Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Jaunajā sezonā jāiet uz visaugstākajiem mērķiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Melbārdis: "Jaunajā sezonā jāiet uz visaugstākajiem mērķiem"
Latvijas prezidents Andris Bērziņš un Soču medaļnieks Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas bobslejisti turpina gatavoties jaunajai sezonai. Mūsu vadošais pilots Oskars Melbārdis (26) sarunā ar "Latvijas Avīzi" atzīst, ka pēc olimpiskajiem panākumiem motivācija nav mazinājusies, pēcolimpiskajā sezonā jāiet uz visaugstākajiem mērķiem. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis medaļniekiem nevēlas dot atlaides, tiek izskatīti arī astoņi jaunie talanti.

"Man gribas pierādīt, ka aizpagājušajā sezonā iegūtā otrā vieta Pasaules kausa kopvērtējumā nebija nejaušība. Nākamā sezona būs tikpat svarīga kā visas iepriekšējās," atzīst Soču olimpiskais sudraba medaļnieks Oskars Melbārdis. "Man ir ļoti svarīgi saglabāt to, ko esam uzbūvējuši pēdējos astoņos gados. Jāturpina strādāt un jāmēģina sasniegt vēl vairāk. Jau nākamajā sezonā jāiet uz visaugstākajiem mērķiem."

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis apņēmies ar mūsu vīriem strādāt visu šo olimpisko ciklu. "Nekāda tirgošanās nenotika. Bija pāris sarunas ar citu valstu pārstāvjiem, kuras neuztvēru kā oficiālus piedāvājumus un devu diezgan skaidru mājienu, ka palieku mājās," atklāj treneris. "Iepriekšējo olimpisko ciklu pabeidzām skaisti, no vecajiem sportistiem neviens dumpi netaisīja, arī pašam negribējās iet prom. Te viss ir zināms - treneri, federācijas vadība, mani viss apmierina. Ieslīgt rutīnā arī nav labi, tomēr jāiet prom ir tad, ja kaut kas nesanāk, ja gribas mainīt, bet neļauj."

Vasaras treniņnometnē piedalās arī astoņi jaunie censoņi no pavasara atlases testiem. Kopumā darbojas 22 sportisti: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Raivis Broks, Helvijs Lūsis, Vairis Leiboms, Intars Dambis, Edgars Eriņš, Raivis Zīrups, Dāvis Spriņģis, Alens Zeltiņš, Rūdolfs Tonigs, Artis Blūms, Kaspars Mazurs, Jānis Jansons, Uldis Ķiploks, Matīss Priede, Matīss Miknis, Kristaps Kalniņš un Uģis Žaļims. "Paņēmām lielāku baru, jo vienmēr ir tādi, kas atbirst nost. Vairāk nekā divdesmit puišu - tas ir daudz, grūti visiem pievērst uzmanību. Vasarā no jaunajiem daudzi izskatās neslikti, bet redzēsim, kā viņi izturēs slodzes," saka treneris Prūsis. "Vienam otram nepieciešams laiks, lai veselību savestu kārtībā. Jānim Strengam jau martā veica pleca operāciju, pēc kuras ārsti ieteica pusgadu nestrādāt ar svaru stieņiem, tomēr viņš jau palēnām darbojas. Uz traumu rēķina esmu gatavs vecajiem dot atlaides, bet principā mani neinteresē, kuram ir medaļa un kuram nav."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-07-24 17:01, pirms 10 gadiem
Šitiem džekiem ir pareizā attieksme pret darbu lai viņiem visiem veicās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja