Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Zirne slimības dēļ nestartēs Eiropas junioru čempionātā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zirne slimības dēļ nestartēs Eiropas junioru čempionātā
Ulla Zirne (pa labi) uz jaunatnes olimpisko spēļu goda pjedestāla.
Foto: REUTERS/Scanpix

Vācijas ledus trasē Vinterbergā piektdien sākas Eiropas junioru čempionāts kamaniņu sportā, kas vienlaikus ir arī šīs sezonas 5. Pasaules kausa (PK) posms. Latviju sacensībās pārstāvēs kopumā deviņi sportisti. Slimības dēļ nestartēs viena no Latvijas komandas līderēm Ulla Zirne.

Latvijas komandā Vinterbergā startēs juniori Riks Kristens Rozītis, Rihards Lozbers un Artūrs Dārznieks, juniore Saiva Dambīte un divnieku ekipāža Imants Marcinkēvičs/Kristens Putins. Jauniešu konkurencē sacentīsies Alise Mitkus, Ralfs Bērziņš un Kārlis Krišs Matuzels. Komandas treneri – Aivars Kalniņš, Kaspars Dumpis un Aiva Aparjode.

Kā informē treneris Aivars Kalniņš, treniņbraucienos jaunie Latvijas sportisti uzrāda apmierinošus rezultātus, lai gan šajā trasē ir ļoti maza pieredze. Lielākās grūtības sagādājot 9., 10. un 11. virāža, tāpat problēmas radot nepastāvīgie laika apstākļi.

Runājot par bronzas medaļas ieguvēju pasaules I Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs un pašreizējo kopvērtējuma līderi Pasaules kausā Ullu Zirni, Kalniņš sacīja, ka sportiste saslimusi jau Insbrukā. Treneri nolēmuši neriskēt ar šīs sezonas svarīgākajām sacensībām – pasaules junioru čempionātu, kas notiks februāra vidū Kēnigzē. Ja atveseļošanās noritēs veiksmīgi, Zirne varētu startēt šīs sezonas noslēdzošajā PK posmā, kas notiks nākamās nedēļas nogalē Oberhofā.

Pašlaik PK kopvērtējumā Riks Kristens Rozītis ieņem 9.vietu, Rihards Lozbers atrodas 22.pozīcijā, savukārt Putins/Marcinkēvičs ir 13. Citi Latvijas jaunie kamaniņu braucēji šosezon PK sacīkstēs nav startējuši.

Piektdien, 27.janvārī, Vinterbergā sacīkstes sāks juniori un juniores, kam sekos divnieku ekipāžas. Sestdien paredzēti braucieni jauniešiem un jaunietēm, kā arī komandu stafete.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamaniņu sporta federācija