Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Liene Bondare tiek pie FIS punktu rekorda slalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Liene Bondare tiek pie FIS punktu rekorda slalomā
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare

Piektdien, 9. februārī, Austrijas kalnu ciematā Sanktmihaelā, Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare vēlreiz demonstrēja atzīstamu sniegumu Starptautiskās slēpošanas federācijas jeb FIS mēroga sacensībās slaloma disciplīnā, finišējot 11. pozīcijā, kas bija pietiekami lai uzlabotu karjeras FIS ranga punktu rekordu.

Jau ziņots, ka ceturtdien notikušajās FIS slaloma sacensībās Bondarei izdevās tikt pie otra labākā karjeras rezultāta FIS punktu izteiksmē, turklāt otrajā braucienā uzrādot labāko laiku, apsteidzot arī Pasaules kausa sacensību pjedestāla ieguvēju.

Piektdien Sanktmihaelā, Austrijā norisinājās vēl vienas sacensības slaloma disciplīnā. Šoreiz sportistes sagaidīja sarežģīti apstākļi, jo nakts pirms sacensībām bija ļoti silta, līdz ar to sniega segums nebija pats stingrākais. Sacensību pirmajā braucienā Liene startēja ar 34. numuru, finišā sasniedzot 16. rezultātu un ātrākā laika īpašniecei zaudējot 1,74 sekundes.

Otrajā braucienā Lienes Bondares deficīts pret pirmo vietu pieauga tikai mazliet – divu braucienu summā iegūta 11. vieta un sacensību uzvarētājai Jūlijai Flatšerei zaudētas 1,87 sekundes. Ņemot vērā ļoti stipro sacensību dalībnieku sastāvu (vairākas pasaules ranga TOP100 sportistes), Lienei izdevās sasniegt jaunu FIS ranga punktu rekordu, nopelnot 37,11 FIS punktus.

“Šodien bija ļoti grūti apstākļi, jo nakts bija silta un sniegs bija ļoti mīksts. Jau paredzēju, ka pie mana starta numura būs izveidojušās bedres, tāpēc man atlika vienkārši cīnīties. Pirmajā braucienā apsteidzu gandrīz 20 meitenes, kas jau bija ļoti pozitīvi. Uz otro braucienu diena iesila vēl vairāk, trases stāvoklim kļūstot arvien sliktākam. Lai arī pa šādu trasi, tā noteikti nebija mana ātrākā slēpošana, es esmu ļoti priecīga par to, ka gāju uz visu banku, tiku ārā no problēmām un finišēju. Šodien izdevās parādīt raksturu, un zinu, ja es varu šādos apstākļos izbraukt labākos punktus, noteikti varu vēl daudz!” sajūsmu neslēpj Liene Bondare.

Nākamajā nedēļā Lienei plānā divas FIS kategorijas slaloma sacensības Itālijā, savukārt nedēļu vēlāk starts Eiropas kausa sacensībās.