Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Dukura blogs: Karali kronēs 9. virāžā, korejieši meklē skrūvi un velk laiku

Dukura blogs: Karali kronēs 9. virāžā, korejieši meklē skrūvi un velk laiku
Foto: AP/Scanpix

2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu renes sporta veidu trasi šajā nedēļā iemēģināja arī trīs latvieši - skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu braucēju divnieka ekipāža Andris Šics un Juris Šics. Vēl joprojām esot Dienvidkorejā, Martins padalījās ar iespaidiem par olimpisko trasi un palīdzēja ielūkoties vietā, kur pēc mazāk nekā pusotra gada notiks četrgades nozīmīgākās sacensības.

Martins DUKURS, skeletonists:

"Trase kopumā nav tik ātra, kā prognozēts. Tas ir saistīts ar to, ka visās iepriekšējās trasēs tika pārspēti prognozētie aprēķini, tāpēc, iespējams, tagad trases būvētāji bija piesardzīgi. Pēc Vankūveras olimpiādes primārais ir drošība, kas ir saprotams. Man trase šķiet vieglāka nekā Siguldā, bet sarežģītāka nekā Sočos. Vācu kamaniņu braucējs Fēlikss Lohs izteicās, ka trase ir bez izaicinājuma, tā ir vieglāka par vieglu. Bobslejam gan tik viegla tā nešķiet, bet visa trase ir par un ap otro un devīto virāžu - kas izbrauks devīto virāžu un taisni, tas vismaz skeletonā būs karalis.

Salīdzinājumā ar pavasari viss ir stipri pavirzījies uz priekšu, bet vēl stipri tālu no patiesības, lai veiktu trases pieņemšanu, ja viss ir kārtībā. Lai kaut vai aizvadītu Pasaules kausa posmu, daudz kas jāsakārto. Arī pašos korejiešos. Laikam viņiem jāiziet cauri Pasaules kausa sacensībām, tad viņi sapratīs ideju, jo pagaidām iet pasmagi. Pat nenozīmīgas tēmas, kā, piemēram, pie konteineriem, kur glabājas tehnika, ir dubļi. Pēc lūguma salikt dēļus vai kādu segumu, seko atbilde, ka rīt sola sausu laiku. It kā tā jau ir, bet vienlaikus - tas nav risinājums.

Viņi mazliet saasināti uztver, ka kāds brauc viņu mājas trasē. Mums dienā bija paredzēti trīs braucieni, bet drošības apsvērumu dēļ izdomāja veikt četrus braucienus. Tad sākās protesti, zvanīšanās, apzināta laika vilkšana. Piemēram, bobam esot izkritusi skrūve, tādēļ ir jāaptur treniņš un jāiet meklēt, jo tas ir bīstami. Tāpat pēkšņi tiek aizmirsts ekipējums braucējam, kuram iedota trase. Citā reizē finišējot ļoti ilgi netiek dota trase. Var jau to visu attiecināt uz sazvērestību, taču tās jau ir redzams no malas - viņi sazvanās, pienāk pie žūrijas un saka, ka nedrīkst braukt. Žūrija atcērt - tādā gadījumā brauks ārzemnieki, bet jūs variet nebraukt. Pēc tam atkal zvana un atnāk ar paziņojumu par skrūvi. Sanāksmē mājinieki lūdz, piemēram, garākas pauzes starp braucieniem, jo korejiešiem vajagot atpūsties, uz ko vācieši atcērt, ka pauzes nevajagot vispār. Pie tādiem plusiem ledus kvalitāte zūd ar katru minūti, bet mums ir laika limits, kurā jāpaspēj veikt braucienus. Velkot laiku, nobrauksim mazāk.

Pasaules kausa posmā februārī sagaidu šajā trasē lielākus ātrumus un ceru uz vēsāku laiku. Tad trase būs ātrāka, kas īpaši prasās tās lejasdaļā, bet augšdaļa jau ir pietiekami ātra un grūta. Ar otro virāžu pie lielāka ātruma būs jāpamokās. Būs interesanti pavērot, kādas kamanas labāk skries šajā trasē. Pagaidām grūti saprast. Ar katru dienu braucot nāca jaunas un jaunas atziņas. Būtu interesanti šajā reizē nobraukt vēl kādus desmit braucienus. Katrā gadījumā vēl ir daudz neskaidrību.

Dienvidkorejietis Sunbins Juns tagad normāli brauc jau visās trases, bet, cik esmu novērojis, viņam labāk patīk darba trase, kurā nav tik daudz jābrauc uz filigrānām sajūtām. Taču, kamēr nenobrauksim blakus un nesalīdzināsim laikus, grūti kaut ko prognozēt. Viss būs atkarīgs no tā, kā viņš sagatavos visus savus mājas darbus un kā spēs izmantot mājas trases priekšrocības.

Būvējas šeit šobrīd pamatīgi un iedzīvotāji ļoti gaida olimpiādi, visas viesnīcas ir izpirktas. Jau tagad nakts viesnīcā ar lielu atlaidi (federācijai dod atlaidi, ja garantē, ka visi dzīvos šajā viesnīcā) maksā 140 eiro personai par nakti, bet olimpiādes laikā par cenām bail pat iedomāties. Ja man jāsalīdzina, tad šķiet, ka Vankūvera olimpiādei bija visgatavākā. Bet tolaik es nebiju bijis iepriekšējās trasēs, jo braucu pa taisno uz Pasaules kausu. Tomēr aziātu pedantiskums kaut kur ir pievīlis, jo nav viss tik pedantiski, kā sākumā likās.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-29 19:54, pirms 7 gadiem
Nevajag tik atkārtot vecās kļūdas, kā pirms Vankuveras pārdot Tretjakovam skeletona kamanas par 15kilo € ( tàdu summu krievs nosauca internetà) un atdot viņam bronzu, bet Tomass tukšà...tagad varbūt kàdam ķīnietim ?...nevajag aizmirst, ka ķīnieši jau sāk gatavoties Pekinai 2022. un droši, ka būs spēcīgi konkurenti jau 2018., kaut šodien tos vārdus nezinām..

  -1 [+] [-]

, 2016-10-29 19:57, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: kaut šodien tos vārdus nezinām..
Sunbins Juns

  -1 [+] [-]

, 2016-10-29 20:06, pirms 7 gadiem
Blogs Par Hokeju rakstīja: Sunbins Juns
...zum beispiel

     [+] [-]

, 2016-10-29 20:38, pirms 7 gadiem
Blogs Par Hokeju, diez vai Dukuri taisītu kamanas tiešajam konkurentam korejietim Sunbin Junam, bet kaut kàdam vēl nezināmam ķīnietim gan...jo kà bija pirms Vankuveras 2010.?...krievs Tretjakovs jau bija tāds plukata, bez normālas tehnikas un ar labu fizisko... Dukuri noteikti nerēķinàjās ar viņu kā ar konkurentu un pārdeva kamanas, kā rezultātā Vankuverā kanādietis pirmais, Martins otrais, Tretjakovs trešais un Tomasam bronza tutūū - ceturtais...
Ja par naudu un biznesu runā, tad par 3.vietu Tomass dabūtu 25 kilo latu, kas ir divreiz vairāk kā ietirgotie 15 kilo € par Tretjakova kamanām...nevis nopelnīja, bet uztaisīja sev konkurentu un šodienas situācijā ir jāsargās no ķīniešiem, kuri tagad sāks strauji gatavoties Pekinai un būs jau interesanti Korejā

  -2 [+] [-]

, 2016-10-30 06:01, pirms 7 gadiem
Korejiešu bobam ir skrūves? Man šķita, ka viņi būvēšanai izmanto naglas? Tūlīt atzīstas, kas korejiešiem pārdeva skrūvi?

     [+] [-]

, 2016-10-30 15:39, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Korejiešu bobam ir skrūves? Man šķita, ka viņi būvēšanai izmanto naglas? Tūlīt atzīstas, kas korejiešiem pārdeva skrūvi?
un skoču arī pie reizes