Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Andris Šics: "Līdz sezonas beigām eksperimentus ceram pabeigt"

Andris Šics: "Līdz sezonas beigām eksperimentus ceram pabeigt"
Andris Šics un Juris Šics
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latviešu kamaniņu braucējs, divkārtējais Soču olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Andris Šics portālam Sportacentrs.com pastāstīja par gatavošanos jaunajai sezonai.

Andris norāda, ka eksperimenti notiek katru gadu, tomēr pēcolimpiskajā sezonā ar tiem var aizrauties vairāk. „Šobrīd viss ir procesā. Gatavošanos sākām ātri, taču uz priekšu viss rit lēnām, jo esam nolēmuši, ka no A līdz Z visu darīsim paši. Tādēļ salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, esam sākuši no nulles. Jā, viss notiek ilgāk, tomēr vienlaikus mēs neesam ne no viena atkarīgi.”

Pēc Soču olimpiādes brāļi Andris un Juris stāstīja par starta trenažiera nepieciešamību un šis jautājums ir aktuāls joprojām. „Esam atraduši kur un kā to taisīt. Tiklīdz būs nepieciešamie finanšu resursi, tā trenažieris tiks taisīts, jo tas būtiskie ietekmē gatavošanās procesu. Treneris Jānis Liepa gribēja to izmantot jau aprīlī vai maijā. Ja starta estakādē uz maksimumu varam veikt kādus astoņus starta uzrāvienus, tad ar šī trenažiera palīdzību šo skaitu varētu pat desmitkāršot,” skaidro jaunākais no brāļiem Šiciem.

Tāpat Andris piebilst, ka cerētās izmaiņas noteikumos nav izdevies panākt, kas gan diez vai raisa izbrīnu. Viens, konkrēts materiāls visu valstu sportistu sliecēm – pagaidām ledus esot sakustējies, taču pavasarī izmaiņas tika noraidītas un „revolucionāri” palikuši ar garu degunu.

Pēdējā laikā brāļi Šici aizvadījuši intensīvas treniņnometnes - "īsajās" nedēļās vairāk uzmanības pievērsts tehnikai un startam, bet "garajās" nedēļās treniņi bijuši intensīvāki un fiziskāki. 4. oktobrī Latvijas kamaniņu sportisti dosies uz treniņnometni Norvēģijas pilsētā Lillehammerē, bet pēc tam ledus treniņi turpināsies Siguldā. Runājot par jau minētajiem eksperimentiem, Andris cer, ka tie tiks veikti jau līdz sezonas sākumam, kas šogad ir vēlāk nekā citus gadus – novembra pēdējās dienās. Laika vēl esot gana.

„Sezonas kulminācija, protams, būs februāra vidū Siguldā notiekošais pasaules čempionāts. Par to šobrīd domāt vēl ir pāragri, tomēr nevar noliegt, ka centīsimies savu optimālo sportisko formu sasniegt tieši uz pasaules čempionātu savu skatītāju priekšā,” saka Šics.

Pasaules kausa 1. posms risināsies 29. un 30. novembrī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules čempionāts Siguldā notiks 14. un 15. februārī.

Kamaniņu sporta 2014./2015. gada sezonas kalendārs:

DatumsVietaSacensības
29. un 30. novembrisĪglsa (Austrija)PK 1. posms
5. un 6. decembrisLeikplesida (ASV)PK 2. posms
12. un 13. decembrisKalgari (Kanāda)PK 3. posms
3. un 4. janvārisKēnigzē (Vācija)PK 4. posms
17. un 18. janvārisOberhofa (Vācija)PK 5. posms
24. un 25. janvārisLillehammere (Norvēģija)PČ junioriem
24. un 25. janvārisVinterberga (Vācija)PK 6. posms
30. un 31. janvārisĪglsa (Austrija)EČ junioriem
31. janvāris un 1. februārisLillehammere (Norvēģija)PK 7. posms
14. un 15. februārisSigulda (Latvija)
21. un 22. februārisAltenberga (Vācija)PK 8. posms
28. februāris un 1. martsSoči (Krievija)PK 9. posms un EČ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja