Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Tīruma: "Pašreizējā situācijā sasniedzu maksimumu"

Jānis Pārums

Tīruma: "Pašreizējā situācijā sasniedzu maksimumu"
Maija Tīruma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kura savā dzimšanas dienā pasaules kausa otrajā posmā izcīnīja 7. vietu, pēc sacensībām sniedza komentāru portālam Sportacentrs.com, novērtējot savu startu kā pietiekami veiksmīgu.

"Domāju, ka nostartēju labi. Protams, laikam jau nekad ar saviem startiem nebūšu simtprocentīgi apmierināta, jo vienmēr šķiet, ka var labāk, bet tas ko sasniedzu šodien, pieļauju, ka bija maksimums, ko varēju izdarīt, jo vēl ceturtdien gulēju viesnīcā ar temperatūru 38.7 un uz treniņu trasē nebraucu. Jāsaka liels paldies komandas dakterei Zanei Krūzei, kura mani divu dienu laikā kaut cik dabūja uz kājām. Šī ir mana augstākā vieta līdz šim šajā trasē, tāpēc gausties būtu muļķīgi. Kamaniņtrase Austrijā raksturīga ar to, ka šeit vienmēr ir blīvi rezultāti, jābrauc ir tiešām ļoti labi un jābūt labiem nerviem," pēc sacensībām portālam Sportacentrs.com atzina kamaniņu braucēja.

"Rezerves sniegumā man vēl ir un viena liela rezerve ir veselība," ar humoru izteicās Tīruma. "Tieši tāpēc ļoti priecājos, ka dzimšanas dienā man novēl labu veselību. Nākošais posms ir Altenbergā, taču grūti kaut ko prognozēt, kamēr vēl neesmu tur braukusi treniņos. Jāturpina tuvoties sešiniekam, jo galu galā tāds ir mans mērķis – cīnīties par sešinieku sezonas kopvērtējumā."

Lai gan Maijas māsa Elīza pirmajā braucienā krita un sacensības līdz ar to neturpināja, sportiste savai radiniecei veltīja atzinīgus vārdus: "Liels prieks, ka māsa kvalificējās pamatsacensībām un aiz sevis atstāja daudz pieredzējušas kamaniņu braucējas. Viņa šajā trasē ir pirmo reizi un pieļauju, ka ar septiņiem braucieniem tomēr ir par maz, lai to apgūti pietiekami labi. Protams, bija arī stress, jo šis ir viņas pirmais pasaules kauss pieaugušo konkurencē. Viennozīmīgi trūkst pieredzes, bet tā jau nāks ar katrām sacensībām. Elīza ir talantīga un viņai viss vēl ir priekšā."

     [+] [-]

, 2009-11-29 00:17, pirms 14 gadiem
ceru uz 6 olimpiādē.

     [+] [-]

, 2009-11-29 00:23, pirms 14 gadiem
gucs17 rakstīja: ceru uz 6 olimpiādē.
būs! vienkārši jābūt. Maijai ir iekšā

     [+] [-]

, 2009-11-29 01:13, pirms 14 gadiem
Elīzai viss vēl ir priekšā!!! Nice

     [+] [-]

, 2009-11-29 14:03, pirms 14 gadiem
Liels prieks gan par Maiju, gan arī par brāļiem Šiciem. Malači!!!! Jācer, ka sešinieks olimpiādē neizpaliks!!!!!Galvenais, lai traumas iet secen.