Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ekmanis: "Mums neinteresē desmitā vai vienpadsmitā vieta"

Jānis Celmiņš

Ekmanis: "Mums neinteresē desmitā vai vienpadsmitā vieta"
Zintis Ekmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Jāapjauš tās iespējas, kas mums ir. Mēs labprāt turpinātu strādāt kopā ar Sandi Prūsi, taču pagaidām nav skaidrības par budžetu," portālam Sportacentrs.com skaidro Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Jau ziņojām, ka vakar Siguldā vienlaikus risinājās Latvijas čempionāts, Latvijas Ziemas Olimpiāde, Krievijas čempionāts, kā arī "Baltic Development Open" sacensības bobslejā. Maču laikā sarunā ar portālu Sportacentrs.com aizvadīto sezonu nedaudz paanalizēja Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis. "Pēdējo četru gadu laikā rezultāti ir gājuši pa augšupejošu līkni un gaidījām fināla akordu Vankūveras olimpiskajās spēlēs, diemžēl visiem zināmu apstākļu ietekmē, nekas nesanāca. Neskatoties uz to, pēdējā četrgade jāuzskata par labāko Latvijas Bobsleja vēsturē."

Uz jautājumu, vai šobrīd ir pārliecība, ka pieņemtais lēmums par Jāņa Miņina nepiedalīšanos olimpiskajās spēlēs bija simtprocentīgi pareizs, Ekmanis atbild apstiprinoši. "Ja puiši būtu nolēmuši startēt, federācijas vadība to, visticamāk, būtu aizliegusi darīt. Mēs neveram riskēt ar čaļu veselību. Vienam, otram priekšā vēl ir pat divas olimpiskās spēles."

"Nepieciešams laiks. Jāizanalizē aizvadītā sezona, jārunā ar sponsoriem un tikai pēc tam varēsim izteikt piedāvājumu. Jāapjauš tās iespējas, kas mums ir. Mēs labprāt turpinātu strādāt kopā ar Sandi Prūsi, taču pagaidām nav skaidrības par budžetu. Trenerim svarīgākais ir nosacījumi. Finanses ir svarīgas, bet vēl svarīgāki ir apstākļi profesionālam darbam. Mums neinteresē desmitā vai vienpadsmitā vieta, domāju, ka tas neinteresē nevienu. Mums nepieciešama jaunatnes izlase, kurai jāpiedalās visos Eiropas kausa posmos. Tāpat nepieciešama programma tehniskajai attīstībai. Šajā ziņā stāvēt uz vietas nedrīkstam. Ja paliekam uz vietas, tas ir pat solis atpakaļ. Jau vakar veicu vienu pasūtījumu nākamās sezonas vajadzībām," federācijas viceprezidents ieskicē situāciju par situāciju ar treneri un nākotnes plānus.

Joprojām sāpīgs jautājums ir Edgara Maskalāna iespējamā aiziešana no profesionālā sporta. "Viņš ir ļoti jauns un viss vēl priekšā, jāturpina strādāt. Kā viņš pats man atzina, viņš vairāk ir neapmierināts ar sporta sistēmu kopumā, ne ar federācijas vadību. Arī ar sliktāku tehniku ir jāsasniedz augstāki rezultāti un tikai pēc tam tu vari augt."

Ekmanis pauda gandarījumu, ka ir izdevies panākt vienošanos ar Latvijas Olimpisko komiteku par treneru un sportistu algām jaunajā sezonā. "Tas būs ievērojams atspaids!"

  +4 [+] [-]

, 2010-03-15 12:33, pirms 14 gadiem
Prūsim jāpaliek! Kaut vai tādēļ, ka nevaram atļauties atdot viņu pretiniekiem/konkurentiem! Prūsi, esi patriots un paliec! (kaut arī ģimeni, protams, jāuztur un respect jebkurā gadījumā!)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-15 14:45, pirms 14 gadiem
Laba bilde Ekmanam!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-15 15:26, pirms 14 gadiem
Man jau liekas, ka ar patriotismu Prūsim viss kārtībā, savādāk viņš
nemaz nebūtu sācis trenēt Latvijas izlasi. Izklausās, ka federācija nedaudz atvērs maciņu, lai pieliktu algām.....varbūt arī izdodas Prūsi
noturēt. Cik atceros, tad sākot strādāt ar izlasi ,viņš minēja, ka tādā veidā esot iespējams būt biežāk kopā ar ģimeni.....sagatavošanās
sezonai vairāk notiek Latvijā. Strādājot ar citu komandu, tas nu nekādi
nesanāks. Varbūt arī šoreiz pie lēmuma pieņemšanas šis moments
nospēlēs savu lomu. Ļoti uz to ceru!

     [+] [-]

, 2010-03-15 15:37, pirms 14 gadiem
Izskatas,ka viss bus kartiibaa.
Arii maskalaanam jaapaliek.
Vnk jaiemaacaas nesaluzt dazhadas situacijas.Arii treka ritenjbraukshanaa Latvijaa kaadreiz bij taada lieta,ka Kjiksis bij baigais nazis uzvediibas zinjaa,tachu beerzinjs(laikam ta bij uzvaardi,jo nu jau laiks pagajis) bij izstradajis,ka vinjsh pats nosauca ''imunitaati'' pret Kjiksi un abi kopaa ljoti labi sastradajas un rezultati bij tieshaam augsti.
To arii noveelu dzhekiem!
Lai macas izmantot dazhaadas nianses attiistiibai un pierada savu vertibu trasee.
Par bobsleju Latvijaa!
Un ceru,ka Pruusis paliks.
btw..ekmanis dara labu darbu..butu muljkjigi vinjam ko parmest,ka te lasiiju citu rakstu komentaaros.