Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobslejs Latvijā: būs, bet ne tik drīz

Bobslejs Latvijā: būs, bet ne tik drīz
Jāņa Miņina četrinieks
Foto: AP

Aizvadītās nedēļas laikā eSports.lv piedāvāja nelielu ieskatu par to, cik aktīvi pašlaik notiek darbs pie Siguldas trases labiekārtošanas, kā arī centās noskaidrot, pēc cik ilga laika Latvijā varbūt varam gaidīt pasaules bobsleja zvaigznes.

Pārrunājot situāciju ar iesaistītajām pusēm, šķiet, ka ceļš līdz savai bobsleja bāzei Latvijā vēl ir tāls, taču esam sākuši iet pa šo ceļu – sākts aktīvs darbs pie starta estakādes būvniecības, virmo idejas par trases pārbūvi. Bobslejistiem estakāde ir pat ļoti nepieciešama, lai pēc iespējas labāk atstrādātu starta ieskrējienu, tādējādi vēl vairāk samazinot pasaules vadošo bobsleja ekipāžu handikapu pār mums. Arī Eiropas čempions Jānis Miņins intervijā eSports.lv atzina, ka pašlaik pats svarīgākais ir uzcelt ledus estakādi, un tikai pēc tam jādomā par trases pārbūvi, kas gan, protams, būtu liels pluss.

Grūti iebilst, ka trases pārbūve nepieciešama, bet tuvākajā laikā to veikt nav paredzēts dažādu iemeslu dēļ – gan pretrunas pašā sporta vidē, gan finanšu trūkums. Nosacītie pretinieki Dainis Dukurs un Zintis Ekmanis ir vienisprātis, ka pati svarīgākā pašlaik ir tieši estakāde, un tikai pēc tam var sākt domāt par trases pārbūvi. Interesanti, ka abu viedoklis par projekta izmaksām dramatiski atšķiras – vieni runā par dažiem simtiem tūkstošu eiro, otri – par daudziem miljoniem. Kam taisnība? Acīmredzot to varētu pateikt tikai neitrāls profesionāls novērtējums, taču jau pats fakts – ķildas savā starpā un šādas spekulācijas par finansēm – noteikti nerosina uzticamības auru.

Skaidrs, ka Siguldas trases pārbūve pārskatāmā nākotnē ir nepieciešama, tāpat arī visi ieguvumi, ko tas sniegtu – sākot ar mājas trases priekšrocībām, un beidzot ar Siguldas ieiešanu plašākā pasaules apritē un pilsētas vārda popularizēšanu. Nenoliedzami, pie ieguvumiem būtu pieskaitāms arī Latvijas sporta līdzjutēja emocionālais pacēlums, pašu mājās vērojot augstas klases bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības. Tāpēc varbūt būsim optimisti un cerēsim, ka pēc gadiem desmit, Latvijas Republikas 100. proklamēšanas gadadienā, mums būs pašiem sava bobsleja trase ar atlētiem, kas spēs godam nest Latvijas vārdu pasaulē.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-26 01:45, pirms 15 gadiem
kameeer treknie gadi bija, tikmeeer nevienojaas&tagad pagaidaam ir čik vien, bet nu cereeesim, ka buus! Gan jau Miņka iestums olimpisko medaali un tad uz paceeeluma vilni ņems un uzbelziiis!!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 04:02, pirms 15 gadiem
ilgi jāgaida

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 07:58, pirms 15 gadiem
nezin vai tas ir iespējams,cik gadus notiek ņemšanās ap starta estekādi un vēl ne kā.Cik tad vajadzēs pajiet laikam ,lai tiktu lidz 'trases būvniecībai?

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 08:14, pirms 15 gadiem
nu tas tiesa - zinot letinu ņem$anās&pēr$anās tradīcijas, pamatots optimisms&reaalas iespeejas izveikt paarbuuvi ar katru gadu iet mazumaa.... bet nu swiesc jau patiesiibaa saakaas jau sen, kaapeeec vispaaar jaaarunaaa par kaut kaaadu paaarveidi - jau toreiz letiņus (kopaa ar visu pla$o PSRS) braaliigie soc.valstu celtnieki uzlika uz ausiim! nu kaa war uzbuuweeet&tikai tad secinaat, ka swiesc...taaads sviesc wareeja laikam buut sataisiits tikai sociaalismaa, lai gan arii kapitaalismaa redzams ka tas pac wecais swiesc turpinaaas, tikaia r citaam piegar$$$aam!

     [+] [-]

, 2008-11-26 10:36, pirms 15 gadiem
Nu vispār jau trase ir projektēta Leipcigā, un var trīs reizes minēt, kurš tad patiesībā ir tas, kurš toreiz PSRS uzlika uz ausīm

  +1 [+] [-]

, 2008-11-26 19:27, pirms 15 gadiem
uldiso rakstīja: kameeer treknie gadi bija, tikmeeer nevienojaas&tagad pagaidaam ir čik vien, bet nu cereeesim, ka buus! Gan jau Miņka iestums olimpisko medaali un tad uz paceeeluma vilni ņems un uzbelziiis!!
Taadu treknie gadi veel nav bijushi, ir bijushi plaani, un ljoti plaani