Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Uģis Žaļims: "Uz pasaules čempionātu tagad raugos jau ar citām domām"

Uģis Žaļims: "Uz pasaules čempionātu tagad raugos jau ar citām domām"
Uģis Žaļims
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Lai gan Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis apgalvo, ka, pārzinot sporta veida virtuvi, jau piektdien varējis paredzēt Latvijas bobslejam vēsturisku panākumu, tomēr Uģa Žaļima un Intara Dambja izcīnītā sudraba godalga sestdien Sanktomricas trasē pārsteidza gan Latvijas, gan pasaules bobsleju.

Uģis Žaļims un Intars Dambis sestdien uzrādīja absolūti labāko laiku otrajā braucienā un divu braucienu summā no ceturtās vietas pakāpās uz dalītu otro vietu, 0,17 sekundes zaudējot vienīgi Latvijas pirmajai ekipāžai Oskaram Melbārdim un Daumantam Dreiškenam. Vēsturiska dubultuzvara Latvijas bobslejam.

Uģis atzīst, ka jaunās Bobsleja Tehniskā centra (BTC) kamanas esot slīdējušas teicami, bijis labs starts un kaut kādā ziņā palīdzējis arī tas, ka pagājušās nedēļas nogalē Sanktmoricā aizvadītas Eiropas kausa izcīņas posma sacensības, divniekos izcīnot pirmo vietu. "Tas gan nenozīmē, ka man izdevās izvairīties no kļūdām, tās bija tik un tā. Bet Sanktmoricas trase man allaž bijusi mīļa. Tā ir tāda maiga trase," saka Žaļims.

28 gadus vecais pilots neslēpj, ka konkurenti par viņu izcīnīto medaļu Sanktmoricas trasē bijuši šokā, tomēr nākuši klāt un apsveikuši. "Kā stūmējs karjeras laikā jau biju stāvējis uz goda pjedestāla, taču kā pilotam gandarījums ir vēl lielāks. Nevarētu teikt, ka ir viegli braukāt pa Eiropas kausa posmiem, taču līmenis tur ir gana augsts. Treneris ir tas, kurš izlemj, kur katram jāstartē. Man atliek tikai gaidīt iespēju un tad, kad tā rodas, censties to izmantot. Šoreiz tas izdevās, lai gan nevar noliegt, ka mums bija izdevīgs starta numurs."

Svētdien Žaļims ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Matīsu Mikni un Dambi bija tuvu pārsteigumam arī četrinieku sacensībās. "Pirmajā braucienā pats nedaudz kļūdījos, jo ar četrinieku kamanām bija jābrauc citādāk. Kļūdu gribējām izlabot otrajā braucienā, taču..."

Pēc sestās vietas pirmajā braucienā Latvijas trešajai ekipāžai vēl bija rezervīte, taču otrā brauciena starta ieskrējienā gadījās tehniska ķibele - stumšanas laikā "iekrita" pilota rokturis. Sekas varēja būt bēdīgas, tomēr Uģis neapjuka un spēja iekļūt bobā, lai vismaz finišētu un divu braucienu summā iegūtu 18. pozīciju. Ieskaites punkti ir svarīgi, domājot jau par pasaules čempionātu, kas februāra beigās un marta sākumā risināsies Vinterbegā.

"Neviens nebija vainīgs, tā vienkārši bija tehniska ķibele. Pirms brauciena biju pārbaudījis rokturi, viss bija kārtībā, bet mačos kaut kas izgāja no ierindas. Tehnika kā jau tehnika. Svarīgākais bija tikt iekšā kamanās, jo ko gan puiši darītu trasē bez manis? Galvenais bija nobraukt. Katrā ziņā varēja klāties arī sliktāk. Varēju piespiest pirkstus, bet, ja rokturis "iekristu" lecot kamanās, tad būtu nolicies uz mutes un tur arī palicis. Taču tā jau ir vēsture. Rīt par to vairs nedomāsim," pats sportists ir apņēmies aizmirst negadījumu.

Kamēr Latvijas pirmā un otrā ekipāža dodas uz Laplaņu, kur notiks Pasaules kausa 6. posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts, trešā ekipāža dodas uz Eiropas kausa pēdējo posmu Vinterbergā. "Tā būs iespēja piebraukt pasaules čempionāta trasi. Protams, tagad uz pasaules čempionātu raugos jau ar citām domām. Zinot, ka ar tehniku viss ir kārtībā, atliek tikai braukšanas vaina. Mums gan nebūs labākās starta vietas, taču būs četri braucieni. Cīnīsimies," piebilst Žaļims.

  +4 [+] [-]

, 2015-01-25 20:32, pirms 9 gadiem
Sava zina pareiza izvele ka Ugis dodas uz Vinterbergu ka neka papildus trenins pirms PC...
Nakam gad jadoma ka startet visam trim ekipazam pasaules kausa posmos...
Veiksmi Ugim un parejiem musu bobslejistiem!

  -3 [+] [-]

, 2015-01-25 20:34, pirms 9 gadiem
Kāds zin, vai Uģis tagad turpinās sezonu Pasaules kausa posmos vai tomēr Eiropas?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-25 20:35, pirms 9 gadiem
veiksmi!

  +2 [+] [-]

, 2015-01-25 20:39, pirms 9 gadiem
Kāds zin kas ir aiz žaļima ir kāds jaunais pilots?

  +3 [+] [-]

, 2015-01-25 20:42, pirms 9 gadiem
RiiBrii rakstīja: Kāds zin kas ir aiz žaļima ir kāds jaunais pilots?
Cik atceros, Miknis startēja EK.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-25 20:44, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: Kāds zin, vai Uģis tagad turpinās sezonu Pasaules kausa posmos vai tomēr Eiropas?
tas tagad ir tāds trololo jautājums? lasīt rakstu neesi mēģinājis?

  -1 [+] [-]

, 2015-01-25 20:48, pirms 9 gadiem
pikolo rakstīja: tas tagad ir tāds trololo jautājums? lasīt rakstu neesi mēģinājis?
Slinkum, slinkum, ko tu ar mani dari!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-25 20:49, pirms 9 gadiem
Bet nu pēc 6.posma nedosies visas 3 ekipāžas uz 7.posmu?
Viņš labi atbilst tam līmenim, vajadzētu tikai turpināt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-01-25 21:30, pirms 9 gadiem
Skumji tikai dati Žaļima pasē! Biju domājis, ka viņš ir krietni jaunāks!...

  +3 [+] [-]

, 2015-01-25 21:38, pirms 9 gadiem
vonders rakstīja: Skumji tikai dati Žaļima pasē! Biju domājis, ka viņš ir krietni jaunāks!...
kas tur skumjs, bobos juniori skaitas lidz 25, vinam ir 28 ... tatad vins vel var braukt savus 10 gadus mierigi... ja abi Oskari ir stipri junaki... bet ja nekludos vini boba iekapa atrak ka Ugis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-01-25 22:52, pirms 9 gadiem
Sestdien bija pirmaas sacensiibas kuras redzeeju shosezon un jaasaka ka fantastika,bauda skatiities paldies gan Oskaram,gan veel vairaak Ugim par lieliskajaam emocijaam.
Ceru ka Ugim buus iespeejas vairaak sevi paraadiit jo vinsh var
Tie kuri noliek bobsleju var iet dillees,jebkursh tik mazas valsts sportistu sasniegums jaaveertee pozitiivi

  +3 [+] [-]

, 2015-01-25 22:53, pirms 9 gadiem
Starp citu skatiijos caur krievu striimu,komenteetaaji taadaa shokaa bija,teica ka vienas no peedeejo laiku interesantaakajaam saciksteem,par kuraam paldies jaasaka latvieshiem

  +2 [+] [-]

, 2015-01-26 05:16, pirms 9 gadiem
Paldies par emocijām...Jā,mums Latvijā,izradas ir arī cilvēki,kas strādā sev atbilstošā amatā,...nē Artuss,es par Prūsi!

     [+] [-]

, 2015-01-26 11:16, pirms 9 gadiem
Prieks par Uģi, vēl lielāks par Intaru, ir medaļa un būs stimuls braukt un stumt tālāk.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-27 10:37, pirms 9 gadiem
Tas tikai pierāda, ka renes šļūkšana tāda haļava vien. Ierāpjas , aizmiedz acis un šļūc. Būs kas būs.