Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

papildināts Žaļimam divi kritieni divās dienās, Ķibermanim 9. un 12. vieta

Jānis Celmiņš

Žaļimam divi kritieni divās dienās, Ķibermanim 9. un 12. vieta
Uģis Žaļims (priekšplānā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vinterbergas trasē Vācijā trešdien un ceturtdien tika aizvadīti Eiropas kausa izcīņas kārtējie divi posmi bobsleja divnieku ekipāžām. Šoreiz Latvijas divnieki netika tik augstu, kā iepriekšējā posmā Īglsā, Austrijā.

Trešdien: Ķibermanis 12. vietā, Žaļimu iegāž kritiens

Trešdien Vinterbergā startēja 30 divnieku ekipāžas un par uzvarētājiem atkal kļuva vācieši ar pilotu Tomasu Floršucu priekšgalā. Otrajā vietā viņa tautietis Benjamins Šmids, trešajā jaunais krievu pilots Aleksejs Stuļņevs. Šveices labākā ekipāža ar Beātu Hefti šoreiz palika ceturtā, Dmitrijs Abramovičs (Krievija) piektais, Gregors Baumans (Šveice) sestais.

Ķibermanim ar Zīrupu abos braucienos labākais starta ieskrējiens, taču finišā 12. un 11. laiks, kas summā deva 12. vietu. Žaļimam/Brokam startā divreiz trešais laiks, taču neveiksme otrā brauciena beigās, kad tika piedzīvots kritiens, summā deva tikai 20. rezultātu. Pirmajā braucienā mūsējie bija 13.

Ceturtdien: Ķibermanis braucienā sestais, Žaļims atkal krīt

22. novembrī Vinterbergas trasē Vācijā aizvadīts vēl viens Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā divniekos. Atkal labākie rezultāti Vācijai. Šodien nestartēja galvenais favorīts vācu pilots Tomass Floršucs, bet arī bez viņa uzvara tika mājiniekiem – Benjamins Šmits ar Matiasu Kāgerhūberu abos braucienos uzrādīja labāko laiku un summā par 0,07 sekundēm apsteidza Krievijas bobslejistus Romānu Abramoviču un Kirilu Antuhu. Šveices līderis Beāts Hefti ar Klemensu Braheru šoreiz trešajā vietā.

Oskaram Ķibermanim ar Vairi Leibomu, kuri uzrādīja ātrāko starta ieskrējienu, divu braucienu summā 9. vieta, turklāt otrajā braucienā pat sestais laiks.

Diemžēl jau otro dienu pēc kārtas neveiksme otrajā braucienā piemeklēja Uģi Žaļimu. Otrajā braucienā atkal kritiens un summā 20. vieta, lai gan pēc pirmā brauciena Žaļims /Strenga bija astotie. Šim duetam pirmajā braucienā dalīts labākais starta laiks ar Ķibermani/Leibomu, otrajā ieskrējienā – otrais laiks.

Vēl Vinterbergā paredzētas sacensības četriniekos.

Izmantotie resursi:
bobslejs.lv

     [+] [-]

, 2012-11-22 19:49, pirms 11 gadiem
Sanāk, ka abi mūsu jaunie divniekos 'izpogājuši' Hefti ?

Kāds zina kādi šiem starti salīdzinot ar Melbārdi?

Tas ir vai nu Heftim vecums nāk virsu(vai Braers netur Lampartera līmeni) ... vai mūsu zaļie puikas vismaz startā jau ir pasaules elitē.
Reāli pērn vienīgi Hefti startos konkurēja ar Melbārdi.

     [+] [-]

, 2012-11-23 10:53, pirms 11 gadiem
Mūsējo starta laiki Vintenbergā diviekos no 5.15 līdz 5.20. Salīdzinoši pagājušo gadu Melbārdim Vintenbergā starti bija 5.07 līdz 5.13 robežās. Hefti pagājušo gadu 5.13-5.14, šogad 5.24-5.25, tiesa Hefti cits palīgs bija.