Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Hiršers turpina dominēt PK kalnu slēpošanā, Kobajaši kārtējā uzvara tramplīnlēkšanā

Rolands Eliņš

Hiršers turpina dominēt PK kalnu slēpošanā, Kobajaši kārtējā uzvara tramplīnlēkšanā
Rjoju Kobajaši. Foto: EPA/Scanpix

Šodien aizvadīti Pasaules kausa posmi dažādos ziemas sporta veidos - tramplīnlēkšanā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un ziemeļu divcīņā. Šajā materiālā pārskats par dienas notikumiem tajos.

Hiršers pēc trešās vietas pirmajā braucienā izcīna uzvaru

Titulētais austriešu kalnu slēpotājs Marsels Hiršers sestdien Šveicē guva uzvaru Pasaules kausa milzu slaloma sacensībās. 29 gadus vecais Hiršers divu braucienu summā par iespaidīgu 0,71 sekundi apsteidza principiālo pretinieku Henriku Kristofešenu no Norvēģijas. Zīmīgi, ka pēc pirmā brauciena austrietis atradās vien trešajā vietā.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena sestdien kāpa francūzis Tomā Fanara, kurš uzvarētājam zaudēja vairāk nekā sekundi.

Kristofešens pēc sacensībām bija ļoti vīlies par to, ka viņam neizdevās nosargāt pirmajā braucienā iegūto vadību. "Atdevu no sevis visu, bet acīmredzot Marsels šobrīd ir pārāks pār visiem."

Pasaules kausa sacensībās Hiršers izcīnījis jau 66 uzvaras, no kurām 32 ir tieši milzu slalomā.

Kobajaši turpina dominēt tramplīnlēkšanā

Tikmēr japāņu tramplīnlēcējs ar slēpēm Rjoju Kobajaši sestdien Itālijā guva kārtējo uzvaru šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās. Kobajaši sestdien guva jau savu sesto uzvaru pēc kārtas. Sestdien tika aizvadītas pirmās sacensības pēc prestižās Četru tramplīnu tūres, kurā uzvarēja tieši japānis.

Sestdienas sacensībās japānis aizlēca 125 un 136 metrus tālu, kas viņam ļāva tikt pie 315 punktiem, bet otrais ar 288,5 punktiem bija polis Davids Kubackis, kurš aizlēca 122 un 131,5 metru tālumā. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās titulētais Polijas tramplīnlēcējs Kamils Stohs, kurš ar 121,5 un 133,5 metru tāliem lēcieniem ieguva 282,9 punktus. Stohs ir pagājušā gada Pasaules kausa un Četru tramplīnu turnejas uzvarētājs, turklāt viņš ieguva vienu zeltu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr 22 gadus vecais Kobajaši šosezon guvis jau deviņas uzvaras, bet vēl iepriekšējā sezonā viņš cīņā par augstākajām vietām neiesaistījās. Pasaules kausa kopvērtējumā Kobajaši ir pārliecinošs līderis, jo ieguvis 1056 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam Pjotram Zilam no Polijas ir vien 565 punkti. Savukārt vēl tikai par punktu atpaliek Stohs.

Ziemeļu divcīņas komandu sprintā uzvar norvēģi

Ziemeļu divcīņas sportisti Jergens Grābaks un Jans Šmids no Norvēģijas sestdien Itālijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās komandu sprintā. Abi norvēģi bija labākie jau pēc tramplīnlēkšanas sacensībām, kas viņiem pirms 2x7,5 kilometru distanču slēpošanas ļāva iegūt 31 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Noslēgumā Grābaks/Šmids gan tikai par 0,5 sekundēm sprinta finišā apsteidza vāciešus Johanesu Ridzeku un Vincencu Geigeru. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Vācijas otrā komanda ar Ēriku Frencelu un Fabianu Rīsli sastāvā.

Nāciju kausa kopvērtējumā pirmajā vietā ar 2477 punktiem ir Norvēģija, kamēr otrā ar 2224 punktiem ir Vācija, bet trešo vietu ieņem Austrija, kas ieguvusi 1754 punktus. Svētdien turpat Itālijā tiks aizvadītas vēl vienas individuālās sacensības.

Distanču slēpošanā PK posmā sprintā ātrākie Zviedrijas un Norvēģijas slēpotāji

Zviedriete Stīna Nilsone un Sindre Bjērnestads Skārs no Norvēģijas sestdien Vācijā guva uzvaras Pasaules kausa sprinta sacensībās distanču slēpošanas brīvajā stilā. Olimpiskā čempione Nilsone sprinta finālā par 0,24 sekunžu tiesu apsteidza tautieti Maju Dālkvisti, šajā disciplīnā Pasaules kausa ietvaros gūstot ceturto panākumu pēc kārtas.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena sievietēm kāpa Jonna Sundlīna, kura tādējādi nodrošināja to, ka pirmajā trijniekā ierindojas tikai distanču slēpotāji no Zviedrijas. Savukārt vīriešu finālā triumfēja Skārs, kurš par 0,11 sekundēm bija pārāks par krievu Gļebu Retivihu, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāda vēl viens norvēģis Ēriks Valness.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pirmā ar 1152 punktiem ir norvēģiete Ingvilda Ūstberga, kura pirms nedēļas uzvarēja prestižajā "Tour de Ski" seriālā. Otrā ar 883 punktiem ir somiete Krista Permekoski, bet trešā ar 881 punktu ir Natālija Ņeprajeva no Krievijas.

Vīriešu kopvērtējumā pirmajā vietā ir "Tour de Ski" čempions norvēģis Juhaness Klēbo, kurš ieguvis 934 punktus, bet otrais ar 810 punktiem ir krievs Aleksandrs Boļšunovs, bet trešais ar 634 punktiem ir norvēģis Šūrs Rēte.
Neviens no vadošajiem pasaules distanču slēpotājiem sestdien sprintā gan nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-01-12 21:37, pirms 5 gadiem
Malacis, Eliņ. Es jau padomāju, ka SC par tramplīnlēkšanu šosezon uzrakstīs vēl tikai PČ. Uzskatu, ka SC noteikti ir jāraksta regulāri arī par kalnu slēpošanu, distanču slēpošanu un ziemeļu divcīņu.

P.S. Izlabo - R.Kobajaši 1.lēcienā sasniedza 135, nevis 125 metrus.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-12 21:53, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Malacis, Eliņ. Es jau padomāju, ka SC par tramplīnlēkšanu šosezon uzrakstīs vēl tikai PČ. Uzskatu, ka SC noteikti ir jāraksta regulāri arī par kalnu slēpošanu, distanču slēpošanu un ziemeļu divcīņu.

P.S. Izlabo - R.Kobajaši 1.lēcienā sasniedza 135, nevis 125 metrus.
Un jēga no tāda kļūdaina LETA atgremojuma jeb nebaudāma palaga? tu norādi uz tramplīnu, ka rezultāti nepareizi. Es varu teikt, ka Hiršers pēc pirmā brauciena bija otrais nevis trešais, gan jau vēl kļūdu pa pilno divcīņā un slēpošanā...
ja Eliņš tam neseko, tad kāda jēga no LETA likt kopī-paste nepareizus rezultātus?
es tāpat zinu, ja sekoju, tie kas neseko tiek dezinformēti !

     [+] [-]

, 2019-01-12 21:58, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Un jēga no tāda kļūdaina LETA atgremojuma jeb nebaudāma palaga? tu norādi uz tramplīnu, ka rezultāti nepareizi. Es varu teikt, ka Hiršers pēc pirmā brauciena bija otrais nevis trešais, gan jau vēl kļūdu pa pilno divcīņā un slēpošanā...
ja Eliņš tam neseko, tad kāda jēga no LETA likt kopī-paste nepareizus rezultātus?
es tāpat zinu, ja sekoju, tie kas neseko tiek dezinformēti !
Mana vaina - es sākumā nepamanīju, ka tas LETAS raksts. Parasti, ja LETAS raksts, tas tika norādīts jau ievada rindkopā. Nobrīnījos, ka SC autori paši sākuši rakstīt par šiem sporta veidiem, bet ne velna...

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:08, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Un jēga no tāda kļūdaina LETA atgremojuma jeb nebaudāma palaga? tu norādi uz tramplīnu, ka rezultāti nepareizi. Es varu teikt, ka Hiršers pēc pirmā brauciena bija otrais nevis trešais, gan jau vēl kļūdu pa pilno divcīņā un slēpošanā...
ja Eliņš tam neseko, tad kāda jēga no LETA likt kopī-paste nepareizus rezultātus?
es tāpat zinu, ja sekoju, tie kas neseko tiek dezinformēti !
Hiršers atkal visus atstāja jaņos, pēdējā nogriezni tā noslīdēja lejā, ka pārējiem vispār variantu nebija. Slēpošanas sprints bez līderiem ar bija gana interesants. Žēl jau, ka mūsu "vadošais sporta portāls" pret lielajiem ziemas sportiem attiecas kā pret kkādiem pabērniem..

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:14, pirms 5 gadiem
Kā jau iepriekš biju teicis, LETAs raksti parasti ir pilni ar kļūdām. Izskatās, ka tur vismaz sporta nodaļā strāda cilvēki, kas paši sportam līdzi neseko, pieļauj daudzas neuzmanības kļūdas, kā arī nav sajēgas par personvārdu atveidošanu. Nu, kā var rakstīt 'Grābaks'? Graabak ir jāatveido kā Grobaks, norvēģu aa ir o.
Būtu daudz labāk, ja paši SC būtu rakstījuši par šiem ziemas sporta veidiem.

Malacis Rjoju, prieks, ka uzvaru sērija turpinās!

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:14, pirms 5 gadiem
Ja par tramplīnlēkšanu, tad pirmie lēcieni (izņemot R.Kobajaši) nebija baudāmi. Tas gan dēļ stiprā pavēja, gan zemā starta ieskrējiena. Vienu brīdi komentētājs nolasīja tieši manas domas - bija brīdis, kad vairāki tramplīnlēcēji (vismaz padsmit) piezemējās aptuveni 1 punktā - diapazonā no 115-119 m. R.Kobajaši atkārtoja PK rekordu - uzvaras 6 PK posmos pēc kārtas, iepriekš to bija sasnieguši 4 citi tramplīnlēcēji. Rīt var kļūt par vienīgo rekordistu, ko arī novēlu. Varu apsveikt poļu līdzjutējus (Ivaru, citus tādus te nezinu, bet esmu pārliecināts, ka tādi ir) - lielisks posms un atgūtas līderpozīcijas Nāciju kausā. Ļoti gribētos kaut kad drīzumā uz pjedestāla redzēt Kudelku, kurš atkal aizvadīja teicamas sacensības.

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:15, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Hiršers atkal visus atstāja jaņos, pēdējā nogriezni tā noslīdēja lejā, ka pārējiem vispār variantu nebija. Slēpošanas sprints bez līderiem ar bija gana interesants. Žēl jau, ka mūsu "vadošais sporta portāls" pret lielajiem ziemas sportiem attiecas kā pret kkādiem pabērniem..
Pat pret skeletonu/bobsleju un kamaniņām nav vienāda attieksme, ko tad gribēt par citiem...

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:16, pirms 5 gadiem
M.R.L. rakstīja: Kā jau iepriekš biju teicis, LETAs raksti parasti ir pilni ar kļūdām. Izskatās, ka tur vismaz sporta nodaļā strāda cilvēki, kas paši sportam līdzi neseko, pieļauj daudzas neuzmanības kļūdas, kā arī nav sajēgas par personvārdu atveidošanu. Nu, kā var rakstīt 'Grābaks'? Graabak ir jāatveido kā Grobaks, norvēģu aa ir o.
Būtu daudz labāk, ja paši SC būtu rakstījuši par šiem ziemas sporta veidiem.

Malacis Rjoju, prieks, ka uzvaru sērija turpinās!
Tu nezini, kāpēc ziemeļu divcīņas komandu sprints vēl nav iekļauts OS programmā?

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:20, pirms 5 gadiem
Te ir kāds, kas nopietni seko ziemeļu divcīņai? Eurosports ar šos rāda (tiesa, ne vienmēr tiešraidēs).

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:22, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pat pret skeletonu/bobsleju un kamaniņām nav vienāda attieksme, ko tad gribēt par citiem...
kādā ziņā?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-12 22:22, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Te ir kāds, kas nopietni seko ziemeļu divcīņai? Eurosports ar šos rāda (tiesa, ne vienmēr tiešraidēs).
Nopērc eurosport pleijeri un skaties visus ziemas sportus tiešaridēs, kas interesē! nevajag gaidīt kad pa vienu vai otru parādīs atkārtojumu. citus vispār nerāda, kā piemēram Silovu šodien varēja redzēt tikai eirosport pleijerī jeb Eiropas čempi ātraslidošanā! pirmo braucienu kalnu slēpošanā ar nevarēja redzēt tiešraidē, jo tad teniss gāja pa E1!

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:25, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: kādā ziņā?
Kamaniņniekiem SC rezultātus pēc 1.brauciena publicē tikai tad, ja mūsējie starp līderiem un arī tad ne vienmēr. Skeletonam/bobslejam tie ir vienmēr. Raksti pirms sacensībām, man liekas, arī par bobsleju/skeletonu ir regulāri, atšķirībā no kamaniņām. Tā nav?

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:27, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Nopērc eurosport pleijeri un skaties visus ziemas sportus tiešaridēs, kas interesē! nevajag gaidīt kad pa vienu vai otru parādīs atkārtojumu. citus vispār nerāda, kā piemēram Silovu šodien varēja redzēt tikai eirosport pleijerī jeb Eiropas čempi ātraslidošanā! pirmo braucienu kalnu slēpošanā ar nevarēja redzēt tiešraidē, jo tad teniss gāja pa E1!
Tik liels ziemeļu divcīņas fans vēl neesmu. Kaut ko paskatos, līderus zinu, vnk interesēja, vai ir kāds te SC, kurš skatās šo sporta veidu ļoti regulāri.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-12 22:27, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kamaniņniekiem SC rezultātus pēc 1.brauciena publicē tikai tad, ja mūsējie starp līderiem un arī tad ne vienmēr. Skeletonam/bobslejam tie ri vienmēr. Raksti pirms sacensībām, man liekas, arī par bobsleju/skeletonu ir regulāri, atšķirībā no kamaniņām. Tā nav?
nav gan

tikai par biatlonu drukā pirmsacensību rakstus

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:33, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: nav gan

tikai par biatlonu drukā pirmsacensību rakstus
Bet rezultātus pēc 1.braucieniem gan publicē tikai skeletonam/bobiem.

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:33, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu nezini, kāpēc ziemeļu divcīņas komandu sprints vēl nav iekļauts OS programmā?
Konkrēti nezinu, bet domāju, jo tas nepalielinātu sieviešu izcīnīto medaļu komplektu skaitu, kas ir tas, ko cenšas tagad palielināt.

Ziemeļu divcīņai tik cītīgi nesekoju, tikai pārsvarā PČ un OS, varbūt vēl dažus posmus sezonā, kad ir brīvāks laiks.

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:37, pirms 5 gadiem
M.R.L. rakstīja: Konkrēti nezinu, bet domāju, jo tas nepalielinātu sieviešu izcīnīto medaļu komplektu skaitu, kas ir tas, ko cenšas tagad palielināt.

Ziemeļu divcīņai tik cītīgi nesekoju, tikai pārsvarā PČ un OS, varbūt vēl dažus posmus sezonā, kad ir brīvāks laiks.
OS 2022 jau būs jauktās komandu sacensības tramplīnlēkšanā. Domāju, ka jau 2026. gadā varētu būt sieviešu komandu sacensības tramplīnlēkšanā. Ko Tu par to domā? Es būtu tikai par.

     [+] [-]

, 2019-01-12 22:51, pirms 5 gadiem
Tramplīnlēkšana/kalnu slēpošana un pat distanču slēpošana Latvijā ir ar zemu ažiotăžas un intereses līmeni. Tas tā kā ir aksioma pat bez pētījumu/aptauju veikšanas.

Redakcionālā nevīžība pret šo sporta veidu, līdz ar to, no biznesa un mārketinga viedokļa, ir absolūti saprotama.
Problēma ir to nesaprast. Un gausties par to, ka seko līdzi sporta veidam, kam absolūts vairākums šejienes auditorijas līdzi neseko.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-12 22:55, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: OS 2022 jau būs jauktās komandu sacensības tramplīnlēkšanā. Domāju, ka jau 2026. gadā varētu būt sieviešu komandu sacensības tramplīnlēkšanā. Ko Tu par to domā? Es būtu tikai par.
Šo tramplīnlēkšanas veidu iekļaušanu atbalstu. Bet kopumā negribētos, lai ļoti palielinātos ziemas OS izcīnāmo medaļu komplektu skaits, būtu daudz grūtāk izsekot. Ziemas OS ir tā burvība, ka lielākajai daļai var izsekot.

     [+] [-]

, 2019-01-12 23:06, pirms 5 gadiem
DaMarcus rakstīja: Tramplīnlēkšana/kalnu slēpošana un pat distanču slēpošana Latvijā ir ar zemu ažiotăžas un intereses līmeni. Tas tā kā ir aksioma pat bez pētījumu/aptauju veikšanas.

Redakcionālā nevīžība pret šo sporta veidu, līdz ar to, no biznesa un mārketinga viedokļa, ir absolūti saprotama.
Problēma ir to nesaprast. Un gausties par to, ka seko līdzi sporta veidam, kam absolūts vairākums šejienes auditorijas līdzi neseko.
Ha, nu gan interesanti - kapitālismā problēma ir patērētājs..

     [+] [-]

, 2019-01-12 23:07, pirms 5 gadiem
Klau, kāpēc Aizenbihlers šodien nestartēja

     [+] [-]

, 2019-01-12 23:14, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Klau, kāpēc Aizenbihlers šodien nestartēja
Vakar dabūja diskābeli. Ja nekļūdos, dēļ kombinezona neatbilstības noteikumiem.

     [+] [-]

, 2019-01-12 23:32, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Ha, nu gan interesanti - kapitālismā problēma ir patērētājs..
Nav pieprasījuma, nav neauglīgs piedāvājums.
Ir pieprasījums, būs piedāvājums.
(Kaut ko Tu par kapitālismu nesaproti...)

Bez uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmiem cilvēkiem, te ir vairāk cilvēku, kam šie sporta veidi pastiprināti interesē? Nav. Nav masveidības.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-12 23:52, pirms 5 gadiem
Šeit tiek pietiekami bieži un kvalitatīvi rakstīts par veidiem, kur tā interese ir daudz mazāka. Par šiem veidiem troļļiem ir maza intetese, tas gan.

     [+] [-]

, 2019-01-13 07:10, pirms 5 gadiem
DaMarcus rakstīja: Nav pieprasījuma, nav neauglīgs piedāvājums.
Ir pieprasījums, būs piedāvājums.
(Kaut ko Tu par kapitālismu nesaproti...)

Bez uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmiem cilvēkiem, te ir vairāk cilvēku, kam šie sporta veidi pastiprināti interesē? Nav. Nav masveidības.
Protams, ko nu es saprotu. Bet to, kādus analītiskos paņēmienus pielietojis, lai nonāktu pie šī zinātniskā secinājuma, ka šeit ir 'uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi', kam ir interese par ziemas sportiem, tu gan varētu pastāstīt?
Es gan drīzāk atļaušos apgalvot, ka, nevis te nav cilvēku, kam šie sporti interesetu, bet gan te nav "žurnālistu", kam šie sporti interesētu un, diemžēl, šo "žurnālistu" līmenis ir tāds, kāds nu viņš ir, un bez intereses viņi normālu, bez kļūdām piebāztu, faktu atspoguļojošu rakstu nav spējīgi izveidot.