Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kaparkalējs: "Pirmo pusi veicu ļoti labi, pēc tam sanāca aizelsties, jo nav labākā forma"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kaparkalējs: "Pirmo pusi veicu ļoti labi, pēc tam sanāca aizelsties, jo nav labākā forma"
Lauris Kaparkalējs. Foto: A.Veckalniņš/Ski.lv

Daudzkārtējais Latvijas junioru čempions un medaļnieks pieaugušo grupā distanču slēpošanā Lauris Kaparkalējs šodien bija ļoti tuvu tam, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam pasaules U23 čempionātā (2001-2003) sprintā distanču slēpošanā. Madonietis norādīja, ka pirmo pusi veicis ļoti labi, bet pēc tam sanācis aizelsties, jo šobrīd neesot labākā forma.

Vakar madonietis Silvestrs Švauksts lieliski nostartēja Slovēnijas slavenajā ziemas sportu centrā Planicā notiekošajā pasaules junioru čempionātā slēpošanā (2004. g. un jaunāki) un sarūpēja Latvijai panākumu, kā otrajam Latvijas slēpošanas vēsturē puišu konkurencē tiekot ceturtdaļfinālā un izcīnot 24. vietu.

Šodien cits madonietis Lauris Kaparkalējs (2003 g.) savā debijā jaunajā vecuma grupā bija ļoti tuvu tam, lai to atkārotu pasaules čempionātā U23 grupā, jo 2022. gada Eiropas Jaunatnes olimpisko spēļu čempions 1,2km sprinta kvalifikāciju sāka vareni, pēc 600m uzrādot 5. laiku un no līdera atpaliekot divas sekundes, taču beigās viņam pietrūka spēka, lai saglabātu vietu trīsdesmitniekā un tiktu uz ceturtdaļfinālu, ieņemot 36. vietu, kvalifikācijas uzvarētājam zaudējot 8 sekundes. Ceturtdaļfināls bija pāris sekunžu desmitdaļu attālumā.

“Šodien viss nesanāca kā plānots. Atpalicība nebija liela, tāpēc ļoti žēl, ka arī tik maz pietrūka līdz ceturtdaļfināliem,” nožēlu pauž "Madona All round ski team" pārstāvis , kurš šodien vienīgais no latviešiem reāli pretendēja uz ceturtdaļfinālu sprintā, no trīsdesmitās vietas, kas garantētu startu ceturtdālfinālā, atpaliekot tikai 0,63 sekundes. Kaparkalējam bija labas iespējas vēlāk iekļūt arī divdesmitniekā un pacīnīties par pusfinālu. Vienīgais, kurš no latviešiem vīriešu konkurencē ir ticis ceturtdaļfinālā sprintā pasaules U23 čempionātā, ir madonietis Raimo Vīgants, kurš 2022. gadā izcīnīja 22. vietu.

"Pirmo distances pusi izbraucu ļoti labi, nostrādāju startu, nobraucienu un līkumus, bet pēc tam sanāca baigi aizelsties. Iespējams, ka patraucēja augstkalne un arī forma nebija pīķī, kā pirms laika Latvijas čempionātā, kad jutos ļoti labi," atzīst 2022. gada Eiropas Jaunatnes olimpisko spēļu čempions sprintā Kaparkalējs, kurš pirms diviem gadiem pasauls junioru čempionātā sprintā bija sešpadsmitais, sasniedzot Latvijas augstāko vietu pasaules junioru čempionātos puišu konkurencē.

"Pašlaik atpūtīšos un gatavošos parītdienas 20km masu startam," beigās nosaka Lauris, kura jaunākā māsa Linda Kaparkalēja (17 gadi) vakar 83 dalībnieču vidū, sacenšoties ar divus vai gadu vecākām konkurentēm, juniorēm atzīstami nostartēja un uzrādīja 43. laiku (+16,31 sek.), no trīsdesmitnieka jeb ceturtdaļfināla robežas šķirot piecām sekundēm. Jaunatnes olimpiskajās spēlēs ceturtdaļfinālā tikusī un 23. vietu izcīnījusī madoniete Kaparkalēja sasniedza vēsturisku panākumu, kļūstot par pirmo latvieti, kas to paveikusi, jo pat Patrīcija Eidua nebija JOS sprinta ceturtdaļfinālā, Vakar Linda Kaparkalēja bija otra ātrākā starp 2006. gadā dzimušajām meitenēm.

     [+] [-]

, 2024-02-07 14:29, pirms 3 mēnešiem
Vai tiešām vienā rakstā 2 reizes jāpiemin, ka Kaparkalējs ir "2022. gada Eiropas Jaunatnes olimpisko spēļu čempions sprintā". Nu nav lasītājs stulbs un saprot no vienas reizes.
Paskatīsimies kā mūsējiem ies garajos gabalos. Pēc pēdējā laika sacensībām skatos, ka garajos gabalos vai nu vispār nestartē vai kuļas pa beigu galu.