Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Otrajā dienā FIS BK slalomā Siguldā uzvar otra māsa Saļņikova, vīriešiem pirmie Zvejnieks un Kupčs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Otrajā dienā FIS BK slalomā Siguldā uzvar otra māsa Saļņikova, vīriešiem pirmie Zvejnieks un Kupčs
Jurģis Zvejnieks. Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Šodien otrajā dienā Siguldā notiekošajā Baltijas kausa ceturtajā posmā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu, slalomā sievietēm abās sacensībās uzvarēja vakardienas uzvarētājas Elzas Saļņikovas dvīņu māsa - sekmīgi Korejā nostartējusī Frīda, bet vīriešiem pirmo vietu izcīnīja gan Roberts Kupčs, gan vakardienas uzvarētājs Jurģis Zvejnieks.

Šodien jau pirmo sacensību pirmajā braucienā bija skaidrs, ka pamainīsies uzvarētāji, jo ceturtdien abās sacensībās pirmo vietu ieguvušie Jurģis Zvejnieks un Elza Saļņikova piedzīvoja neveiksmes pirmajā trasē, Jurģim saņemot diskvalifikāciju, bet Elzai nefinišējot. Vīriešiem spraigā cīņā uzvara Robertam Kupčam, kurš ar ļoti labu otro braucienu spēja likvidēt nepilnas sekundes deficītu un par 0,14 sekundēm beigās apsteigt pirmā brauciena līderi Rihardu Allenu.

Nefinišēja vicelīderis Bruno Ģermanis, bet uz trešo vietu pakāpās Krišs Mazais. Sievietēm pārliecinoši pirmā bija janvārī Jaunatnes olimpiskajās spēlēs abos slalomos trīsdesmitniekā tikusī Frīda Saļņikova, otro vietu ieguva Marta Bērziņa, bet trijnieku noslēdza Elizabete Reinharde.

Otrajās sacensībās vīriešiem atkal notika spraiga cīņa par uzvaru. Divu braucienu summā Jurģis Zvejnieks par 0,14 sekundēm apsteidza valsts čempionu Gustavu Ābeli, izcīnot trešo uzvaru divās dienās. Ar ātrāko laiku otrajā trasē no piektās uz trešo vietu pakāpās Roberts Kupčs, kurš līdz ar to kļuva par vienīgo vīriešu konkurencē, kurš visos četros startos iekļuva trijniekā. Ja pirmajās šodienas sacensībās Allens no pirmās noslīdēja uz otro, tad otrajās sacensībās viņam arī vienas pozīcijas kritumos, beigās ieņemot 4. vietu.

Sievietēm otrajās sacensībās pirmajā braucienā trases beigās kļūdījās un nefinišēja Elza Saļņikova, dodot iespēju vēlreiz uzvarēt māsai Frīdai. Līdz ar to četros startos uzvaras Saļņikovas sadalīja draudzīgi uz pusēm – divas Elzai, divas Frīdai, kura kļuva par vienīgo sieviešu konkurencē, kura visos četros startos šajās divās dienas bija trijniekā. Pēc neveiksmes pirmajās sacensībās trijniekā atgriezās un otro vietu izcīnīja vakardienas divu trešo vietu ieguvēja Patrīcija Ansonska. Šoreiz trešā vieta Martai Bērziņai.

Rīt Baltijas kausa 4. posmā iesaistīsies Master un arī trīs grupu jaunieši, kas solās būt ļoti kuplā skaitā, jo pirms neilga laika Vilciņa kausā sacentās pāri par 200 jauno kalnu slēpotāju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv