Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Distanču slēpotājam Švaukstam 59. vieta junioru PČ 10 kilometru sacensībās klasiskajā stilā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Distanču slēpotājam Švaukstam 59. vieta junioru PČ 10 kilometru sacensībās klasiskajā stilā
Madonietis Silvestrs Švauksts. Foto: Agris Veckalniņš/Ski.lv

LETA. Latvijas distanču slēpotājs Silvestrs Švauksts piektdien Planīcā pasaules junioru čempionātā desmit kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar atsevišķu startu ieņēma 59.vietu, Dāvis Kalniņš bija 72., Jēkabs Skolnieks - 74., bet pirms tam sieviešu sacensībās Adriana Šuminska finišēja 67.pozīcijā.

Junioriem pārliecinoši titulu izcīnīja zviedrs Alvars Mīlbaks, kurš finišēja 23 minūtēs un 5,9 sekundēs. Otro vietu guvušais šveicietis Īzajs Nēfs viņam zaudēja 52,4 sekundes, bet trešajā pozīcijā finišējušais norvēģis Monss Melbi bija vēl 4,4 sekundes lēnāks.

Švauksts no uzvarētāja atpalika četras minūtes un 15,6 sekundes, Kalniņš zaudēja piecas minūtes un 35,1 sekundi, bet vēl 3,8 sekundes lēnāks bija Skolnieks. Vīriešu konkurencē startēja 104 distanču slēpotāji.

Jau ziņots, ka sieviešu sacensībās uzvaru izcīnīja Zviedrijas sportiste Evelīna Krusela, kura finišēja pēc 26 minūtēm un 40,1 sekundēm. Otro vietu, zaudējot 8,5 sekundes, ieņēma Andoras pārstāve Džīna del Rio, bet norvēģiete Annikene Sanna atpalika no uzvarētājas 23,4 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Šuminska, startējot ar 58.numuru, distanci veica 32 minūtēs un 30,4 sekundēs, piekāpjoties Zviedrijas sportistei piecas minūtes un 50,3 sekundes. Kopā startēja 82 distanču slēpotājas.

Pasaules junioru un U-23 čempionāts Slovēnijas kūrortā Planīcā norisināsies līdz 11.februārim.

Izmantotie resursi:
LETA