Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Kanādas bobslejisti cenšas nosargāt mājas trases priekšrocības

Kristaps Zālītis

Kanādas bobslejisti cenšas nosargāt mājas trases priekšrocības
Tādas izskatīsies olimpisko spēļu medaļas
Foto: www.vancouver2010.com

Šajās dienās olimpiskajā Vistleras trasē notiekošajā starptautiskajā bobsleja un skeletona treniņnedēļā Kanādas sportisti ir veikuši vien dažus braucienus, vairoties konkurentiem nodot savas mājas trasē iegūtās zināšanas.

Kanādas skeletona komanda treniņnedēļā nav piedalījusies, bet bobslejisti veic vien ierobežotu braucienu skaitu. „Viņi mūs vēro kā vanagi,” citu valstu attieksmi pret mājiniekiem raksturoja Kanādas bobsleja komandas pilote Kailija Hamfrija. „Viņiem ir mūsu video, viņiem ir viss iespējamais. Viņi grib zināt, ko mēs darām katrā virāžā, kādas slieces lietojam, kādu tehniku izmantojam. Viņi par šo trasi vēlas uzzināt cik vien iespējams daudz. Tādēļ mēs nolēmām pirmajā nedēļā nepiedalīties. Mums ir jāredz, kā mēs izskatāmies uz viņu fona, bet mēs negribam atdot priekšrocības.”

Hamfrija un citi Kanādas sportisti nekautrējas par izvēlēto taktiku: „Parējā pasaule cik vien iespējams tā ir rīkojusies ar mums un ir lieliski, ka Kanāda beidzot var aizstāvēt savas intereses. Mums ir jauku cilvēku reputācija un tas ir savā ziņā kaitinoši. Ir labi, ka mums ir priekšrocības un mēs tās cenšamies aizstāvēt, jo tā dara arī visur citur.”

Kanādiešu attieksme gan esot izraisījusi ņurdoņu sportistu aprindās un to nekautrējās raksturot ASV skeletoniste Keitija Ūlendere: „Manuprāt šeit ir redzama pārspīlēta attieksme un tas neatbilst olimpiskajam garam.”

Titulētais Kanādas boblseja pilots Pjērs Ludērs gan ir neizpratnē par paustajiem pārmetumiem: „Šeit notiekošais nekā neatšķiras no citiem olimpiskajiem gadiem, tādēļ man bubināšanas iemesli nav saprotami. Nagano (1998) mēs veicām 40 vai 48 braucienus, Turīnā (2006) arī ap 40 – 50. Tādējādi šobrīd dažas komandas pat veic vairāk braucienu kā tas normāli ir paredzēts.” Ludērs atzīst, ka līdz olimpiskajam startam viņa bagāžā būs 150 braucieni Vistleras trasē, bet citi kanādieši būs veikuši gandrīz trīs simtus mēģinājumu.

Izmantotie resursi:
vancouversun.com

  -1 [+] [-]

, 2009-11-04 22:54, pirms 15 gadiem
Tas Ludērs pēc izcelsmes nav nekāds francūzis. Luders un viss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-04 22:57, pirms 15 gadiem
gan jau vācieši būs olimpiskie čempioni! Gribētos jau mūsējos

  +1 [+] [-]

, 2009-11-04 22:59, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Jums kanādiešiem labak vajadzetu pētīt kaa šo trasi brauc ātruma Ginesa rekorda īpašnieks Janka Miņins un vinja 4nieks kas jums pogas izgrieza aizvaditas sezonas nosleegumaa


bet nu skatās paši
em nu vel jasagaida vai musejie atkal nav iegrabusies jaunu bobu pirkasanaa vai taisisanaa....mums ir tada tendence pasiem visu norakt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-04 23:18, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: to Minina Singeru Prusis jau činija aizvaditaja sezona un redz kaa gaja.. un neshaubies par to ka arii vasaraa vinjs tika uzlabots.. Prusis tomer tajaas vissaas štellītēs ir masķers
mjaa bet divnieks pagajuso gad ko nopirka bija pedejais meesls...kurs ar mokaam uz prieksu gaaja

     [+] [-]

, 2009-11-04 23:33, pirms 15 gadiem
mjā, tāds mazs kariņš tur notiekās.. vēl jo vairāk žēl, ka mūsu valstī nav iespējams olimpiskās uzrīkot - tad arī mūsu sportisti varētu šitā čakarēties.
..tomēr galvenie jau nav bleķi, bet cilvēks lai noslīpē mūsējie slīpējamo un aiziet pēc olimpiskajām medaļām!! ir dikti pelnījuši puiši

  +1 [+] [-]

, 2009-11-04 23:56, pirms 15 gadiem
Luk tas ir jenku gara-but smaidigiem un bla,bla laipniem,bet ka kaut kas ta lielai nacijai uzreiz cikstesana sakas,aprunasana.Un tas ari liekas pats pretigakais.Nu it ka Soltleiksitijas speles vairak braucienu nedabuja jenki.
Taka pareizi Luders pateica,ka ta ir bijis vienmer.Tagad olimpiskas speles notiks Vistleras trase un logiski,ka vairak braucienus nobrauks kanadiesi.Bet labak lai dot braukt jamaikiesiem,jaunzelandiesiem,serbiem un tml citadi bus sapigi kritieni.Taka Turina brazili,ja nekludos tris reizes krita un viena no siem kritieniem netika lidz finisam.Taka iesaku tam valstim iedot pabraukt,jo Vistleras trase ir "loti lena"ar 150km/h likties uz ledus loti sapigi.

     [+] [-]

, 2009-11-05 09:51, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: kuram kanadietim nav franču asisnis?
Lielākajai daļa nav gan, frankokanādieši +/- tik ap Monreālu "tusē" (tb Kvebekā).

     [+] [-]

, 2009-11-05 10:43, pirms 15 gadiem
visi gatavojas