Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Opmanis pirms dalības PČ: "Laika apstākļi ir skarbi, taču trases ir teicamā stāvoklī"

Rolands Eliņš

Šodien, 4. februārī, Zviedrijas slēpošanas kūrortā Ore oficiāli sākas 2019. gada pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, kas norisināsies no 4. līdz 17. februārim. Jau no 1. februāra Orē atrodas un čempionātam gatavojas Latvijas sportists Elvis Opmanis, kurš vienīgais pārstāvēs Latviju pirmajā nedēļā notiekošajās ātruma disciplīnās – nobraucienā un supergigantā, kā arī Alpu kombinācijā, un viņa treneris Hans Unterberger (Austrija).

“Esam aizvadījuši divas kvalitatīvas treniņdienas uz kalna Duvedā netālu no Ores (kur vēlāk norisināsies kvalifikācijas sacensības gigantslaloma un slaloma disciplīnās)," gaidāmās sacensības komentēja Elvis Opmanis. "Laika apstākļi ir skarbi – spēcīgs vējš, gaisa temperatūra zem -15°C, taču trases ir teicamā stāvoklī, kas nozīmē, ka īpaši sagatavotā sacensību trase būs vēl labāka, nodrošinot līdzvērtīgus apstākļus visiem sportistiem. Šovakar lielā atklāšanas ceremonija un rīt jau pirmais oficiālais treniņš nobraucienā. Līdz tam jāpaspēj sagatavot slēpes, aiziet uz atjaunošanās treniņu un pareizi noskaņoties, lai rītdien aizvadītu kvalitatīvu treniņbraucienu.”

Savu viedokli pirms sacensībām piedāvāja arī treneris Hanss Unterbergs: “Vakar un šodien notika supergiganta treniņi, kuros Elvis brauca kopā ar Šveices, Itālijas un Čehijas komandām. Šodien treniņā pievienojās arī Sāra Šlepere (Sarah Schlepper), kas pārstāv Meksiku, un Lihtenšteinas komanda. Trases apstākļi ir ļoti labi, trase ir cieta un nedaudz ledaina, taču ir ļoti auksts. Agrajos rīta treniņos pat -18°C un spēcīgs vējš, kas gan pagaidām nav traucējis treniņu norisi. Treniņi ir noritējuši sekmīgi, ar Elvja sniegumu esmu apmierināts. Protams, filmējam un video analīzē meklējam, kuras detaļas vēl varētu pieslīpēt līdz startiem. Šovakar pirmā oficiālā treneru sapulce, un rīt jau oficiālais nobrauciena treniņš pa galveno sacensību trasi!”

Pasaules čempionāts Orē norisināsies jau trešo reizi. Šogad dalībai čempionātā pieteikts rekordliels komandu skaits, un par medaļām un vietām sacentīsies vairāk kā 600 sportisti no 65 valstīm. Sacensības norisināsies piecās individuālajās disciplīnās – nobrauciens, supergigants, Alpu kombinācija, gigants un slaloms.

Elvis Opmanis ir kvalificējies dalībai ātruma disciplīnās, pateicoties iegūtajiem FIS punktiem un vietām Starptautiskās slēpošanas federācijas rangā nobraucienā (53,89 punkti un 318. vieta) un supergigantā (60,25 punkti un 611. vieta), kā arī Alpu kombinācijā (79,37 punkti un 488. vieta). Par dalību galvenajās sacensībās gigantslaloma un slaloma disciplīnās visiem Latvijas sportistiem būs jācīnās kvalifikācijas sacensībās.

Treniņi Orē norisinās jau no 2. februāra, lai sportisti, kas šeit iepriekš nav trenējušies, varētu iepazīt kalnu un sniegu, pierast pie apstākļiem. Tā kā arī Elvis šogad Skandināvijā nav trenējies un startējis, šī ir iespēja pēc iespējas labāk sagatavoties startiem, pielāgot inventāru sacensību kalna apstākļiem un piemeklēt slēpju vaska kombinācijas, kas nodrošinās labāko slīdamību.

Informāciju sagatavoja:
Marita Gintere