums un tehnika lēnajās, tehniskajās disciplīnās. Nevienas tuvumā nav. Piebildīšu, ka Petra slēpo ar spēku un jaudu - līdz dominancei vajag stāvākas un garākas trases. Vendija - ar lielu riska piedevu un spēku.
DH ir jāaudzē ciska, tas ko SL īsti nevajag. Un kritiens var būt liktenīgs. Ir ļoooti garš saraksts ar aktīvajiem sportistiem, kuri pēc traumas netiek atpakaļ. Protams, viņa to var darīt un ar tādu talantu var arī izdoties.

Un pirmajā postā, Pirminu nevajag saukt par sievieti