Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Jaunie kamaniņbraucēji ar piekto vietu noslēdz dalību pasaules čempionātā

Jānis Celmiņš

Oberhohā, Vācijā, svētdien noslēdzies 26. pasaules čempionāts junioriem kamaniņu sportā. Čempionāta noslēdzošajā disciplīnā, komandu stafetē, Latvija izcīnījusi 5. vietu vienpadsmit valstu konkurencē.

Latviju stafetes sacensībās pārstāvēja Ulla Zirne, Kristaps Mauriņš un divnieks Kristens Putins/Imants Marcinkēcičs. Kā stāsta Latvijas treneris Aivars Kalniņš, izcīnītā 5.vieta stafetē ir ļoti labs panākums.

Stafetē zelta medaļas izcīnījuši mājinieki vācieši, otrajā vietā Itālijas komanda, bet ASV izlasei bronzas godalgas. Šis čempionāts neveiksmīgs izrādījies Krievijai, kas neieguva nevienu medaļu individuālajās distancēs, kā arī palika ceturtajā vietā stafetē.

Pirms stafetes svētdien norisinājās arī divnieku ekipāžu sacensības, kurās vienīgais divnieks no Latvijas - Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs -ieņēma 14.vietu.

Jau ziņots, ka sestdien, 5.februārī, Oberhohā Pasaules čempionāta medaļas izcīnīja juniori un juniores. No latviešiem visaugstāko, 12.vietu, izcīnīja Kristaps Mauriņš. Kristens Rozītis ieņēma 21., Artūrs Dārznieks 26., savukārt Jānis Mulers ierindojās 28.vietā.

Juniorēm labāko rezultātu uzrādīja Ulla Zirne, kura ieņēma 20.vietu. Ievai Gudramovičai 28.vieta, savukārt Alisei Mitkus 30. labākais rezultāts.

Līdz ar pasaules čempionātu Oberhofā, labākajiem no Latvijas junioriem un juniorēm sezona vēl nav galā. Junioru treneris Aivars Kalniņš informē, ka daži no viņiem startēs pēc divām nedēļām Pasaules kausa posmā, kas notiks savās mājās Siguldā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamaniņu sporta federācija

     [+] [-]

, 2011-02-06 17:28, pirms 13 gadiem
šie ir stafetes dalībnieki! ';