Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nortugs pārsteidz ar otro vietu Norvēģijas kausā 20km klasikā, piesakās 2025. gada PČ

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nortugs pārsteidz ar otro vietu Norvēģijas kausā 20km klasikā, piesakās 2025. gada PČ
Peters Nortugs pēc finiša Marčialongā. Foto: Pierre Teyssot/SplashNews.com / NTB

Viens no visu laiku labākajiem distanču slēpotājiem Peters Nortugs pagājušajā nedēļas nogalē pārsteidza slēpošanas sabiedrību un arī ekspertus ar izcīnīto otro vietu Norvēģijas kausā distanču slēpošanā, kur nepiedalījās nacionālās izlases vairākums, bet tāpat bija daudzi augstas klases slēpotāji, tajā skaitā arī vien no šīs sezonas Pasaules kausa posmos trijniekā tikušajiem.

Sestdien Peters Nortugs finišēja tikai 35. vietā 10km slidsolī, bet nākamajā dienā 20km klasikā ar intervāla startu tikai viens slēpotājs spēja apsteigt titulēto Nortugu, un tas bija 23 gadus vecais Dāvids Torviks, kurš šajā sezonā Skandināvijas kausa posmos klasiskā stila distancēs ieguva 6. un 7. vietu. Aiz 38 gadus vecā Nortuga palika vairāki spēcīgi norvēģi, ieskaitot Didriku Dennestādu, kurš “Tour de ski” kopvērtējumā ieņēma augsto 7. vietu, bet sezonas laikā divas reizes bija ticis trijniekā.

Nortugs atvadījās 2018. gada nogalē, bet pa šiem gadiem ir pievērsies garajām distancēm, startējot Ski Classics posmos, piemēram, janvāra izskaņā slavenajā Marčialongā 70km distancē finišējot 29. vietā. Šāds Petera rezultāts Norvēģijas kausā pārsteidza daudzus.

“Tas ir šokējoši labi. Viņš sestdien slidsolī bija tālu, taču klasikā pārspēja labus slēpotājus, piemēram, Henriku Dennestādu un Hovardu Mosebiju, t.i., slēpotājus, par kuriem mēs zinām, ka viņi var sasniegt labus rezultātus Pasaules kausa izcīņā,” saka NRK slēpošanas eksperts Torgeirs Bjorns.

“Ar šādu sniegumu Nortugs būtu kļuvis par Zviedrijas čempionāta medaļnieku. Tikai Viljamam Poromā, Kallem Halfvarssonam un Jensam Burmanam ir tāda kapacitāte, kādu Nortugs šeit parādīja,” uzskata Bjorns.

Norvēģijas slēpošanas eksperts uzskata, ka Nortugs tagad var būt reāls kandidāts Norvēģijas izlasē nākamgad Tronheimā notiekošajam pasaules čempionātam. Terēze Johauga arī iepriekš nav izslēgusi atgriešanos nākamā gada pasaules čempionātā.

“Ja skatāmies gadu uz priekšu, ir skaidrs, ka Peters Nortugs sāk pieteikties cīņai par reālu iekļūšanu Norvēģijas izlasē 2025. gada pasaules čempionātam. Tagad viņš ir ceļā uz savu kādreizējo laiku augsto līmeni,” norāda Bjorns, taču vienas sacensības vēl ir par maz, lai izdarītu nopietnus secinājumus.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2024-02-05 21:53, pirms 3 mēnešiem
Kur viņš pieteicās? Vai ir izteicis tādus nodomus?

Jā, otrā vieta labi. Bet tikai 35. vieta slidsolī un tikai 29. vietā 70 km distancē, kas (garās distances) tagad, kā saprotu, ir viņa ampluā, nav daudzsološi.