Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas distanču slēpotājiem 17. vieta pasaules junioru čempionāta stafetē

Agris Suveizda

Latvijas distanču slēpotājiem 17. vieta pasaules junioru čempionāta stafetē
Silvestrs Švauksts. Foto: Agris Veckalniņš/Ski.lv

LETA. Latvijas distanču slēpotāji Silvestrs Švauksts, Adriāna Šuminska, Dāvis Kalniņš un Linda Kaparkalēja svētdien Planīcā izcīnīja 17. vietu pasaules junioru čempionāta 4x5 kilometru stafetē.

Pirmos divus posmus veicot klasiskajā stilā un pārējos divus - brīvajā stilā, latvieši finišēja 58 minūtēs un 48,2 sekundēs un apsteidza piecas valstis. Individuāli katram no sportistiem distancē bija no 16. līdz 20.rezultātam.

Uzvaru svinēja Zviedrijas kvartets, kura sastāvā bija Antons Grāns, Mīra Jēransone, Alvars Mīlbaks un Evelīna Krisela, jaunajiem čempioniem finišējot 50 minūtēs un 35,2 sekundēs. Norvēģi zaudēja 13,9 sekundes, bet itāļi - 45,1 sekundi.

Latvijas komanda finišēja astoņas minūtes un 13 sekundes pēc uzvarētājiem.

Pasaules junioru un U-23 čempionāts Slovēnijas kūrortā Planīcā noslēgsies ar U-23 grupas stafeti, kurā Latvija nepiedalīsies.

Izmantotie resursi:
LETA