Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Par dopingu notiesātais pasaules čempionāta medaļnieks slēpošanā diskvalificēts vēlreiz

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Par dopingu notiesātais pasaules čempionāta medaļnieks slēpošanā diskvalificēts vēlreiz
Aleksejs Poltoraņins. Foto: Fischer/NordicFocus.

Vienpadsmit reizes Pasaules kausa posmos uzvarējušajam un pasaules čempionātā divas bronzas medaļas izcīnījušam Kazahstānas distanču slēpotājam Aleksejam Poltoraņinam ir noteikts jauns trīs gadu diskvalifikācijas termiņš.

Poltoraņinam tika aizliegts piedalīties visos sporta veidos uz četriem gadiem pēc dopinga skandāla 2019. gada sākumā pasaules čempionātā slēpošanā Zēfeldē (Austrijā). Tobrīd par dopingu tika notiesāti vēl daži citi igauņu slēpotāji, kuri trenējās kopā ar Poltoraņinu Latvijas distanču slēpošanas līdzjutējiem tik ļoti labi zināmajā Igaunijas komandā “Team Haanja”, kur tobrīd pirmo starptautisko pieredzi krāja Patrīcija Eiduka. Šie atgadījumi ar komandas biedriem pasaules čempionāta laikā Patrīcijai bija nepatīkams pārsteigums, un viņa drīz vien pameta Hānjas komandu, iekļaujoties Justīnes Kovaļčikas poļu komandā.

36 gadus vecajam slēpotajam pagājušajā gadā pagāja diskvalifikācijas termiņš, taču viņš nekad neinformēja antidopinga aģentūru WADA par savu atrašanās vietu. Tādējādi Poltoraņins regulāri netika pārbaudīts par iespējamu dopinga lietošanu saskaņā ar WADA noteikumiem.

Tas nozīmē, ka kazaham ir jāgatavojas vēl vairākiem gadiem bez sacensībām. Viņam jaunā diskvalifikācija ir līdz 2026. gada 1. martam, kad viņam būs 38 gadi (2 mēneši līdz 39. Dzimšanas dienai).

Olimpiskajās spēlēs viņš divas reizes ir bijis piektais – sprintā un komandu sprintā, pasaules čempionātā 2013. gadā Valdiefiemmi izcīnījis bronzas medaļu gan 50km, gan komandu sprintā, bet Pasaules kausa posmos 27 reizes kāpis uz goda pjedestāla, no kurām vienpadsmit uz augstākā pakāpiena.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...