Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

D. Dukurs: "No tās komandas esmu novērsies pilnīgi un galīgi, man tādas nav"

Agris Suveizda

D. Dukurs: "No tās komandas esmu novērsies pilnīgi un galīgi, man tādas nav"
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas skeletona izlases galvenais treneris un latviešu vadošo skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs Dainis Dukurs sarunā ar Sportacentrs.com komentēja Krievijas Bobsleja federācijas komentārus vietnē Facebook.com, kurā viņš tika vainots pretīgā uzvedībā un neprasmē pienācīgi uzvarēt.

- Vai esat lasījis Krievijas Bobsleja federācijas komentārus?
- Es nepievēršu uzmanību. Jā, man [par tiem] saka, bet kāpēc gan man piesārņot savas smadzenes ar meliem un kaut kādām muļķībām? Nepievēršu tam uzmanību. Tā ir vājuma pazīme. Un man diemžēl ir pilnīgi vienalga, ko viņi tur saka un raksta. Šajā polemikā sākt diskusiju… Man ir ko darīt. Mēs gatavojamies olimpiskajām spēlēm un koncentrējamies, un es tam pilnīgi nepievēršu uzmanību.

- Federācijas pārstāvji arī jums personīgi ir ko tādu sacījuši, vai viņi to raksta tikai sociālajos tīklos?
- Ir, jā. Zubkovs man kratīja sirdi un mēģināja skaidrot, izstāstīt, bet mani taču neinteresē, vai viņu analīzēs peldēja kukaiņi vai sāls bija par daudz. Mani tas pilnīgi neinteresē - lai viņi vārās savā sulā. Ir profesionāļi, kuri dara savu darbu, kā Maklarens un Osvalds, ir kompetentas organizācijas, kā WADA, SOK, kurām jāpieņem lēmumi. Ne mēs tos virzām, ne mēs tos pieņemam. Mēs darām savu darbu, izlasām un uzzinām to, kas tiek publicēts presē. Mums nav jēgas ņemties ar šādiem mēsliem, lai viņi paši vārās un cepas savos sūdos.

- Federācija savā komentārā rakstīja, ka jūs Vistlerā esat pretīgi uzvedies. Par kādām darbībām varētu būt runa?
- Ja es nesveicinos un viņus vienkārši neievēroju, ja tajā rītā, kad paziņo par medaļu atņemšanu, mūs nāk apsveikt mūsu konkurenti no pārējām valstīm, un visi novēršas no šīs komandas... Arī es novēršos. Man nav ko brāļoties, es daru savu darbu. Ja kāds tur ko uzmurgo… Nezinu, vai tā ir pretīga lieta, ka mēs darām savu darbu. Pilnīgas muļķības. Pilnīgas!

- Iepriekš krievu medijos manīju dažus izteikumus, ka arī krievu sportistiem mēdz nākt klāt un atbalstīt [tostarp Zubkovs sacīja, ka Sandis Prūsis esot personīgi atvainojies par latviešu līdzjutēju uzvedību pret Kasjanova četrinieku]. Kāds ir kopējais noskaņojums skeletona sabiedrībā? [Skeletona izlases treneris Deniss Aļimovs gan pauda sašutumu par to, ka sāncenši priecājas par viņu neveiksmēm un ka pret viņiem nostājas arī mazās komandas bez lieliem sasniegumiem.]
- Nē, tā gan nenotiek. Varbūt viņi savā starpā to dara – Zubkovs iet pie Tretjakova un Tretjakovs pie Zubkova -, bet ārzemnieki to nedara. Vismaz mūsu sporta veidā ne. Kāds varbūt ir piegājis klāt un izteicis kādu sapratni, nesapratni, jutis līdzi, bet tajā rītā, kad ieradāmies pēc ziņu saņemšanas, mums spieda rokas un tā tālāk. Bet var jau būt, ka kādam tas liekas O.K.. Man jau nav tiesību pārmest arī tādam, kurš grib izteikt atbalstu un čupoties. Uz priekšu! Bet es esmu novērsies pilnīgi un galīgi. Jo tas, ko uzzinu arvien vairāk un vairāk, ir diezgan skumji.

Un nav jau runas tikai par to, vai tās ir medaļas. Zem sitiena esam nonākuši tikai tādēļ, ka gan bobslejs, gan skeletons ir tie [sporta veidi], kur kāpj uz augšu. Un vēl viena medaļa klāt ir amerikāņiem. Bet par to, ka bobslejā trijniekā ieiet un bronzu iegūst arī viņu otrā ekipāža [ar pilotu Kasjanovu], par to viņi nerunā. Vajag runāt par visu – no sākuma līdz galam. Sajūta ir tāda, ka mēs būtu tie virzītāji, bet arī mums ir savas domas, savas emocijas, sava sapratne. Domāju, ka mums ir tikai sports kopumā. Ja šo ievazāto kaiti nesalauzīs tagad un nenocirtīs jau saknē, tad vēl kādam var ienākt prātā [krāpties]. Visvairāk jau tiem pašiem, kuri to jau izpildīja. Emocijas jau sen ir nozagtas un pazaudētas. Gribu teikt, ka taisnība beidzot ir uzvarējusi. Bija iespējas iziet no situācijas ar atvainošanos, ar vainas atzīšanu, ar, teiksim, kaut kādu sapratni, bet ne jau ar galvu sist pret sienu un teikt, ka visi ir muļķi, un runāt par kaut kādām viņu prezidenta vēlēšanām. Es nevienu neesmu apvainojis. Es vienkārši smaidu un priecājos, ka šī sistēma tiks sagrauta. Par to man ir liels gandarījums, ka varbūt neviens nemēģinās to [krāpšanos] atkārtot.

- Ja sacījāt, ka esat no viņiem novērsies, kā varat kopumā raksturot savas attiecības ar krievu komandu un, otrādi, viņu izturēšanos pret jums? Tās ir saasinājušās tieši pēc diskvalifikācijām vai tādas bija jau iepriekš?
- Kad izlasīju Maklarena ziņojumu un uzzināju, ka kādam ir tiesības iejaukties šajā procesā [acīmredzot domāts analīžu nodošanas un uzglabāšanas process], kuram es ticēju. Pēdējās nedēļas laikā Martins analīzes ir nodevis trīs reizes. Mums tas ir jādara, tas ir mūsu pienākums. Un man pat sapņos nevarēja rādīties, ka kāds varētu iejaukties [šajā procesā]. Jā, tajā brīdī, kad pirmoreiz izlasīju Maklarena ziņojumu par to, kas tur ir noticis, es sapratu, ka tas ir slikti un ka man ar viņiem nav ko brāļoties. Ja runā par Soču [pasaules čempionāta] boikotu, kuru uzsākām, man bija bail, ka kādam neienāk prātā pretēja reakcija – paurķēties mūsu sportistu analīzēs un kaut ko pievienot. Mēs nekad neatsmērēsimies. Tajā brīdī pirms kāda pusotra gada, kad tas viss parādījās un tika publicēts, sapratu, ka man ar viņiem nav pa ceļam.

- Hipotētiski runājot, ja krievu komanda vai individuāli sportisti tagad gribētu trenēties Siguldas trasē, kāda būtu jūsu atbilde?
- Viņi arī trenējas. Tie, kuri grib braukt, arī brauc. Ja runājam par kamanām, tad [bija] gan lielā izlase, gan junioru izlase, gan kādas trīs reģionu komandas. Mēs piedalāmies šajā procesā, lai palīdzētu sakārtot vīzas, apliecinām to, ka viņi šeit brauc un trenējas. Tā ir viņu brīva izvēle. Ir trenējušies arī skeletonisti un reģionu bobslejisti, bet bija uzstādījums, ka viņi Latvijā negrib trenēties. Lai netrenējas. [Trase] visiem ir atvērta. Ja ir kādas skolas, teiksim, bobsleja skolas, tad viņi brauc un trenējas.

- Iepriekš paudāt, ka neesat ļoti pārliecināts par to, kā rīkosies Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija [IBSF]. Šobrīd diskvalificētajiem sportistiem ir piespriesta pagaidu atstādināšana. Tas ir pareizs solis vai varbūt traktējams kā vilcināšanās?
- Domāju, ka jā [pareizs], jo pagājušajā gadā tas bija jēls [sods] tikai uz vieniem mačiem. Nevar jau zināt, kas notiks tālāk, jo viņi [krievi] paši saka, ka [8. decembrī] Vinterbergā būs atpakaļ, ar smaidu uz lūpām visu ignorējot. Šie cilvēki dzīvo tādā valstī, kurā ir šāda sistēma. Bet es domāju, ka tas ir pareizi, jo lēmumam ir jābūt diezgan spēcīgam. Un arī to lēmumu mēs nekādi nevaram ietekmēt. Taču man bija pārsteigums, ka IBSF prezidents [Ivo Ferriāni], IBSF valde spēj pieņemt tādu lēmumu. Var jau būt, ka tas būs tikpat īslaicīgs, cik iepriekš, bet tas pilnīgi neko neietekmē – mēs strādāsim un trenēsimies. Un, ja viņi tur arī būs, tad mēs ar viņiem sacentīsimies. Die's ar viņiem! Ne mēs traucējam, ne… Es vienkārši ignorēju šo komandu, man tādas nav! Viss!

- Ņemot vērā, ka visi šie komentāri un apvainojumi Facebook bija no oficiāla federācijas profila, vai grasāties arī vērsties ar sūdzību IBSF?
- Nē, nekādā gadījumā. Mūsu uzdevums ir trenēties, startēt un domāt pašiem par savām problēmām. Varbūt kādam ir radies tāds maldīgs priekšstats, ka mēs esam virzītāji, bet mēs tajā absolūti nepiedalāmies. Mēs pieņemam to, kā ir. Protams, es savu viedokli izteikšu arī prezidentam Ferriāni kungam, kad ar viņu tikšos. Un izteicu arī iepriekš. Esmu viņam teicis, ka gribu viņu redzēt tajā pusē, kurā ir tīrie sportisti, nevis censties un domāt par tiem sportistiem, pār kuriem ir šī aizdomu ēna un kuri ir diskvalificēti. Mēs viņu gaidām savā pusē. Skaidri viņam pateicu, ka gribu viņu redzēt kopā ar mums. Bet tā ir viņa izvēle - varbūt viņš izvēlēsies būt tur. Nākamajā tikšanās reizē pārrunāsim to un pateikšu savu viedokli, ka es tāds esmu, bet tā nav mūsu kompetence kaut ko virzīt. Bet savu viedokli mēs izsakām.

1 2 67 komentāri
Slēpts komentārs: erikxxl

 +30 [+] [-]

, 2017-11-27 20:56, pirms 6 gadiem
Lūk, tā ir normāla attieksme-suņi rej, bet karavāna iet tālāk.

 +26 [+] [-]

, 2017-11-27 20:57, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Dukuram vecākajam- kamēr runātāji runā, darītāji dara un uzvar.

 +19 [+] [-]

, 2017-11-27 20:57, pirms 6 gadiem
Dukuri ir Latvijas lepnums un mūsu varoņi ,nav labāku sportistu par viņiem.

 +19 [+] [-]

, 2017-11-27 20:58, pirms 6 gadiem
Krievu vainu pierādīja tiesā, lieciniekus nopratināja, analīzes salīdzināja un izpētīja. Starptautiskais tiesas lēmums - vainīgi. Bet krievs kā jau gnīda vienmēr teiks ka viss safabricēts utt. Lai gan mēs visis zinam par to melīgo valsti un propogandu kas tur notiek. Lai maļās savā sulā, totālu izolāciju un miers!

 +13 [+] [-]

, 2017-11-27 20:59, pirms 6 gadiem
Dukuri gatavojas OS , kam krievi ?

  +8 [+] [-]

, 2017-11-27 21:01, pirms 6 gadiem
tak fufaikas nevar samierināties ar tādu pazoru par dopingu, tapēc cenšas ar samazgām kaut ko labot... pareizi Dukurs dara... lai tak vates tirst iet

  +8 [+] [-]

, 2017-11-27 21:03, pirms 6 gadiem
kols00 rakstīja: Dukuri gatavojas OS , kam krievi ?
Ja krievi nemainīs attieksmi un neatzīs savas kļūdas, viņus nepielaidīs OS un tad viņi varēs gatavoties tikai alternatīvajām spēlēm, kurās piedalīsies paši un vēl tās dažas pasaules valstis, kas viņus atbalsta.

 +11 [+] [-]

, 2017-11-27 21:04, pirms 6 gadiem
Prieks, ka karma strādā un tāda resursiem bagāta valsts jau atpaliek no Indijas, Āfrikas un nerunājot pat par visu pārējo pasauli. Politiķi paši ēd savu valsti no iekšas, bet kā sacīt jāsaka - katrs dabū to, ko pelnījis.

 +15 [+] [-]

, 2017-11-27 21:05, pirms 6 gadiem
Tas jau bija skaidrs, ka neviens pie pilna prāta esošs cilvēks negāja tur krieviem līdzi just. Kā tas izskatītos ja komanda iet pie viņiem un saka:"Vai, nabadziņi! Jūs tomēr pieķēra. Mēs jums jūtam līdzi. Nekas, mums tāpat jūs vēl esiet čempioni!"
Nu ne tak, visiem prieks to vienu vietu pacelties uz augšu, kaut no 13. uz 12. vietu, jo ja konkurents ir krāpies, tad nav ko žēlot.

  +9 [+] [-]

, 2017-11-27 21:06, pirms 6 gadiem
Piemērs, no kura citiem mācīties! Nelokāms un pārliecināts - viens mērķis - kļūt labākiem!

 +14 [+] [-]

, 2017-11-27 21:06, pirms 6 gadiem
erikxxl rakstīja: Pilnigi piekritu Krievijas Federacijai un Klementjevam
Tad brauc pie Klementjeva, mož iedos tev pasi un dzīvesvietu un mēs visi būsim par to priecīgi!

  +4 [+] [-]

, 2017-11-27 21:08, pirms 6 gadiem
kols00 rakstīja: Dukuri gatavojas OS , kam krievi ?
Kā kam?
Gatavojas iet iešaut no graņonkas.
';

  +2 [+] [-]

, 2017-11-27 21:11, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Prieks, ka karma strādā un tāda resursiem bagāta valsts jau atpaliek no Indijas, Āfrikas un nerunājot pat par visu pārējo pasauli. Politiķi paši ēd savu valsti no iekšas, bet kā sacīt jāsaka - katrs dabū to, ko pelnījis.
prātīgi teikts
Slēpts komentārs: Tonna
Slēpts komentārs: asusasus

     [+] [-]

, 2017-11-27 21:16, pirms 6 gadiem
kols00 rakstīja: Dukuri gatavojas OS , kam krievi ?
nu arī OS , vēl jau nekas nav paziņots, ka visa valsts nevar piedalīies

 +17 [+] [-]

, 2017-11-27 21:17, pirms 6 gadiem
Tonna rakstīja: Ātri gan te, Sportacentra komentāros, viss notiek.
Jā, ātri gan tu uzradies, kremļa trolli. Lūgums pārējiem neiesaistīties ar viņu diskusijās un nepalielināt viņa nožēlojamo atalgojumu par krievu krāpnieku aizstāvēšanu.

     [+] [-]

, 2017-11-27 21:18, pirms 6 gadiem
kad vispar pasaka galējo lēmumu par tām urlām vai šie OS var startēt zem sava karoga?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2017-11-27 21:22, pirms 6 gadiem
Tonna rakstīja: OMG!!! Jau izrādās, ka ir bijusi tiesa!

Ātri gan te, Sportacentra komentāros, viss notiek.
Nu teiksim ja tev ir meita un viņu izvarotu kaimiņu čalis. Visi zinātu kurš tas ir, bet pierādīt ar videomateriālu nevarētu. Tava meita vnk teiktu ka tas bija viņš, saprotams viņa pierādīt neko nevar. Tātad tu kā tēvs neko nedarītu un turpinātu sasveicināties ar kaimiņu čali?? Nezinu kā tev tur puskrievelim pieņemts, bet visa pārējā pasaule savējos aizstāv līdz pēdējam un pieņem taisnu tiesu, ja nepieciešams! Ja Dukurs vecākais nesasveicinājās ar noziedznieku, tā nav rupjība - tā vnk vajag!
Slēpts komentārs: Tonna

  +2 [+] [-]

, 2017-11-27 21:23, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: vecais cenšas ieņemt stāju, sajuties kā ģenerālis reizi mūžā !
Gandrīz vai krievu gaumē šis dialogs, vai uzvaras garša ?! (viltotas )

Bravo ! Tagad laiks applausiem !
nanujā tu smirdini te
Slēpts komentārs: Tonna
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-11-27 21:27, pirms 6 gadiem
Tonna rakstīja: Manipulēt ar sabiedrisko viedokli pasludinot ikvienu "neatbilstošo" viedokli par trollingu - tas ir pareizi! Tā ir īsta brīvība, demokrātija un noteikti, ka nav mūsu laiku propogandas ierocis!

p.s. Ne vienu vien reizi esmu teicis, ka neaizstāvu krievus, jo tie, kas visu savārīja ir stādājuši pārāk stulbi, par ko tagad dabū ciest sportisti. Es vienkārši nevaru paciest to ārprātu, kas notiek komentāros, kad cilvēki, izlasot divus vārdus "Krievija" un "dopings", kā traki sivēni sāk savu kviekšanu, nemaz nesaprotot par ko ir runa.
Laikam mazvērtības kompleksi lika nozagt sveša vīrieša foto no interneta, kremļa trollīt. Reku atradu: Открытая тренировка Валерия Живухина | Fitness...

  +5 [+] [-]

, 2017-11-27 21:30, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: kad vispar pasaka galējo lēmumu par tām urlām vai šie OS var startēt zem sava karoga?
5. decembra vakarā viss būs skaidrs,
Domāju, ka SOK šoreiz nebūs tik ļengani kā pirms Rio OS:
Bijušais WADA vadītājs: SOK ievēro 'nulles...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-27 21:30, pirms 6 gadiem
Tonna rakstīja: Tas, ka tu neko nesaproti no tiesas procesiem un to kā tiek izskatīti pierādījumi un pieņemti lēmumi, tu jau parādīji.

Savukārt savas erotiskās fantāzijas atstāj citiem portāliem, šo lasa arī nepilngadīgie.
Nu redz, ar vienu piemēru iznīcināju visa kremļa trollīša attaisnošanos. Citreiz nestrīdies ar gudriem vīriem, ja savā dzīvē to vien vari kā pelnīt centus par katru postu ko publicē!

  +5 [+] [-]

, 2017-11-27 21:30, pirms 6 gadiem
"Mums nav jēgas ņemties ar šādiem mēsliem, lai viņi paši vārās un cepas savos sūdos."(c)D.D.
-----

Lai viņi iesālās savā urīnā.

  -4 [+] [-]

, 2017-11-27 21:31, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Laikam mazvērtības kompleksi lika nozagt sveša vīrieša foto no interneta, kremļa trollīt. Reku atradu: http://fit-on.ru/otkrytaya-trenirovka-valeria-zhivuhina/
Jā, jūtos galīgi mazvērtīgs, kad atnāku komentēt. Tāpēc lieku puspliku svešu vīriešu bildes profilā.
Un kā, lūduz, jūs izskaidrosiet savu imagināro draudziņu - vienradzi?

  +6 [+] [-]

, 2017-11-27 21:31, pirms 6 gadiem
Re kā - tikko vēl pievienoja pulciņu dopingotāju. Tai skaitā Čudinovu un pārīti biatlonistes. Absolūta sistēma, un šeit nekādu kompromisu vai piedošanas nevar būt. Dukuriem 100% taisnība.

  -3 [+] [-]

, 2017-11-27 21:32, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Nu redz, ar vienu piemēru iznīcināju visa kremļa trollīša attaisnošanos. Citreiz nestrīdies ar gudriem vīriem, ja savā dzīvē to vien vari kā pelnīt centus par katru postu ko publicē!
Jā, ar šo apziņu, par labi izdarītu darbu un godam nodzīvotu dienu, arī vari doties čučumužā.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-27 21:33, pirms 6 gadiem

  +6 [+] [-]

, 2017-11-27 21:34, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: vecais cenšas ieņemt stāju, sajuties kā ģenerālis reizi mūžā !
Gandrīz vai krievu gaumē šis dialogs, vai uzvaras garša ?! (viltotas )

Bravo ! Tagad laiks applausiem !
Ja tev krievu propoganda, liedz pašam domāt, tā nav Dukuru ģimenes problēma.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 21:44, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: līdz šim bija uzvedies kā mīkstais ar vienu pautu !

te kaut kas jauns !
Protams, ka tev tas jaunums. Tev tādu vispār nav Kā jau īstam Putina pielūdzējam.
1 2 67 komentāri