Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pasaules kausa ieguvēja Ņikitina uzvar sezonas otrajā posmā Leikplesidā

Pasaules kausa ieguvēja Ņikitina uzvar sezonas otrajā posmā Leikplesidā
Jeļena Ņikitina. Foto: AP/Scanpix

ASV trasē Leikplesidā sācies otrais posms bobslejā un skeletonā. Dāmu skeletona sacensībās šovakar ātrākā bija krieviete Jeļena Ņikitina.

Ņikitina bija ātrākā abos braucienos. Pēc pirmā viņas pārsvars pār pirmā posma uzvarētāju Žaklīnu lellingu bija 0,47 sekundes, bet otrajā braucienā vāciete uzrādīja tikai sesto laiku un deficītu palielināja līdz 1,12 sekundēm – taču tik un tā nosargāja sudrabu. Uz trešo vietu pacēlās austriete Janīne Floka, kura pirmajā braucienā bija sestā, bet otrajā braucienā bija otrā ātrākā.

Krievijas skeletoniste Ņikitina iepriekšējā sezonā kļuva par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju, taču šīs sezonas pirmajā posmā, kas arī notika Leikplesidā, pievīla pirmais brauciens – devītā un trešā vieta, summā ieņemot trešo. Olimpiskā un pasaules vicečempione Lellinga pirmajā posmā apsteidza Floku un savu tautieti Tīnu Hermani, kura iepriekšējā sezonā kļuva par pasaules čempioni un Pasaules kausa kopvērtējuma vicečempioni.

Nākamais posms notiks tikai 5. janvārī, kad sacensības pārcelsies uz Eiropu – Vinterbergas trasi Vācijā.

Pasaules kauss skeletonā sievietēm, Leikplesida

VSportisteValstsLaiks
1.Jeļena ŅikitinaKrievija1:49.93
2.Žaklīna LellingaVācija+1.12
3.Janīne FlokaAustrija+1.18
4.Mirela RānevaKanāda+1.22
5.Kendela VezenbergaASV+1.29

Piedalījās 24 sportistes

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...


, 2019-12-13 20:38, pirms 4 gadiem
tas ir vāks,kādā veidā Olsena brūte tā pamanījās pēdējā nogrieznī pazaudēt 4 desmitdaļas Flokai
, 2019-12-14 08:08, pirms 4 gadiem
Krieviete kā no citas planētas! Super!
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.