Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

BK 3. posmā kalnu slēpošanā Igaunijā slalomā uzvaras tikai Latvijas pārstāvjiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK 3. posmā kalnu slēpošanā Igaunijā slalomā uzvaras tikai Latvijas pārstāvjiem
Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Otrajā dienā Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Igaunijā, dominēja Latvijas kalnu slēpotāji, izcīnot uzvaras visās grupās jauniešiem un arī Master.

Sestdien superslalomā latvietes uzvarēja visās trijās jauniešu grupās meitenēm, viena puišu un abās Master grupās, bet igauņu puiši sarūpēja divus panākumus jauniešu grupās. Svētdien slalomā mājinieki palika bez uzvarām, jo visās astoņās grupās pirmās vietas ieguva Latvijas pārstāvji.

“Kopumā Baltijas kausa trešais posms aizvadīts labi. Sestdien bija izaicinājums ar 10cm slapju sniegu, tāpēc otrā starta sākumu nācās atlikt 10 minūtes vēlāk. Bet visu nedēļu rūpējāmies par trases segumu, tāpēc tas bija lielisks, un otrā diena visa sanāca perfekta,” stāsta organizators no Igaunijas Raneks Koni.

U16 grupā puišiem otro dienu pēc kārtas nepārspēts palika Nils Neo Trapāns, izcīnot uzvaru ar divu sekunžu pārsvaru. Arno Pušņins, kurš superslalomā cīnījās par trijnieku, bet beigās otrajā braucienā izstājās, šoreiz kopā ar Ivanu Šnideru spēkojās par otro vietu, no trijnieka izstumjot pēc pirmā brauciena vicelīdera statusā esošo mājinieku Patriku Poļakovu. Pušņins otro trasi veica ātrāk, kas ļāva tikt pie otrās vietas, bet Šniders šoreiz kāpa uz pozīciju zemāku pjedestāla pakāpienu.

Meitenēm par pirmās dienas neveiksmi spoži reabilitējās Heidija Ciagune, izcīnot uzvaru un superslaloma uzvarētājai Justīnei Baumanei liekot samierināties ar otro vietu. Pēc palikšanas4. vieta superslalomā priecīga par trešo vietu slalomā bija Annija Biezā.

U14 grupā sestdienas pirmo divu vietu ieguvēji vairs nebija atrodami rezultātu protokolos – Ārons Nēme nefinišēja jau pirmajā braucienā, bet Andrē Sari nepiedalījās. Līdz ar to iespēju izmantoja brāļi Lazdiņi, kuri šoreiz abi tika trijniekā, tiesa, neierindojoties viens aiz otra. Līdera pozīcijas pēc otrā brauciena izdevās saglabāt Renāram Lazdiņam, kurš spraigā cīņā pārspēja otro braucienu visātrāk veikušo igauni Lauritsu Lauku, bet Kristiānam Lazdiņam trešā vieta.

Meitenēm arī otrajā disciplīnā cīņā par uzvaru izvērtās identisks scenārijs, proti, līdere pēc pirmā brauciena Nikola Grīnberga beigās ieņēma otro vietu, bet vēlreiz šajā līdzīgajā duelī uzvarēja Daniela Anna Livčāne. Trijnieku noslēdza vēl viena panteriete Emīlija Kliesta.

U12 grupā šoreiz sekmīgs starts izdevās Mārtiņam Baumanim, kurš, ņemot vērā pirmās dienas pieredzi, otro braucienu veica piesardzīgāk, uzrādot tajā ceturto laiku, bet tik un tā neviens nespēja apdraudēt Mārtiņa līderpozīcijas, tādējādi Baumanim svinot uzvaru un revanšējoties par neveiksmi sestdien otrajā braucienā. Superslaloma uzvarētājs Tristans Jurisāri no Igaunijas ieņēma otro vietu. Cieši aiz igauņa trešais bija Noels Drošs nopelnot pirmo godalgu šajā posmā.

Meitenēm vēlreiz uzvarēja Maija Ciagune, taču kuplās un sportiskās Ciagunu ģimenes atvasei otrajā braucienā nācās rādīt visu savu meistarību, jo pēc pirmās trases vadībā atradās Laura Amerika, kurai vēlreiz otrā vieta. Trešo vietu ieguva Elizabete Anna Allena.

Master vīriešiem superslaloma uzvarētājs Toms Ielejs nepabeidza pirmo braucienu, līdz ar to Paulam Stēgam nebija līdzvērtīga konkurenta, svinot uzvaru ar vairāk nekā sešu ar pusi sekunžu pārsvaru. Visām Baltijas valstīm šajā grupā sanāca pa godalgai, jo otrais bija igaunis, bet trešais – lietuvietis. Toties Master dāmām pirmais trijnieks nemainīgs, uzvarot Sanitai Kubliņai, otro vietu ieņemot lietuvietei Rūtai Paražinskienei, bet trijnieku noslēdzot Janai Trapānei.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv