Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Miņins: "Atceros, kad Melbārdim bija 18 gadu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Miņins: "Atceros, kad Melbārdim bija 18 gadu"
Jānis Miņins
Foto: rusbob.ru

Krievijas sieviešu bobsleja izlases galvenais treneris Jānis Miņins (33), neskatoties uz salīdzinoši neveiksmīgo krievu dāmu startu Soču olimpiskajās spēlēs, paliek savā amatā arī turpmāk. Tagad viņam ir materiāls, ar ko strādāt. Miņins arī atceras laikus, kad jaunais Oskars Melbārdis bija stūmējs viņa pilotētajā ekipāžā.

Soču olimpiskajās spēlēs Miņina labākās audzēknes finišēja tikai 9. vietā, bet tika cerēts uz ko vairāk. "Pagājušā sezona risinājās labi, Pasaules kausa posmos mēs tikām arī sešiniekā, un cerēju uz labāko. Treniņos pirms olimpiādes mēs bijām tuvu trijniekam un pat trijniekā, un tas deva cerību. Mēs, treneri centāmies nomierināt meitenes, bet viņas redzēja, ka medaļas ir tuvu un "pārdega". Jaunajā sezonā vēlos arī vairāk strādāt pie sportistu psiholoģijas," saka krievu sieviešu treneris Jānis Miņins. "Tagad viss būs pilnīgi citādi. Šobrīd ir materiāls, ar ko strādāt, parādās jaunas meitenes. Mūsdienās, kad sieviešu bobslejā pats galvenais ir starts, nav vērts strādāt ar meitenēm, kuras ir ir īsākas par 170 cm un vieglākas par 65 kg."

Miņins atzīst, ka Soču olimpiādē latviešu bobslejisti nostartēja lieliski. "Ļoti veiksmīgi. Sākotnēji tika plānots krāt pieredzi, komanda vēl ir jauna, pilotiem ir 21 un 26. Abi atnāca no vieglatlētikas daudzcīņas," norāda Krievijas izlases treneris. "Es atceros, kad Oskaram Melbārdim bija 18 gadu, bet viņš jau otrajā sezonā visiem pierādīja, ka ir gatavs būt līderu komandā, visu laiku progresēja. Viņam ir ļoti laba koordinācija. Viņš ir no tiem, kurš ātri saprot visas kustības, ātri uztver. Tādu var likt par pilotu. Es vienmēr skatos uz koordināciju, ir sportisti, kas ātri uztver kustības, kuras iepriekš nav veikuši."

Kā zināms, 2009. gadā Miņina pilotētais četrinieks izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionātā, viņa ekipāža tika atzīta par Latvijas gada labāko komandu, bet Miņins tika pasludināts kā mūsu valsts labākais sportists.

Izmantotie resursi:
www.rsport.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-07-29 16:56, pirms 10 gadiem
hehe, laba atmiņa!

  +4 [+] [-]

, 2014-07-29 17:07, pirms 10 gadiem
33 gadi tikai, tāda karjera varēja būt un daudz kas jau bija..

  -3 [+] [-]

, 2014-07-29 19:01, pirms 10 gadiem
zutis

  +1 [+] [-]

, 2014-07-29 19:14, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: 33 gadi tikai, tāda karjera varēja būt un daudz kas jau bija..
Un arī būtu ja tikai ne "zvaigznītes" un attieksmīte... Bet, domājams, ka tagad, atrodoties trenera amatā, viņš tā pa īstam un adekvāti sāk saprast kādēļ viņa pilota karjera tik pēkšņi izbeidzās.