Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

BK 3. posms kalnu slēpošanā Igaunijā sācies ar latviešu meiteņu un igauņu puišu uzvarām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK 3. posms kalnu slēpošanā Igaunijā sācies ar latviešu meiteņu un igauņu puišu uzvarām
Toms Ielejs. Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Sestdien Igaunijā sākās prestižā Baltijas kausa kalnu slēpošanā trešais posms, kur pirmajā sacensību dienā superslalomā meiteņu jauniešu grupās uzvaras izcīnīja latvietes, bet puišiem nedaudz sekmīgāki bija mājinieki. Master grupās pirmās vietas ieguva Latvijas pārstāvji.

Šķiet pavisam nesen Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā norisinājās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kausa otrais posms, kur FIS sacensībās spēcīgā konkurencē vairākas dienas sacentās pieaugušie un juniori. Pusotru nedēļu vēlāk Igaunijā Baltijas kauss turpinās ar trešo posmu, kurā tāpat kā pirmajā posmā novembrī Lietuvā sacenšas jauniešu grupas un Master kalnu slēpotāji, dalībnieku skaitam visās grupās kopā sniedzoties pāri simtu trīsdesmit.

U16 grupā meitenēm uzvarēja viena no vadošajām pagājušajā gada U14 grupas pārstāvēm Justīne Baumane, kurai otrajā braucienā nedaudz zaudēja un otro vietu kopvērtējumā ieguva Estere Jansone. Trešo vietu nopelnīja igauniete Marija Jurisāra, kura ar labāku otro braucienu uz ceturto vietu nobīdīja Anniju Biezo. Puišiem šajā vecumā bija vienīgā jauniešu grupa, kurā neuzvarēja mājinieks, jo divu braucienu summā par uzvarētāju kļuva Nils Neo Trapāns, kurš pussekundi apsteidza Ivanu Šnideru. Trijnieku noslēdza mājinieks Patriks Poļakovs, kuram pēc pirmās trases uz papēžiem mina Arno Pušņins, kurš otrajā braucienā izstājās.

U14 grupā meitenēm spraigi par uzvaru cīnījās abas panterietes Daniela Anna Livčāne un Nikola Grīnberga. Pēc pirmā brauciena vadībā atradās Nikola, bet otrajā viņu apsteidza Anna Daniela. Tāpat arī Alesija Terlanova cīņā par trešo vietu pēc otrā brauciena apsteidza Emīliju Kliestu. Tādējādi abos dueļos virsroku pār jaunpienācējām ņemot gadu vecākajām kalnu slēpotājām. Puišiem dubultuzvara igauņiem – Ārons Nēme pirmais, bet Andre Sari ieņēma otro vietu. Aiz igauņiem sekoja labākie latvieši – brāļi Lazdiņi, Renāram cīņā ar Sari iegūstot trešo vietu, bet Kristiānam ierindojoties 4. vietā.

U12 grupā, kur sacentās vislielākais skaits – 29 dalībnieces, pārliecinoši pirmā bija Maija Ciagune, kurai otrajā braucienā konkurenci sastādīja otrās vietas ieguvēja Laura Amerika. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Tīna Matisone, kurai pēc pirmā brauciena ļoti tuvu bija Martina Skudrule, bet otrajā atkrita uz piekto vietu. Puišiem pēc pirmā brauciena šķita, ka triumfēs Mārtiņš Baumanis, sarūpējot Baumaņu ģimenei otro uzvaru, taču kļūda otrajā trasē atstāja vasarā skrituļslidošanā dominējušo Mārtiņu bez rezultāta. Līdz ar to uzvaru svinēja igaunis Tristans Jurisārs, bet ar krietni labāku laiku otrajā braucienā uz otro vietu pakāpās Larno Kļaviņš, kurš uz trešo vietu nobīdīja Karenu Strēlnieku.

Master grupā dominēja apeksiete Sanita Kubliņa, bet spraigā duelī par otro vietu lietuviete Rūta Paražinskiene beigās tomēr pārspēja Janu Trapāni. Vīriešiem arī pirmā vieta beigās sanāca diezgan pārliecinoša, ko sarūpēja Toms Ielejs, ar kuru centās konkurēt17 gadus vecākais Pauls Stēga, iegūstot otro vietu. Spraigajā duelī par trešo vietu abu ASI pārstāvju starpā Matiass Jansons beigās tomēr bija nedaudz ātrāks par Martinu Knostenbergu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv