Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Divas Latvijas bobsleja ekipāžas labāko desmitniekā Eiropas kausa posmā

Jānis Celmiņš

Austrijā, Īglsā trešdien 14.novembrī aizvadīts sezonas pirmais posms Eiropas kausa izcīņā bobslejā divniekiem. Neparasti daudz ekipāžu – 44, tostarp arī divi Latvijas dueti Uģis Žaļims/Raivis Broks, tāpat Oskars Ķibermanis/Raivis Zīrups.

Šajā konkurencē abas Latvijas ekipāžas tika labāko desmitniekā, izcīnot attiecīgi devīto un desmito vietu. Startā abos braucienos Latvijas dueti bija labākie – pirmajā braucienā absolūti vienāds starta ieskrējiens abiem mūsu divniekiem un arī šveicieša Beāta Hefti ekipāžai – 5.16 , otrajā braucienā ātrākie Ķibermaņa un Hefti pilotētie bobi- 5.13 , Žaļims otrais.

Par pirmā posma uzvarētājiem kļuva vācieši Tomass Floršucs/Ronijs Listners, otrajā un trešajā vietā šveicieši – Beāta Hefti un Gregora Baumana komandas. Visi laureāti patiesībā ir pasaules kausa izcīņas vadošie braucēji, kuri šogad dažādu iemeslu dēļ neaizbrauca uz pirmajiem posmiem Ziemeļamerikā. Hefti divniekos pērn ieguva pasaules kausu, Floršucs līdz savainojumiem arī bija regulāri trijniekā, tāpat liela pieredze Baumanam.

Latvijas Eiropas kausu komandas treneris Olafs Kļaviņš: ” Nav nekāda iemesla sūdzēties, kopumā jau te brauca vismaz piecas pasaules kausa līmeņa ekipāžas. Uģis Žaļims otrajā braucienā gan tūdaļ pēc starta pieļāva kļūdu, ietriecās apmalē, ja tā nebūtu noticis, reāli viņš varēja būt piektais šajā posmā, pēc pirmā brauciena viņš bija septītais, bet rezultāti ļoti blīvi. Par Oskaru Ķibermani un viņa komandu jāsaka tāpat – nav iemesla ko pārmest, ļoti labs starts, bet nu pirmajā braucienā viņiem bija 26 starta numurs un ledus vairs ne tik labs. Otrajā puiši uzrādīja pirmā sešinieka rezultātu un kopā 10. vieta ir atzīstami. Aiz mūsējiem palika arī divas Vācijas ekipāžas, kas jau vairākus gadus sekmīgi brauc Eiropas kausos.”

Jau treniņi pierādīja, ka Latvijas ekipāžas ir ļoti ātras startā un arī finišā regulāri bija pirmā desmitnieka rezultāti, tāpēc sezonas sakums nav slikts.

Rīt Īglsas trasē notiks Eiropas kausa otrā posma sacensības divniekiem, nedēļas nogalē, sestdien – četrinieki. Šajā trasē šogad decembrī risināsies arī pasaules junioru čempionāts, jo Čezānas trase Itālijā slēgta un tur plānotās sacensības pārceltas uz Īglsu. Olafs Kļaviņš teic, ka rīt mūsējie piloti brauks ar citiem stūmējiem- Jāni Strengu un Vairi Leibomu.

Informāciju sagatavoja:
LBSF

  -2 [+] [-]

, 2012-11-14 14:56, pirms 11 gadiem
Vai Beāta dzimums kādreiz ir pārbaudīts?

     [+] [-]

, 2012-11-14 17:23, pirms 11 gadiem
vieniigi vareeja tabulu ielikt lai nevajadzeetu lauzt acis...
sheit vismaz viss saprotams -

http://www.fibt.com/index.php?id=526&tx_pxresults_pi1[sport]=BSM&tx_pxresults_pi1[season]=2012&tx_pxresults_pi1[event]=EC&tx_pxresults_pi1[searchmode]=2&tx_pxresults_pi1[event_id]=29944&cHash=a8d756c5632ccdb24eddfcc09e97fd5d