Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigzne Nurtugs liek punktu karjerai

Agris Suveizda

Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigzne Nurtugs liek punktu karjerai
Peters Nurtugs. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigzne Peters Nurtugs liek punktu savai karjerai, šodien paziņoja 32 gadus vecais sportists.

Nurtugs jau novembrī atzina, ka pēc sasirgšanas ar norovīrusu zaudējis 250 treniņu stundas un viņa fiziskā forma ir zemākajā punktā. Paziņojot par karjeras beigām, norvēģis pauda, ka viņa konkurenti ir tālu priekšā.

Nurtugs savus spožākos panākumus guva Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kad triumfēja 50 kilometru klasiskajā distancē un komandu sprintā, kā arī tika pie sudraba 4x10 kilometru stafetē un bronzas sprintā. Tāpat viņa kontā ir 13 pasaules čempionātu zelta medaļas un trīs sudraba godalgas.

Nurtugs 2009./2010. un 2012./2013.gada sezonās triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā. Pasaules kausa sacensībās viņš izcīnīja 38 uzvaras un 84 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Pasaules kausa apritē viņš nav startējis vairāk kā gadu. Nurtugs netika iekļauts Norvēģijas izlases sastāvā šī gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA

  +5 [+] [-]

, 2018-12-12 15:23, pirms 5 gadiem
Pisec, kā laiks skrien uz priekšu. Nortugam jau 32. Izcils sportists, kura dēļ būtiski mainījās sacensību ar kopējo startu raksturs, jo visi zināja, ka var slēpot kā grib, bet finišā tāpat uzvarēs Nortugs. Bija patīkami redzēt, ka karjeras otrajā pusē spēja mainīties un uzvaras izcīnija arī disciplīnās ar atsevišķu startu. Bet jau toreiz, kad abi ar Kolonju ienāca apritē kā jaunie talanti, bija skaidrs, ka Kolonja izvilks ilgāk.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-12 18:24, pirms 5 gadiem
Tie, kas nezina kāds bija Petter, var paskatīties šo video. P.s. tajā brīdī aiz muguras jau 29km!!!
https://www.youtube.com/watch?v=OWv...

     [+] [-]

, 2018-12-12 19:02, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Pisec, kā laiks skrien uz priekšu. Nortugam jau 32. Izcils sportists, kura dēļ būtiski mainījās sacensību ar kopējo startu raksturs, jo visi zināja, ka var slēpot kā grib, bet finišā tāpat uzvarēs Nortugs. Bija patīkami redzēt, ka karjeras otrajā pusē spēja mainīties un uzvaras izcīnija arī disciplīnās ar atsevišķu startu. Bet jau toreiz, kad abi ar Kolonju ienāca apritē kā jaunie talanti, bija skaidrs, ka Kolonja izvilks ilgāk.
Nesekoju tik uzmanīgi slēpošanai. Kāds iemesls bija tam, ka viņš izkrita no NOR izlases un netika uz OS 2018?

  +2 [+] [-]

, 2018-12-12 21:41, pirms 5 gadiem
grey rakstīja: Tie, kas nezina kāds bija Petter, var paskatīties šo video. P.s. tajā brīdī aiz muguras jau 29km!!!
https://www.youtube.com/watch?v=OWvAZRw1E9E
Es parasti atceros šo, video gan ir garš, bet vnk apbrīnojami, kur viņam tās rezerves
https://www.youtube.com/watch?v=cy-...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-12 21:45, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nesekoju tik uzmanīgi slēpošanai. Kāds iemesls bija tam, ka viņš izkrita no NOR izlases un netika uz OS 2018?
Nesasniedza sportisko formu kā iepriekš. Norvēģiem jau viss vienkārši - viens supertalants paiet nost, rindā jau gaida nākamie. Tā īsti vairs neatceros, bet tur laikam kaut kādas veselības problēmas laikam bija, kuru dēļ nevarēja pilnvērtīgi trenēties.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-12 21:46, pirms 5 gadiem
Čempionāta priekšvakarā interesants atgadījums noticis ar Petera Nortuga jaunāko brāli Tomasu. Pasaules junioru čempionu sprintā, braucam ar rollerslēpēm, apstādinājusi Vācijas policija, un tas noticis nekur citur, kā uz lielās Vācijas automaģistrāles, jo Tomass bija devies pakaļ benzīnam ar rollerslēpēm. Tomass brauca mašīnā kopā ar vecāko brāli Peteru un vēl vienu izlases slēpotāju Niklasu Dīrhaugu (viņš startēja Skandināvijas kausā Madonā februārī). Kā stāsta pats „vaininieks”, tad viņi esot bijuši ceļā uz treniņu, bet pēkšņi beidzies benzīns (ātrāk nekā Norvēģijā). Viņi zvanījuši pēc palīdzības, bet tā kā viņiem bija teikuši, ka ir jāpagaida pāris stundas, un līdz tuvākam benzīntankam esot bijis 5km, tad puišiem radusies „aša” ideja. Tā kā Nortugs jaunākais bija pie stūres, tad viņš bija atbildīgais par benzīna sarūpēšanu, un, uzkāpis uz rolleriem, devies uz tuvāko benzīntanku pēc degvielas. „Daži vadītāji bija nikni, citi atkal uzgavilēja”, stāsta Tomass. Uzpildījis kanniņā 3,5 litrus, viņš devies atpakaļ. Un tieši atpakaļceļā 200 metrus pirms mašīnas viņu apturējusi policija. „Policijas dāma smējās, bet viņas kolēģis bija krietni nopietnāks. Arī mans brālis bija pārsmējies,” ar humoru piebilst Nortugs jaunākais, tomēr beigās atzīstot, ka īsti prātīgi nav rīkojies. Policijas preses paziņojumā bija rakstīts, kā tā bijusi „neparasta tikšanās”. Jāpiebilst, ka šāds „izgājiens” Tomasam izmaksāja 10 eiro.

     [+] [-]

, 2018-12-13 06:11, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Nesasniedza sportisko formu kā iepriekš. Norvēģiem jau viss vienkārši - viens supertalants paiet nost, rindā jau gaida nākamie. Tā īsti vairs neatceros, bet tur laikam kaut kādas veselības problēmas laikam bija, kuru dēļ nevarēja pilnvērtīgi trenēties.
Paldies par info.

     [+] [-]

, 2018-12-13 07:59, pirms 5 gadiem
Biatlona bija Bjorndālens ,slepošanā Nortugs. Leğendas. Tagad jaliek ceribas uz Klebo.Bet pagaidam izskatas ka sprinta tikai specalizējās.