Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Ķibermanim šī bija izlaušanās sezona"

Agris Suveizda

Prūsis: "Ķibermanim šī bija izlaušanās sezona"
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

LETA. Pēc veiksmīgajiem sezonas startiem pasaules čempionātā un Eiropas čempionātā pilotam Oskaram Ķibermanim šī bijusi izlaušanās sezona, uzskata Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Jāni Strengu un Matīsu Mikni janvāra sākumā Kēnigzē izcīnīja EČ sudraba medaļas. Sudrabu četriniekos Ķibermanis pievienoja arī martā notikušajā pasaules čempionātā Vistleras trasē, bet Pasaules kausa kopvērtējumā tika izcīnīta otrā vieta gan četriniekos, gan divniekos, kā arī absolūtajā vērtējumā.

"Ķibermanim šī bija izlaušanās sezona. Protams, tā bija veiksmīga. Eiropas čempionātā bija stiprāka konkurence nekā pasaules, turklāt vāciešiem tā bija mājas trase. Neliela "škrobe" par pasaules čempionāta divniekos iegūto sesto vietu, bet tāds ir sports," sarunā ar aģentūru LETA atklāja Prūsis. Šobrīd nav zināms, kas notiks ar stūmējiem, kad bobsleja izlasē atgriezīsies iepriekšējo gadu Latvijas pirmais bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš šo sezonu izlaida. Nupat aizvadītajā sezonā pie labākajiem stūmējiem tika Ķibermanis, turklāt viņš uzrādīja atzīstamus rezultātus.

"Nav zināms, kad un vai vispār Melbārdis atgriezīsies, bet lēmums par stūmējiem tiks pieņemts ne ātrāk kā rudenī," norādīja Prūsis. Skaidrības nav arī par 21 gadu vecā Ralfa Bērziņa nākamās sezonas startiem, jo tas būs atkarīgs no Melbārža. "Jāsaprot, kāds atgriezīsies Oskars. Tad arī lemsim par Ralfu," turpināja Prūsis.

"Pēc sezonas kādam ir lielāki, kādam mazāki sasitumi. Nav nekāda katastrofa," par puišu veselību pēc garās sezonas komentēja Prūsis, kurš norādīja, ka sezonā vairākkārt tika veikti eksperimenti ar sliecēm, akcentu izdarot tieši uz atbildīgajiem mačiem. Uz nākamo sezonu komandai nav ieplānots iegādāties jaunus bobus. "Pietiek ar šiem, kas ir. Ja būs labs piedāvājums, izskatīsim."

Pēc Prūša domām, nākamsezon būs vērojama līdzīga aina kā šogad - proti, favorīti būs tie paši Vācijas bobslejisti. "Vācieši vairāk vai mazāk dominējuši pēdējos 30 gadus. Daudzos startos bijām otrie aiz Frančesko Frīdriha. Tāda ir situācija." Šosezon dominējošu sniegumu demonstrēja vācu pirmais numurs Frīdrihs, kurš Pasaules kausā bija labākais gan divniekos, gan četriniekos, turklāt viņš abās disciplīnās triumfēja arī planētas meistarsacīkstēs. Tikmēr Bērziņš šosezon piedzīvoja debiju Pasaules kausa apritē, kamēr Melbārdis nestartēja, cenšoties savest kārtībā veselību.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 16:39, pirms 5 gadiem
Nu jā, par Melbārža atgriešanos varētu būt neskaidrība, jo izskatās, ka čalis, šķiet, ir krietni uzēdies dīkstāves laikā. Bet tas, protams, ir ātri labojams, ja ir motivācija.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-15 16:55, pirms 5 gadiem
Jaunus bobus varbūt arī nevajag pirkt, bet slieces gan derētu nopirkt no vāciešiem vai krieviem (caur trešajām valstīm, jo mums nepārdos) un izpētīt, kāpēc viņiem tik labi slīd. Citādi žēl skatīties, ka mūsējie ar teju ideāliem braucieniem paliek aiz vāciešiem, kas dauzās gar bortiem, bet finišā tāpat ir pirmie.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 19:56, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Jaunus bobus varbūt arī nevajag pirkt, bet slieces gan derētu nopirkt no vāciešiem vai krieviem (caur trešajām valstīm, jo mums nepārdos) un izpētīt, kāpēc viņiem tik labi slīd. Citādi žēl skatīties, ka mūsējie ar teju ideāliem braucieniem paliek aiz vāciešiem, kas dauzās gar bortiem, bet finišā tāpat ir pirmie.
nu cik es sapratu tad vaina ir tieši bobos, tieši sakot ja nemaldos "kustīgās" asis ir pie vainas, ja nemaldos 5 vai cik gadus atpakaļ jeņķiem ar bij tāds bobs uztaisīts ,bet tad to it kā aizliedza
tagad ja aizliegtu domāju Frīdriha dominance beigtos uzreiz jo braukšana viņam "maigi" sakot pieklibo, starti izcili jā, tāpat kā "mazajam" Osim,bet nu ar visām kļūdām tāpat vienmēr pirmais
bet nu godīgi sakot šosezon bij pretīgi skatīties uz to kā Frīdrihs ar tādu pašu startu kā Osim ,bet 3reiz sliktāk nobraucot visu laiku bija pirmais
protams friči iegulda vislielāko naudu ,bet nu šitādu farsu kā šogad sen nav nācies redzēt ...