Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Miņins riskēja"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Prūsis: "Miņins riskēja"
Jāņa Miņina bobsleja komanda olimpiskajā Vistleras trasē
Foto: AP

Pasaules kausa (PK) posmā Kanādā sestdien uzvaru guvušais Jāņa Miņina Latvijas četrinieks uzrādīja bobsleja vēsturē absolūto ātruma rekordu, 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu trasē pārsniedzot 150 kilometru stundā.

Kā stāstīja Latvijas komandas treneris Sandis Prūsis: "Jānis brauca uz riska robežas. Viena neliela kļūda un būtu kritiens. Par sekām pat negribas domāt, jo ātrums tomēr bija iespaidīgs."

Miņina pilotētais četrinieks maksimālo ātrumu uzņēmā kādā no taisnēm, kad tas sasniedza jaunu pasaules rekordu - 153,03 kilometri stundā. Miņins arī bija pirmais pilots pasaulē, kura vadītās kamanas trasē traucās ātrāk par 150 kilometriem stundā. 1450 metrus garajā Vistleras trasē ātrāk par 150 kilometriem stundā brauca 12 ekipāžas, tomēr pats ātrākais bija latvietis. Iepriekšējie ātruma rekordi tika sasniegti Šveicē, Sanktmoricas trasē.

Vistleras 16 virāžu trasi tās stāvā krituma dēļ Kanādā iesaukuši par "ledus liftu". Miņins pirmajā braucienā startēja pirmais un Latvijas pirmā četrinieka sasniegto ātrumu neviens nespēja atkārtot.

"Biju diezgan nervozs pirms otrā brauciena, bet tas izdevās lielisks," pēc sezonā pirmās PK uzvaras teica Miņins. PK kopvērtējumā viņš četrinieku pilotu ieskaitē pakāpās uz 2. vietu, atvirzot zemāk olimpisko čempionu Andrē Langi. Vācietis pirmajā braucienā bija devītais, taču no dalības otrajā braucienā atteicās. Lange nebija īsti apmierināts ar savām kamanānm.

Šajās sacensībās Miņins savu tuvāko sekotāju Stīvenu Holkombu no Amerikas Savienotajām Valstīm apsteidza par sešām sekundes simtdaļām. Trešais bija krievu pilots Aleksandrs Zubkovs, kas Miņinam zaudēja pussekundi.

Kopvērtējums četrinieku ekipāžām

VietaPilotsValstsPunktu skaits
1Aleksandrs ZubkovsKrievija1246
2Jānis MiņinsLatvija1129
3Karls AngerersVācija1032
4Stīvens HolkombsASV1028
5Volfgangs ŠtampfersAustrija984

Izmantotie resursi:
fibt.com
diena.lv

  +4 [+] [-]

, 2009-02-13 00:03, pirms 15 gadiem
''kas neriskē,tas nedzer šampanieti'
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-14 15:03, pirms 15 gadiem
Nu Miņins Zvērs!!!!!!!!!!!