Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vona zvaigžņoto karjeru noslēdz ar pasaules čempionāta bronzu

Ints Megnis
Ints Megnis

Vona zvaigžņoto karjeru noslēdz ar pasaules čempionāta bronzu
Titulētais zviedru kalnu slēpotājs Ingemars Stēnmarks un Lindsija Vona pēc savām karjeras pēdējām sacensībām. Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kalnu slēpošanas superzvaigzne Lindsija Vona svētdien izcīnīja bronzu pasaules čempionāta nobrauciena sacensībās, noslēdzot savu titulēto karjeru. Vona aizēnoja pie zelta tikušo slovēnieti Ilku Štuhecu.

34 gadus vecā Vona distanci noslēdza minūtē un 2,23 sekundēs, par 0,49 sekundēm piekāpjoties Štuhecai. Viņa kļuvusi par pirmo sieviešu kalnu slēpotāju vēsturē, kas izcīnījusi medaļas sešos dažādos pasaules čempionātos.

"Tas bija ļoti jautri. Biju visvairāk uztraukusies nekā jebkad savā karjerā," Vona teica intervijā "Eurosport". "Vēlējos būt līdere pēdējo reizi, dzirdēt publiku gavilējam un nenokrist. Vienmēr braucu uz savu iespēju robežas, tāpēc uztraucos vai necentīšos pārāk daudz un nokritīšu. Tas būtu visļaunākais murgs."

Sudraba medaļu svētdien guva šveiciete Korina Zutera.

Vona ir visu laiku titulētākā dāmu kalnu slēpotāja, iegūstot 20 Pasaules kausa kopvērtējuma titulus un uzvarot 82 Pasaules kausa sacensībās. Par savas karjeras beigām amerikāniete paziņoja šī mēneša sākumā, paužot, ka viņas "ķermenis ir salauzts un pieprasa apstāšanos".

Karjerā Vona tika pie diviem pasaules čempionāta zeltiem, Vankūveras olimpiskajās spēlēs guva zeltu nobraucienā un bronzu supergigantā, kā arī pērn Phjonchanā izcīnīja bronzu nobraucienā, tobrīd kļūstot par visu laiku vecāko sievieti, kas izcīnījusi olimpisko godalgu kalnu slēpošanā. Visu laiku titulētākais kalnu slēpotājs ir zviedrs Ingemars Stēnmarks, kurš savulaik uzvarēja 86 Pasaules kausa sacensībās.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/winter-sp...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-10 17:32, pirms 5 gadiem
Interesanti, kāds viņai pašai fīlings par karjeru - pasaules kausa posmos it kā dominēja, bet svarīgākajās sacensības Olimpiādē visādas neveiksmes un tikai viens zelts (līdzīgi kā Dukuram, tas gan pagaidām vispār bez zelta).

tagad droši var pievērsties NHL, draudziņam PK Subban..