Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Aparjods ar veiksmīgu otro braucienu izcīna septīto vietu PK posmā

Aparjods ar veiksmīgu otro braucienu izcīna septīto vietu PK posmā
Kristers Aparjods
Foto: imago/foto2press/Scanpix

Īglsā, Austrijā, notiekošajā Pasaules kausa sezonas atklāšanās posmā kamaniņu sportā vīriešu vieninieku sacensībās 19 gadus vecais Kristers Aparjods aizvadīja ļoti veiksmīgu otro braucienu un no 16. vietas pēc pirmā brauciena pakāpās uz septīto vietu.

Vīriešu vieninieku pamatsacensībās piedalījās trīs Latvijas sportisti – Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis, kurš šīs tiesības izcīnīja Nāciju kausā. Savukārt Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks Nāciju kausā nespēja iekļūt pamatsacensībās.

Šodienas pirmajā braucienā labāko rezultātu starp latviešiem uzrādīja Rozītis, kurš startēja ar pirmo numuru un uzrādīja 11. labāko laiku, no līdera Dominika Fišnallera atpaliekot par 0.162 sekundēm. Kivlenieks, kurš startēja beigās un jau nedaudz piesnigušā trasē, bija nedaudz lēnāks un ieņēma 14. vietu, kamēr 19 gadus vecais Aparjods bija 16. pozīcijā pēc pirmā brauciena.

Aparjods toties sekmīgi veica otro braucienu, kurā pakāpās uz krietni uz augšu. Kivlenieks saglabāja savu pozīciju, tiesa, tikai 0.013 sekundes atpaliekot no 12. pozīcijas, kamēr Rozītis ar pieticīgu otro braucienu, kurā sniegs sniga arvien spēcīgāk, atkāpās uz 23. vietu.

Vājus rezultātus uzrādīja arī daži citi pirmā brauciena labākā desmitnieka pārstāvji, to vidū arī vācietis Julians fon Šleinics, kurš pēc pirmā brauciena bija trešajā vietā, bet beigās atkrita uz 22. pozīciju, nieka tiesu priekšā Rozītim. Neveiksme arī pirmā brauciena vicelīderim Andi Langenhanam, kurš ar ne pārāk tīru braucienu sniegotajā trasē arī atkrita aiz Aparjoda. Līderpozīcijas nespēja nosargāt arī Fišnallers, kurš tomēr neļāva Aparjodam ielauzties labāko sešiniekā, apsteidzot latvieti par 0.06 sekundēm un ieņemot sesto vietu.

Savukārt par posma uzvarētāju līdz ar to kļuva krievu sportists Semjons Pavličenko, tuvāko sekotāju Volfgangu Kindlu apsteidzot par 0.056 sekundēm, kamēr trešo vietu ieguva vācietis Fēlikss Lohs. Viņš no Kindla atpalika pavisam nedaudz, taču par nieka tiesu apsteidza ceturtās vietas ieguvēju Stepanu Fjodorovu. Viss labākais četrinieks ietilpa vienā sekundes desmitdaļā, kamēr Aparjods līdz PK medaļai bija 0.13 sekunžu attālumā.

Īglsā šodien paredzētas arī komandu stafetes sacensības, tās sāksies 14:45 un būs pieejamas tiešraidē "Best4Sport" TV kanālā.

PK posms, vīrieši

V.SportistsValstsLaiks
1.S. PavličenkoKrievija1:41.771
2.V. KindlsAustrija+0.056
3.F. LohsVācija+0.070
4.S. FjodorovsKrievija+0.094
5.R. PaliksVācija+0.122
6.D. FišnallersItālija+0.144
7.K. AparjodsLatvija+0.205
9.K. FišnallersItālija+0.280
14.I. KivlenieksLatvija+0.422
23.R. RozītisLatvija+0.595

Piedalījās 32 sportisti


, 2017-11-19 14:31, pirms 6 gadiem
Malacis Aparjods - tiešām ceru, ka no viņa izaugs stabils elites braucējs.
, 2017-11-19 14:50, pirms 6 gadiem
Jā, Aparjods malacis, talantīgs puisis. Pēc treniņu rezultātiem likās, ka Kivlenieks būs augstākā vietā.

Kas notiek ar krieviem? Četri traki ātri (11. Stepičevs, 13. Repilovs, kurš būtu cīnījies par pjedestālu, ja ne neveiksme 1. brauciena sākumā).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-19 15:06, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Jā, Aparjods malacis, talantīgs puisis. Pēc treniņu rezultātiem likās, ka Kivlenieks būs augstākā vietā.

Kas notiek ar krieviem? Četri traki ātri (11. Stepičevs, 13. Repilovs, kurš būtu cīnījies par pjedestālu, ja ne neveiksme 1. brauciena sākumā).
sen jau šie ātri..

Repilovs taču PK globusu pag sezon ieguva
, 2017-11-19 15:18, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: sen jau šie ātri..

Repilovs taču PK globusu pag sezon ieguva
Nu ja, tāpēc pierakstīju viņu, jo tabulā nebija ielikuši un rakstā nebija pieminēts. Bet vai tad Fjodorovs un Stepičevs bieži ir bijuši tik augstu, un četri krievi TOP 13?
, 2017-11-19 15:47, pirms 6 gadiem
Stafetē 5-tie. Nu nekas, vismaz laikai iekļāvās vadošo valstu komandu kopībā. p.s. Itāļi gan krita...
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.