Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Apbalvoti Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes uzvarētāji

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Apbalvoti Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes uzvarētāji
Foto: F64/Jānis Saliņš

Sestdien – 5.martā, Vankūveras ziemas olimpisko spēļu vicečempioni Martins Dukurs un brāļi Andris un Juris Šici svinīgi apbalvoja 2011.gada Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes uzvarētājus skolu komandu grupā un kamaniņu sportā.

Uzvarētājus sveica arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einars Fogelis, kā arī mūsu olimpieši – skeletonists Tomass Dukurs un kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks.

Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē Jaunatnes olimpiādes uzvarētājiem bija sagatavoti arī vairāki patīkami pārsteigumi. Pirms apbalvošanas ceremonijas jaunieši ar gumijas kamanām „Vučko” iemēģināja kamaniņu un bobsleja trases virāžās, bet pēc apbalvošanas ceremonijas devās uz trases starta estakādi, lai Matina un Tomasa Dukuru stingrā uzraudzībā izmēģinātu skeletona kamanas un braukšanas tehniku.

Skolu komandu grupā uzvarētāju kausus, diplomus un sertifikātus sporta inventāra iegādei saņēma Madonas 1.vidusskolas skolēni, kuri Ērgļos izcīnīja 7 zelta, 6 sudraba un 4 bronzas medaļas. Jāatzīmē, ka Madonas 1.vidusskola uzvarēja arī pagājušā gada Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē.

Otrajā vietā ierindojās Rīgas Franču licejs ar 4 zelta un 1 sudraba medaļu, bet trešo vietu ieguva Siguldas valsts ģimnāzijas audzēkņi ar 3 zelta, 4 sudraba un 3 bronzas medaļām.

Sestdien - 5.martā, 30 Latvijas talantīgākie kamaniņu braucēji vecumā līdz 16 gadiem Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē noslēdza divu dienu cīņu par Latvijas jaunatnes olimpiādes medaļām.

Kamaniņu trasē tika sadalīti 3 medaļu komplekti.

Zēniem vecuma grupā no 14 līdz 16 gadiem (1996./1997.gadā dzimušie) 1.vietu izcīnīja Roberts Millers no Rīgas Angļu ģimnāzijas, 2.vietā ierindojās Ralfs Bērziņš no Siguldas 3.pamatskolas, bet 3.vietu ieguva Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Kārlis Matuzels.

Savukārt zēnu konkurencē līdz 15 gadiem (sacensībās piedalījās 1997.- 2001. gadā dzimušie) ātrākais izrādījās Kristers Aparjods no Saulkrastu vidusskolas, viņam sekoja Upesleju internātpamatskolas audzēknis Konstantīns Buglaks, bet 3.vietu izcīnīja Ričards Sakovičs no Ulbrokas vidusskolas.

Meitenēm līdz 16 gadiem 1.vietu ieguva Alise Mitkus no Murjāņu sporta ģimnāzijas, 2.vietā ierindojās Laila Bartkeviča no Upesleju internātpamatskolas, bet 3.vietu izcīnīja Milda Martinsone no Murjāņu sporta ģimnāzijas.

Kamaniņu sporta sacensību rezultāti netika iekļauti Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes skolu kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka 4. un 5.februārī Ērgļos jau septiņpadsmito reizi notika lielākie skolēnu ziemas sporta svētki Latvijā – Jaunatnes ziemas olimpiāde, kuru organizēja LOK sadarbībā ar Ērgļu novada domi. Tajā piedalījās 1075 dalībnieki 117 skolu komandās no 43 pašvaldībām.

Informāciju sagatavoja:
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos
Ilze Āķe – Vīksne