Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Feningere un Hiršers gandarīti par sezonā paveikto

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Feningere un Hiršers gandarīti par sezonā paveikto
Anna Feningere un Marsels Hiršers ar saviem šosezon izcīnītajiem kristāla globusiem
Foto: AP/Scanpix

Svētdien noslēdzās Pasaules kausa izcīņas sezona kalnu slēpošanā, kurā triumfēja Austrijas sportisti, Anna Feningere un Marsels Hiršers, saņemot Lielos kristāla globusus. Ja Hiršeram šis bija trešais čempiona tituls, tad Feningerei pirmais, abiem sportistiem esot gandarītiem ar paveikto

Anna Feningere vien svētdien varēja justies kā pilnīga uzvarētāja, izcīnot uzvaru milzu slaloma sacensībās, kas ļāva tikt pie Mazā kristāla globusa, un beidzot saņemt savu pirmo Lielo kristāla globusu par uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

"Kad es kāpu uz goda pjedestāla un saņēmu Lielo kristāla globusu, tas bija ļoti emocionāls brīdis. Tajā brīdī ir tik daudz domu galvā: "Es esmu labākā kalnu slēpotāja pasaulē!" Es nespēju noticēt, ka tā ir taisnība. Lai pirmo reizi izcīnītu šo titulu, bija vairākus gadus smagi jāstrādā. Kad ienācu Pasaules kausa apritē, tā bija cīņa ar sevi. Man bija tik daudz jāmācās, un tas padara tevi stipru. Tagad es zinu, kas man jādara, lai būtu stipra," Austrijas medijiem sacīja Feningere.

Marsels Hiršers ir pirmais Austrijas kalnu slēpotājs, kurš izcīnījis Lielo kristāla globusu trīs reizes pēc kārtas. Austrietis šosezon savam trofeju plauktam pievienojis arī Mazo kristāla globusu par uzvaru slaloma kopvērtējumā. Jāsaka gan, ka pirms pēdējā PK posma labākas izredzes izcīnīt titulu bija norvēģim Akselam Lundam Svindālam, bet neveiksme supergigantā un milzu slalomā ļāva pie panākuma tikt Hiršeram.

"Kad es dzirdu šo vārdu (čempions), tas neizklausās slikti. Tas ir lieliski, bet ne tik svarīgi. Pats galvenais man ir Lielais kristāla globuss. Šosezon izcīnīt uzvaru PK kopvērtējumā bija daudz smagāk nekā iepriekšējos gados, kad viss gāja gludi," teica Hiršers. Tas, ka viņš varētu uzvarēt kopvērtējumā trīs gadus pēc kārtas, agrāk šķita neticami, bet tas tomēr notika: "Pagājis vēl pārāk maz laika, lai spētu izskaidrot savas sajūtas un iespaidus."

Feningere un Hiršers veltīja atzinīgus vārdus arī viens otram: "Marsels kalnu slēpošanas sabiedrībā jau ir gandrīz kā veterāns. Neticami, ka viņš uzvarējis jau trīs sezonas pēc kārtas. Domāju, ka Marsels ir arī gandarīts, ka varu stāvēt blakus viņam," sacīja Feningere. "Es apsveicu Annu par viņas izcilajiem sasniegumiem šajā sezonā. Zelts olimpiskajās spēlēs un uzvara Pasaules kausā, tas tiešām ir forši," tā Hiršers.

Izmantotie resursi:
sport.ORF.at
FIS-Ski

     [+] [-]

, 2014-03-17 11:02, pirms 10 gadiem
Marsels Hiršers ne tuvu nav pirmais Austrijas kalnu slēpotājs, kas izcīnijis Lielo kristāla globusu!!!! Pēdējais bija Benjamins Raihs (vairākkārt), pirms viņa Valhhofers, leģendārais Herminators (vairākkārt) u.t.t. Pirms šauj, Pildiņ, pielādē!

     [+] [-]

, 2014-03-17 14:54, pirms 10 gadiem
kalns30 rakstīja: Marsels Hiršers ne tuvu nav pirmais Austrijas kalnu slēpotājs, kas izcīnijis Lielo kristāla globusu!!!! Pēdējais bija Benjamins Raihs (vairākkārt), pirms viņa Valhhofers, leģendārais Herminators (vairākkārt) u.t.t. Pirms šauj, Pildiņ, pielādē!
Runa jau ir par 3x pēc kārtas, kur autoram ir taisnība. Herminatoram ir 4 kristāli, bet pēc kārtas viņš izcīnīja max, šķiet, 2x pēc kārtas.