Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Tods Heiss savainojuma dēļ spiests beigt karjeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tods Heiss savainojuma dēļ spiests beigt karjeru
Tods Heiss (no labās) ar stūmēju Stīvenu Lengtonu
Foto: AFP/Scanpix

Viens no visu laiku veiksmīgākajiem ASV bobslejistiem - Tods Heiss - galvas traumas dēļ spiests beigt karjeru. Heisam tā ir otrā reize, kad viņš aiziet no profesionālā bobsleja.

40 gadus vecais Heiss savainojumu guva Vācijā, gatavojoties Pasaules kausa 4. posmam, kas pagājušajā nedēļā notika Vinterbergā. Amerikānis šajā posmā nepiedalījās, bet tagad kļuvis zināms, ka viņš vairs nekad nestartēs - šāds lēmums pieņemts, konsultējoties ar ārstiem, kas ieteikuši Heisam vairs nestartēt, lai izvairītos no vēl nopietnākām veselības problēmām. Heisam šī otrā reize, kad viņš beidz karjeru - tādu pašu soli viņš spēra pēc Turīnas olimpiādes 2006. gadā.

''Mana ģimene un nākotne ir daudz svarīgāka par karjeras turpināšanu, to nedrīkst aizmirst. Šādā veidā noteikti nevēlējos beigt karjeru. Esmu vīlies notikušajā un man žēl, ka pievīlu savu komandu,'' pēc karjeras beigšanas teica Heiss.

Heiss cerēja iekļūt ASV izlases sastāvā Vankūveras olimpiādei. Tās būtu viņa 4. olimpiskās spēles. 2002. gadā Soltleiksitijā viņš izcīnīja olimpisko sudrabu četriniekos. Heisam ir arī divas pasaules čempionātu godalgas. 2003. gadā sudrabs Leikplesidā, bet gadu vēlāk bronza Kēnigzē. Panākumi gūti četriniekos.

Šīs sezonas PK kopvērtējumā četriniekos Heiss ieņem 21. vietu.

Izmantotie resursi:
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-12-15 09:05, pirms 14 gadiem
Sāpīgi, ka jābeidz karjera 2 mēnešus pirms Olimpiskajām spēlēm

  -1 [+] [-]

, 2009-12-15 09:09, pirms 14 gadiem
Žēl sportista,bet nu Miņkam par konkurentu mazāk,un vēl pie tam ziemeļamerikānis,kurš Wistlerā droši vien ir izbraukājies pa pilno!!!
Slēpts komentārs: Zorix

  -1 [+] [-]

, 2009-12-15 10:58, pirms 14 gadiem
Zorix rakstīja: kas tu pilniigs auns esi, par kaadu konkurenci tu runaa cilveekam visa dzive izmainas un noteikti milziigs pardzivojums tu te par konkurenci runaa!
a kas man tas Heiss čoms kautkāds,lai es par viņu uztruktos,mani kā Latvieti vairāk intresē,lai Janka tiek Wistlerā pie medaļas,ko sen ir pelnijis!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-19 14:54, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: a kas man tas Heiss čoms kautkāds,lai es par viņu uztruktos,mani kā Latvieti vairāk intresē,lai Janka tiek Wistlerā pie medaļas,ko sen ir pelnijis!!!
Ko tad tu gribi, lai visi konkurenti traumeejas un beidz karjeras un Miņins uzvar brauciet vienatnee ar sevi? Ja medaļa buus tad buus, ja nebuus, tad nekaa!