Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M. Dukurs: "Šobrīd domāju, ka ir laiks pāršķirt jaunu lappusi"

Rolands Eliņš

M. Dukurs: "Šobrīd domāju, ka ir laiks pāršķirt jaunu lappusi"
Martins un Tomass Dukuri uz goda pjedestāla kopā ar Akselu Jungu
Foto: imago/Ed Gar/Scanpix

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija sagatavojusi īpašu interviju ar brāļiem Martinu un Tomasu Dukuru, atzīmējot viņu, visticamāk, pēdējās Pasaules kausa sezonas noslēgšanos.

Martin, Tomas, pienākušas beigas jūsu Pasaules kausa karjerai. Vai iepriekš vispār domājāt, ka šī diena kādreiz pienāks?
Martins: Protams, ka vienmēr apzinājāmies, ka kādreiz tam pienāks beigas. Protams, būs grūti, jo šajā sporta veidā esmu 20 gadus un mīlu to, bet šobrīd es domāju, ka ir laiks pāršķirt jaunu lappusi.

Tomas, arī tu skeletonā pavadīji 20 gadus. Vai iepriekš iztēlojies, ka pienāks beigas?
Tomass: Domāju, ka šajā sporta veidā pavadīju ļoti interesantus un aizraujošus gadus. Bija gan grūti, gan viegli, bija kāpumi un kritumi, bet tas viss pieder pie dzīves.

Kuri ir tavi lielākie sasniegumi?
Tomass: Ir divas īpašas epizodes, kuras atceros. Viena ir reize, kad izcīnīju savu pirmo un vienīgo uzvaru. Bet otra reize bija pirms diviem gadiem Sanktmoricā Eiropas čempionātā, kad mēs ar Martinu finišējām ar vienādu laiku un abi ieguvām zelta medaļas.

Martin, ko tu, tavuprāt, esi atstājis šim sportam?
Martins: Es ceru, ka mūsu dēļ notika izmaiņas visā skeletonā. Iesākumā labiem panākumiem varbūt pietika ar vienkārši labām sliecēm un labu ekipējumu, bet tagad, lai domātu par uzvarām, nepieciešams būt augstākajā līmenī visos aspektos. Šī sporta veida izaugsme ir visai neticama. Atceros, kā pēc pirmā Pasaules kausa Tomass atgriezās ļoti emocionāls un saviļņots, teica, ka nepieciešams tikai ticēt un viss notiks. Nē, tagad nepieciešams ir daudz vairāk, ir nepieciešams visu salikt kopā brauciena laikā.

Kādi tad ir jūsu nākotnes plāni? Vai domājat par jauno atlētu piesaistīšanu sportam?
Tomass: Vispirms pagaidīsim olimpiskās spēles, redzēs, kā tur viss sanāks, un pēc tam tad domāsim, kā un ko tālāk. Vēl neesam to izplānojuši.

Vēlu jums visu to labāko un pateicos par to, ko esat paveikuši skeletona labā.

Izmantotie resursi:
https://m.facebook.com/story.php?st...

     [+] [-]

, 2018-01-21 21:25, pirms 6 gadiem
Pamodās SpirtaCentrs
Lai brāļiem veicas, ja tā.

  +6 [+] [-]

, 2018-01-21 21:28, pirms 6 gadiem
Izilca karjera abiem! Korejā jānovēl abiem tikt 3niekā!

  +2 [+] [-]

, 2018-01-21 22:00, pirms 6 gadiem
It kaa ar vienu aci kaut kur biju redzeejis rakstu,ka Dukuri beidz karjeru...bet nu iisti tam nenoticeeju...Domaajams,ka Martins veel vienu olimpisko ciklu vareetu nomochiit! Brt nu no otras puses...gruuti laikam atrast motivaaciju!
Paldies par pozitiivaam sagaadaataam emocijaam!
Lai veicaas OP!

  +2 [+] [-]

, 2018-01-21 22:12, pirms 6 gadiem
fans81 rakstīja: It kaa ar vienu aci kaut kur biju redzeejis rakstu,ka Dukuri beidz karjeru...bet nu iisti tam nenoticeeju...Domaajams,ka Martins veel vienu olimpisko ciklu vareetu nomochiit! Brt nu no otras puses...gruuti laikam atrast motivaaciju!
Paldies par pozitiivaam sagaadaataam emocijaam!
Lai veicaas OP!
Es būtu ļoti pārsteigts, ja Martins būtu paziņojis, ka vēl vienu ciklu startēs. Jau visu šo četrgadi Martins neslēpa, ka vienīgā motivācija vēl iziet uz starta ir Korejas OS. Nereti norādot, ka PK posmiem ir grūti savākties.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-21 22:16, pirms 6 gadiem
Vienīgais, kas šobrīd uztrauc ir vai Martins jau nav metis plinti krūmos saistībā ar zeltu Korejā. Ja nemaldos vakar redzēju LTV sižetu, kur Martins atzina, ka Jungs ir ātrāks startā un ir atrāvies arī tehnikas ziņā. Vienīgais uz ko varot likt cerības ir ka Jungs neizturēs spiedienu.

  +8 [+] [-]

, 2018-01-21 22:16, pirms 6 gadiem
Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija sagatavojusi īpašu interviju

Paši nozog Pasaules kausu Dukuram un pēc tam lepni intervē!!

  +2 [+] [-]

, 2018-01-21 22:19, pirms 6 gadiem
playthegame rakstīja: Vienīgais, kas šobrīd uztrauc ir vai Martins jau nav metis plinti krūmos saistībā ar zeltu Korejā. Ja nemaldos vakar redzēju LTV sižetu, kur Martins atzina, ka Jungs ir ātrāks startā un ir atrāvies arī tehnikas ziņā. Vienīgais uz ko varot likt cerības ir ka Jungs neizturēs spiedienu.
Plinti krūmos nemetīs un izdarīs 100% kas no viņa ir atkarīgs, tik reālistiski džeks prot novērtēt savus konkurentus un ja korejietis būs perfekts, tad variantu praktiski nav ...

  +7 [+] [-]

, 2018-01-21 22:30, pirms 6 gadiem
Kaut kāda jocīga intervija - žurnālists sāk par karjeras beigšanu, bet beigās Tomass pasaka, ka to, ko darīt tālāk, domās pēc olimpiādes.

Es ļoti ceru, ka viens no brāļiem (ticamāk jau, ka tas varētu būt Martins) paliks un aizvadīs vēl vismaz vienu sezonu, palīdzot Šteinbergam un Netlauam iejusties pasaules kausa atmosfērā.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-22 00:53, pirms 6 gadiem
Fantastiska un loti izsmelosha intervija ar abiem braljiem, noteikti raksta verta.

  +4 [+] [-]

, 2018-01-22 09:23, pirms 6 gadiem
Martins ir skeletona "Veins Greckis" un tas cik zemiski un pretīgi pret viņu izturējās IBSF, pēc nedēļas notiekošā posmā ...pirms otrā brauciena paziņojot par absurdu diskvalifikāciju (uz sliecēm gumijas atliekas no gumijas lupatām, kuras trasē bija sametuši trases darbinieki), bet pēc tam taisot šo interviju, ir cinisma kalngals!

     [+] [-]

, 2018-01-22 10:28, pirms 6 gadiem
Tiešām, ļoti "īpaša" intervija, 5 rindkopas!

  +3 [+] [-]

, 2018-01-22 10:36, pirms 6 gadiem
ficuks rakstīja: Tiešām, ļoti "īpaša" intervija, 5 rindkopas!
Normāli, viens, komats astoņi pasaules kausi uz rindkopu. Dod dies katrai sportistu ģimenei tādu karjeru un katrai intervijai tādu statistiku