Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Zirne labākā no latvietēm, 50. karjeras uzvara vācietei Geizenbergerei

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Zirne labākā no latvietēm, 50. karjeras uzvara vācietei Geizenbergerei
Ulla Zirne
Foto: no personiskā arhīva

Šodien Oberhofas trasē, Vācijā, ar sieviešu sacensībām noslēdzās Pasaules kausa kamaniņu sporta posms. No latvietēm augstāko vietu ieņēma Ulla Zirne, kas spēja iekļūt desmitniekā, bet otro nedēļu pēc kārtas neveiksmīgs sniegums Kendijai Aparjodei. Savu 50. karjeras uzvaru guva vāciete Natālija Geisenbergere.

Pirmajā braucienā no latvietēm labākā bija Eiropas čempionātā mājas trasē kritienu piedzīvojusī Kendija Aparjode, kas spēja iekļūt labāko sešiniekā, bet līdz pjedestālam viņai pietrūka 7,7 sekundes simtdaļas. Abām pārējām Latvijas sportistēm neizdevās iekļūt labāko desmitniekā. Ulla Zirne, startējot kā divpadsmitā, spēja uzrādīt labu ātrumu trases lejasgalā un veica salīdzinoši tīru braucienu un ierindojās 12. vietā, bet Elīza Tīruma pieļāva vairākas neprecizitātes trasē, finišā savai tautietei Zirnei zaudējot 64 sekundes simtdaļas.

Pēc pirmā brauciena pirmajā vietā ar laiku 41.121 sekundes ierindojās titulētā vāciete Natālija Gaisenbergere, kura pieļāva trasē kļūdu, kas liedza iegūt lielāku pārsvaru pār konkurentēm. Otrā vietā ierindojās austriete ar latviešu saknēm Madlēna Egle, bet trešo vietu ieņēma krievu sportiste Tatjana Ivanova, kas pagājušonedēļ Siguldā kļuva par Eiropas čempioni.

Lielākā daļā no sportistēm otrajā braucienā uzlaboja savu laiku, salīdzinot ar pirmo braucienu, tas nozīmē, ka trase otrajā braucienā bija ātrāka. Šajā braucienā pirmā no latvietēm trasē devās Tīruma, kas veica līdzīgu braucienu kā pirmo, pieļaujot vairākas kļūdas trases vidusdaļā, tomēr tas tāpat ļāva pakāpties par divām vietām augstāk. Arī Zirnei padevās līdzīgs brauciens kā pirmais, uzrādot labus ātrumus trases lejasgalā, tādējādi, pateicoties vairāku kamaniņu braucēju kļūdām trasē, izdevās iekļūt labāko desmitniekā. Pēdējā no latvietēm trasē devās Aparjode, kas veica neveiksmīgu braucienu, pieļaujot liktenīgu kļūdu 12. virāžā, nokrītot vairākas pozīcijas zemāk. Tādējādi vislabāko rezultātu no latvietēm uzrādīja Zirne, kura ir Latvijas nomināli trešais numurs.

Vāciete Berraitere veica izcilu otro braucienu, kas ļāva iekļūt uz pjedestāla trešās pozīcijas, bet Geizenbergere uzstādīja trases rekordu un svinēja savu 50. uzvaru karjerā.

Pēdējais Pasaules kausa posms norisināsies nākamnedēļ Insbrukas trasē, Austrijā.

Pasaules kausa posms Oberhofā, kamaniņu sports, sievietes

VSportisteValstsLaiks
1.N. GeizenbergereVācija1:22.121
2.M. EgleAustrija+0.228
3.A. BerraitereVācija+0.236
4.T. IvanovaKrievija+0.268
5.J. TaubicaVācija+0.363
6.V. DemčenkoKrievija+0.426
9.U. ZirneLatvija+0.672
12.E. TīrumaLatvija+0.729
14.K. AparjodeLatvija+0.772

Piedalījās 28 kamaniņu braucējas

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/