Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmanei pasaules junioru čempiones tituls slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmanei pasaules junioru čempiones tituls slalomā
Dženifera Ģērmane. Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane (2003.g.) Francijā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem (2003. un jaunākas) sarūpējusi lielisku panākumu un izcīnījusi čempiones titulu, aiz savas mammas Ullas Ģērmanes kļūstot par otro Latvijas kalnu slēpotāju, kura izcīnījusi medaļu pasaules junioru čempionātā, bet pirmo zelta medaļas ieguvēju. Nepiedalījās divas reizes Pasaules kausa posmos trijniekā tikusī Zrinka Ļjutiča (2004. g.). Taču ar tādu sniegumu, kādu rāda Dženifera, viņa var apsteigt gandrīz jebkuru no PK vadošajām, tajā skaitā arī Ļjutiču.

Lielisku sezonu aizvadošajai "APex2100" pārstāvei Dženiferai Ģērmanei līdz šim pasaules junioru čempionātos nav sekmējies. Pamatā iegūto traumu dēļ viņa bija startējusi tikai vienā - 2021. gadā Bansko (Bulgārija), kur palika bez ieskaitīta rezultāta. Tāpēc ļoti par labu Dženiferai nāca tas, ka atšķirībā no distanču slēpošanas vai citiem sporta veidiem, kur junioru vecums ir U20 grupa, kalnu slēpošanā ir viens gads papildus jeb U21, tādējādi dodot lielisku iespēju tikt pie medaļas.

Pirms trim gadiem Bulgārijā Dženifera startēja gan milzu slalomā, kur nefinišēja pirmajā braucienā, gan arī slalomā, kur otrajā braucienā neizbrauca pareizi vārtus un saņēma diskvalifikāciju. Pirmajā braucienā Ģērmanei izdevās uzrādīt 13.laiku (+ 1,06 sek.), bet otrajā braucienā pašās beigās tika pieļauta kļūda, kā rezultātā nācās izlaist vārtus un saņemt diskvalifikāciju, līdz ar to tika palaista garām iespēja pakāpties vismaz uz desmitnieku, jo otrajā braucienā kļūdījās vairākas spēcīgas kalnu slēpotājas, tajā skaitā arī Zrinka Ļjutiča un Emma Aihere.

Pēc traumas sadziedēšanas 20 gadus vecā Dženifera Ģērmane, kurai pēc pusotra mēneša paliks 21 gads, šajā sezonā rāda ne tikai teicamus rezultātus, bet arī lielu stabilitāti. Visos četros Pasaules kausa posmos viņa ne tikai nekļūdījās un tika pie rezultāta, bet arī iekļuva trīsdesmitniekā, katru reizi uzlabojot savas pozīcijas – 22., 12. un divas astotās vietas. Turklāt viņai vēl arī divas uzvaras Eiropas kausa posmos, kur startē vairākas Pasaules kausa otrā un trešā desmita kalnu slēpotājas.

Šie panākumi mūsu kalnu slēpošanas meistari, kura daudzus gadus dzīvo un trenējas Austrijā un PK kopvērtējumā slalomā ar četriem startiem no astoņiem ieņem ļoti augsto 18. vietu, ierindoja pie vienas no galvenajām favorītēm uz uzvaru. Galvenā favorīte būtu bijusi par Dženiferu gadu jaunākā, nu jau divas reizes PK posmos trijniekā tikusī un visaugstāk PK kopvērtējumā slalomā no U21 sportistēm esošā Zrinka Ļjutiča, kura izceļas ar nestabilitāti, tāpēc ieņem tikai 12. pozīciju slaloma kopvērtējumā, taču jau ceturtdienas vakarā, kad tika publicēts starta saraksts piektdienas milzu slalomam, bija skaidrs, ka ne 2022. gada pasaules juniore čempione horvātiete Ļjutiča, ne arī tā paša gada vicečempione vāciete Aihere šajā čempionātā nestartēs.

Galvenās konkurentes līdz ar to bija Pasaules kausa posmos divdesmitniekā vai arī pat desmitniekā tikušās Lara Kolturi (2006, Albānija), kurai stiprākā puse ir milzu slaloms, Kornēlija Ēlunde (2005, Zviedrija) un vēl no traumas pilnībā neatguvusies somiete Rosa Pohjolainena (2003). Neviena no iepriekšējām čempionēm vai nu pēc vecuma vai citu iemeslu dēļ nepiedalījās, līdz ar to bija zināms, ka būs jauna uzvarētāja slalomā.

Dženifera Ģērmane startēja ar sesto numuru un ļoti labi veica braucienu, tobrīdējo līderi Kornēliju Ēlundi apsteidzot par ceturtdaļsekundi un piesakot nopietnas pretenzijas uz titulu. Zviedriete bija vienīgā, kura atpalika mazāk par pussekundi, jo trešo laiku uzrādījusi itāliete Emīlija Mondinelli, kura līdzšinējos piecos Pasaules kausa posmos nav kvalificējusies otrajam braucienam, zaudēja 0,57 sekundes. Zem sekundes bija vēl tikai Albānijas pārstāve Lara Kolturi (+0,70 sek.). Somiete Pohjolainena, kura labi sāka un pirmajā starpfinišā zaudēja tikai 0,12 sekundes, vēlāk kļūdījās un izstājās.

Otrajā braucienā Ģērmanei izdevās palielināt pārsvaru un izcīnīt savu pirmo medaļu un Latvijas pirmo zeltu kalnu slēpošanā. Latviete kārtējo reizi izcēlās arī ar lielisko psiholoģisko sagatavotību. Pirms 36 gadiem Dženiferas mamma Ulla pasaules junioru čempionātā izcīnīja bronzu nobraucienā. Sudrabs šveicietei Aņukai Brendli, kura piekāpās gandrīz pusotru sekundi, bet bronza tika Ēlundai. Otrajā braucienā nefinišēja ne Kolturi, ne Mondinelli.

Pēdējo triju gadu laikā slēpošanā, ieskaitot arī distanču, šī ir trešā medaļa Latvijai. Pirms diviem gadiem distanču slēpošanā pasaules junioru čempionātā sudrabu ieguva Patrīcija Eiduka, bet zeltu Eiropas Jaunatnes festivālā sprintā izcīnīja Lauris Kaparkalējs.

Pasaules junioru čempionāts kalnu slēpošanā, slaloms juniorēm, Francija

V.SportisteValstsRezultāts
1.Dženifera ĢērmaneLatvija1:22.98
2.Aņuka BrendliŠveice+1.42
3.Kornēlija ĒlundeZviedrija+1.59
4.Natālija FalhaAustrija+1.77
5.Beatriče SolaItālija+2.14
6.Ambra PomareItālija+2.43

 +15 [+] [-]

, 2024-02-03 14:31, pirms 3 mēnešiem
Nē nu tiešām!Dženifera ir vienkārši fenomenāla!Ļoti ceru,ka arī šis izcilais sasniegums dos viņai visas iespējas turpināt priecēt visus ar saviem fantastiskajiem rezultātiem!Vienkārši WOW!Izcilā Dženifera!🤩
Slēpts komentārs: shmopsis

  +7 [+] [-]

, 2024-02-03 14:34, pirms 3 mēnešiem
shmopsis rakstīja: viņa tiešām ir tik laba,vai atkal ir tā,ka labākās u23 nemaz nepiedalās? tikai jautājums! Malace apsveicu
Vienīgā,kura,manuprāt,reāli varēja cīnīties un kura varētu apsteigt bija Zrinka Ljutiča,bet kura nu ir Pasaules TOP 5 braucēja jau šobrīd.
Tā daudzas citas startēja,bet vairākas neizturēja spriedzi un istājās,kā albāniete Lara Kolturi,bet kura tāpat arī pēc 1.brauciena bija aiz Dženiferas.

To,ka Ďzenifera ir līmenī jau parāda viņas sasniegumi Pasaules kausā.Viņa es teiktu jau šobrīd ir stabila TOP 20 braucēja.

  +7 [+] [-]

, 2024-02-03 14:39, pirms 3 mēnešiem
...gandrīz pusotra sekunde - tas ir pārliecinoši!
Vareni! Bravo!

  +6 [+] [-]

, 2024-02-03 14:39, pirms 3 mēnešiem
Loti labi, cerams,ka sis panakums iedos normalu finansejumu no valsts.

     [+] [-]

, 2024-02-03 14:40, pirms 3 mēnešiem
Latvijai nav kalnu slēpošanas. Šī tikai apstākļu sakritība. Dzeniferas mammai 3 vieta pasaules čempionātā nobraucienā,bet PSRS sastāvā.Latvijai nav slēpošanas ,bet mums ir Patricija Eiduka. Tāpat mums būs jāpieņem ka mums faktiski nav kalnu slēpošanas ,bet mums ir Dženifēra Ģērmane ,patīk vai nē. Tāpēc priecāsimies par to kas mums ir.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-03 14:42, pirms 3 mēnešiem
shmopsis rakstīja: viņa tiešām ir tik laba,vai atkal ir tā,ka labākās u23 nemaz nepiedalās? tikai jautājums! Malace apsveicu
U 23 ir U23 ,juniori ir līdz U20 ieskaitot.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-03 14:46, pirms 3 mēnešiem
Super! ';

  +2 [+] [-]

, 2024-02-03 14:49, pirms 3 mēnešiem
...nu, tas, ka Zrinkas nebija , nenozīmē, ka Dženijai nebūtu zelts, ja horvātiete būtu...slaloms tāda lieta, ka jātiek līdz finišam...šodien biju pārliecināts, ka Dženifera vai nu 1.vieta vai DNF...
Teiksim, ka Zrinka nobijās no Ģērmanes un nepieteicās startam, jo bija izredzes zaudēt...un ka tas izklausās - iepriekšējā pasaules junioru čempione zaudē pasaules junioru čempī?...pat ja paliktu 2.vietā, tas priekš mārketinga un reklāmas devējiem neder....tātad secinām - Zrinka nobijās!

  -3 [+] [-]

, 2024-02-03 14:51, pirms 3 mēnešiem
Lūk, tas ir kaut kas! Mērkaķbols ar valsts miljonu miljoniem var pienest ūdeni

  -2 [+] [-]

, 2024-02-03 14:55, pirms 3 mēnešiem
izbijis valsts patriots rakstīja: U 23 ir U23 ,juniori ir līdz U20 ieskaitot.
pateici tieši neko biatlonā arī ir eč kurā reāli startē lielo komandu 5,6ie numuri. tapēc arī tāds jautājums bija

  -1 [+] [-]

, 2024-02-03 14:56, pirms 3 mēnešiem
Līme rakstīja: Lūk, tas ir kaut kas! Mērkaķbols ar valsts miljonu miljoniem var pienest ūdeni
ej attīsties rūjienas musar! uzreiz var sajust,ka tas atkal esi tu ar savu nto acc

  -2 [+] [-]

, 2024-02-03 14:57, pirms 3 mēnešiem
dakots rakstīja: ...nu, tas, ka Zrinkas nebija , nenozīmē, ka Dženijai nebūtu zelts, ja horvātiete būtu...slaloms tāda lieta, ka jātiek līdz finišam...šodien biju pārliecināts, ka Dženifera vai nu 1.vieta vai DNF...
Teiksim, ka Zrinka nobijās no Ģērmanes un nepieteicās startam, jo bija izredzes zaudēt...un ka tas izklausās - iepriekšējā pasaules junioru čempione zaudē pasaules junioru čempī?...pat ja paliktu 2.vietā, tas priekš mārketinga un reklāmas devējiem neder....tātad secinām - Zrinka nobijās!
No 103 dalībniecēm līdz finišam tika tikai 44. Būs jau arī tie DNF. Ja ies uz visu banku.

  -4 [+] [-]

, 2024-02-03 15:03, pirms 3 mēnešiem
shmopsis rakstīja: pateici tieši neko biatlonā arī ir eč kurā reāli startē lielo komandu 5,6ie numuri. tapēc arī tāds jautājums bija
Pašlaik Latvija nav biatlona. Ir tikai Rastorgujevs plus stafetē parī ar Bendiku var notikt brīnums.Eiropas čempis biatlona faktiski ir sētas mači.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-03 15:08, pirms 3 mēnešiem
Nepiedaloties Zrinkai, Dženifera man palika kā reālākā kandidāte uz titulu. Vēl uz pretendentēm pieskaitīju albānieti Laru. Interesanti,ka otrajā braucienā izstājās trīs no Top-5 slēpotājām,zviedriete(2.pēc pirmā brauciena) uzrādīja tikai ...padsmito otrajā. Un Dženifera abu braucienu otro rezultātu uzrādītājām iekabināja pa ceturtdaļai sekundes. Kopumā ļoti pārliecinoši! Prieks!

  -1 [+] [-]

, 2024-02-03 15:15, pirms 3 mēnešiem
izbijis valsts patriots rakstīja: Pašlaik Latvija nav biatlona. Ir tikai Rastorgujevs plus stafetē parī ar Bendiku var notikt brīnums.Eiropas čempis biatlona faktiski ir sētas mači.
Tu vispār lasi arī? es tieši to arī teicu!

     [+] [-]

, 2024-02-03 15:18, pirms 3 mēnešiem
2x prieks, jo utainajiem zelta nav, bet Latvijai ir

  +7 [+] [-]

, 2024-02-03 15:20, pirms 3 mēnešiem
...un ir nodrošināta tagad dalība PK noslēguma posmā, jo bez 25 labākajām piedalās ar junioru pasaules čempione

  +1 [+] [-]

, 2024-02-03 15:33, pirms 3 mēnešiem
Palikuši 2 posmi PK slalomā, un nepiedalās Vlhova un Šifrina - divas spēcīgākās slaomistes un var teikt, ka uz pjedestāla ir 2 brīvas vietas!
Dženijai vairs nav jādomā par punktiem, lai tiktu uz PK noslēgumu, bet var riskēt maksimāli un mēģināt tikt top3, jo sportiskā forma ir teicama un nav jābaidās par DNF, bet jāriskē!

  +1 [+] [-]

, 2024-02-03 15:49, pirms 3 mēnešiem
izbijis valsts patriots rakstīja: Pašlaik Latvija nav biatlona. Ir tikai Rastorgujevs plus stafetē parī ar Bendiku var notikt brīnums.Eiropas čempis biatlona faktiski ir sētas mači.
kāpēc vajag biatlonu, ja ir Rastorgujevs? Dīvaina loģika. It kā visiem būtu obligāti jānodarbojas ar šo, kur slēpotājs pārvadā šauteni.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-03 16:16, pirms 3 mēnešiem
varonis rakstīja: kāpēc vajag biatlonu, ja ir Rastorgujevs? Dīvaina loģika. It kā visiem būtu obligāti jānodarbojas ar šo, kur slēpotājs pārvadā šauteni.
Jā pašlaik mums ir teiksim Ģērmane ,bet neticu ka aiz viņas jaunākā Ērenpreisa un vēl divas jaunas iekļūs elitē . Arī otrais numurs Bondare ir Eiropā ap 50 vietu. Mēs sacēlām BMX trases,et nedomaju ka mums iz Štroberga ir perspektivs jaunietis .Arī aiz Eidukas ir tukšums. Biatlons var būt tikai ap Madonas apkartni. Nu nebūs kamaninu braucēji no Liepajas vai Ventspils.Bobslejs ir atkarigs no vieglatletikas. Redzi Ģēmane savos U16 laikos jau bija neoficiāla jauniesu Pasaules čempione. Itāļi pat salīdzinaja ar ŠIFRINU.Viņa jau nebūtu ja vecaki nepārvāktos dzīvot uz Austriju.Viņa ir tīrs Austrijas kalnu slepošanas produkts. Zalcburgas kalnu slepošanas skola.Kalnu slēpošanas portāla Forumos jau bija jautājumi par viņas pilsonību.Vai nevajadzētu pāriet no Latvijas uz Austrijas. Mēs maz ko zinam tapēc Sporta studija varētu uzaicinat Ullu lai pasaka kas ar Dženiferu notika ,kapēc viņa tik velu ien.ak lielajā sportā utt. Nu rakstīja jau tikai par treniņā gūto atslēgas kaula lūzumu.

     [+] [-]

, 2024-02-03 16:24, pirms 3 mēnešiem
izbijis valsts patriots rakstīja: Jā pašlaik mums ir teiksim Ģērmane ,bet neticu ka aiz viņas jaunākā Ērenpreisa un vēl divas jaunas iekļūs elitē . Arī otrais numurs Bondare ir Eiropā ap 50 vietu. Mēs sacēlām BMX trases,et nedomaju ka mums iz Štroberga ir perspektivs jaunietis .Arī aiz Eidukas ir tukšums. Biatlons var būt tikai ap Madonas apkartni. Nu nebūs kamaninu braucēji no Liepajas vai Ventspils.Bobslejs ir atkarigs no vieglatletikas. Redzi Ģēmane savos U16 laikos jau bija neoficiāla jauniesu Pasaules čempione. Itāļi pat salīdzinaja ar ŠIFRINU.Viņa jau nebūtu ja vecaki nepārvāktos dzīvot uz Austriju.Viņa ir tīrs Austrijas kalnu slepošanas produkts. Zalcburgas kalnu slepošanas skola.Kalnu slēpošanas portāla Forumos jau bija jautājumi par viņas pilsonību.Vai nevajadzētu pāriet no Latvijas uz Austrijas. Mēs maz ko zinam tapēc Sporta studija varētu uzaicinat Ullu lai pasaka kas ar Dženiferu notika ,kapēc viņa tik velu ien.ak lielajā sportā utt. Nu rakstīja jau tikai par treniņā gūto atslēgas kaula lūzumu.
...te bija diezgan daudz pateikts, ja ne viss -
https://www.delfi.lv/mvp/51891089/p...

  +4 [+] [-]

, 2024-02-03 16:33, pirms 3 mēnešiem
dakots rakstīja: ...te bija diezgan daudz pateikts, ja ne viss -
https://www.delfi.lv/mvp/51891089/pa-pedam/56291000/sensacija-vai-likumsakariba-dzeniferas-germanes-strauja-ielausanas-kalnu-sleposanas-elite
Diemžēl es no šī raksta varu izlasīt tikai pāris teikumus. Nu netaisos abonēt .

     [+] [-]

, 2024-02-03 16:54, pirms 3 mēnešiem
kārtējais pierādījums, ka sistēmai nav nekāda sakara ar talantiem, talanti atradīsies jebkurā vidē, sistēmai jāražo cilvēki ar sakarīgām vērtībām

     [+] [-]

, 2024-02-03 17:38, pirms 3 mēnešiem
izbijis valsts patriots rakstīja: Latvijai nav kalnu slēpošanas. Šī tikai apstākļu sakritība. Dzeniferas mammai 3 vieta pasaules čempionātā nobraucienā,bet PSRS sastāvā.Latvijai nav slēpošanas ,bet mums ir Patricija Eiduka. Tāpat mums būs jāpieņem ka mums faktiski nav kalnu slēpošanas ,bet mums ir Dženifēra Ģērmane ,patīk vai nē. Tāpēc priecāsimies par to kas mums ir.
Kādā gan veidā mums varētu būt kalnu slēpošana, ja mums nav pat 1 kalna kur to pašu slalomu var braukt LV normāli, tā kā pasaules līmenim vajadzētu, nerunājot par nobraucieniem u.t.t.
Lai LV būtu kalnu slēpošana, būtu ap gadiem 13 visi perspektīvākie pa LV šļūcēji jāsabāž autobusā un jāaizved uz Austriju lai tur dzīvo un trenējas, tad reāli varētu par kaut ko runāt. Citādi protams, ka nav un nebūs mums nekādas STABILAS kalnu slēpošanas skolas vai pēctecības un tas ir nonsenss par kaut ko tādu pat runāt un ja godīgi nonsenss pat par valsts naudu tādu sistēmu ieviest...

Jā, kāds varbūy kā tagad Ģērmane, kas no padsmit gadiem ir TUR varbūt kaut kur kaut kad izsitās.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-03 17:40, pirms 3 mēnešiem
Aigaro rakstīja: kārtējais pierādījums, ka sistēmai nav nekāda sakara ar talantiem, talanti atradīsies jebkurā vidē, sistēmai jāražo cilvēki ar sakarīgām vērtībām
Sevišķi talanti atrodas, ja no padsmit gadu vecuma trenējies un dzīvo Alpos, arī tāds ir šis gadījums.
No LV, pa LV pauguriem šļūkājot tikai un paretam izbraucot Alpus nekādi talanti nekad nebūs lai kāds ko dara...

  +1 [+] [-]

, 2024-02-03 17:44, pirms 3 mēnešiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Sevišķi talanti atrodas, ja no padsmit gadu vecuma trenējies un dzīvo Alpos, arī tāds ir šis gadījums.
No LV, pa LV pauguriem šļūkājot tikai un paretam izbraucot Alpus nekādi talanti nekad nebūs lai kāds ko dara...
Jāatrodas vidē, kas ir konkurētspējīga!
Tas arī uz komandu sporta veidiem attiecas!

  +2 [+] [-]

, 2024-02-03 19:25, pirms 3 mēnešiem
Apsveicu!
P.S. Sportacentrs turpmāk varētu informēt par to kad Dženifera startēs.

     [+] [-]

, 2024-02-03 22:12, pirms 3 mēnešiem
Protams, lieliski, bet diemžēl ir viens liels BET.
Tik jauna, bet jau traumas...

     [+] [-]

, 2024-02-03 22:51, pirms 3 mēnešiem
PlayBoy rakstīja: Protams, lieliski, bet diemžēl ir viens liels BET.
Tik jauna, bet jau traumas...
tajā sportā traumas ir visiem...medicīna attīstās...drīz noņems kāju un pieskrūvēs jaunu...vienīgā problēma būs nauda