Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa ieguvēja distanču slēpošanā nestartēs sezonas pirmajā posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausa ieguvēja distanču slēpošanā nestartēs sezonas pirmajā posmā
Tirila Udnesa Venga. Foto: Modica/NordicFocus.

Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja distanču slēpošanā Tirila Udnesa Venga no Norvēģijas nesenās slimošanas dēļ nevarēs piedalīties sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Somijas ziemeļu ciematā Rukā, kas paredzēts no 24.-26. novembrim.

Sezonas atklāšanas posmā Pasaules kausā nāksies iztikt bez vienas no pasaules vadošajām distanču slēpotājām Tirilas Udensas Vengas, Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja ir apslimusies, kā rezultātā viņa izlaidīs šajā nedēļas nogalē notiekošās pazīstamās un tradicionālās sezonas atklāšanas sacensības Beitostēlenā Norvēģijā, kā arī nākamajā nedēļas nogalē Somijā paredzēto pirmo posmu Pasaules kausam.

Izlases treneris Stigs Rūne Kvēns apgalvo, ka Venga ir atsākusi vieglus treniņus. "Mums pamazām un lēnām ir jāsāk atgriezties. Nedomāju, ka viņa būs gatava startēt pēc nedēļas Rukā, jo tas būtu par agru," atzīmē Kvēns.

Tirila Udnesa Venga pērn aizvadīja sekmīgāko sezonu karjerā, deviņas reizes tiekot trijniekā un izcīnot kopvērtējuma titulu. Gada pirmajā pusē pasaules čempionātā Slovēnijā 27 gadus vecā norvēģiete izcīnīja divas medaļas - zeltu stafetē un sudrabu komandu sprintā. Pērn Rukā Venga ieguva trešo vietu klasikas sprintā, kā arī kā trešā labākā finišēja pēdējā dienā iedzīšanā.

izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...