Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa un Kalendas divnieki startēs Pasaules kausa posmā Siguldā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cipuļa un Kalendas divnieki startēs Pasaules kausa posmā Siguldā
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv

LETA. Latvijas pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās ekipāžas šodien Siguldā Pasaules kausa posmā startēs bobsleja divnieku sacensībās.

Pirmo braucienu divnieki veiks plkst. 14.30, bet otro - pusotru stundu vēlāk. Sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls "Go3 Sport Open".

Cipulis ar stūmēju Dāvi Spriņģi 21 ekipāžas konkurencē trasē dosies ar 12. numuru, bet ar 14. numuru pirmajā braucienā startēs Kalenda ar stūmēju Dāvi Kaufmani.

Cipuļa divnieks labākos rezultātus šosezon ir sasniedzis pirmajā posmā Ķīnā un Sanktmoricas trasē Šveicē, ieņemot piekto vietu, bet sestais viņš finišēja Īglsas trasē Austrijā.

Kalenda labāko rezultātu sasniedza pēdējā posmā Norvēģijā, Lillehammeras trasē ieņemdams devīto vietu, bet labāko desmitniekā viņš iekļuva arī sezonas pirmajā posmā Ķīnā.

Iepriekšējā sezonā Siguldā Cipuļa vadītais divnieks ieņēma ceturto un astoto vietu, bet Kalenda izcīnīja devīto un 11. vietu.

Pagājušās sezonas Eiropas čempionātā Altenbergā Cipulis ar stūmēju Matīsu Mikni divnieku sacensībās ieņēma septīto vietu, bet Kalenda ar Ivo Danu Kleinbergu - 15. vietu.

Pēc pieciem Pasaules kausa posmiem līderis kopvērtējumā ar 1110 punktiem ir vācietis Johanness Lohners, otrajā vietā ar 1040 punktiem ir viņa tautietis Frančesko Frīdrihs, bet trešais ar 1001 punktu ir šveicietis Mihaels Fogts.

Cipulis ar 840 punktiem ir piektais, bet Kalenda ar 632 punktiem - 11., junioru vērtējumā ieņemot trešo vietu.

Kā pirmās trasē piektdien plkst. 10 dosies sievietes, sacenšoties monoboba disciplīnā. Otrais brauciens tiks aizvadīts pusotru stundu vēlāk. Šajās sacensībās, piedaloties 15 bobslejistēm, Latvijas sportistes nestartēs.

Siguldas trase Pasaules kausa kalendārā ir iekļauta sesto sezonu pēc kārtas, uzņemot sesto posmu bobslejā un skeletonā, kā arī vienlaikus sportistiem cīnoties par Eiropas čempionāta medaļām.

Svētdien vēl vienas sacensības divniekos Siguldā aizvadīs bobslejisti, cīnoties tikai Eiropas čempionāta vērtējumā. Svētdien sievietes vēlreiz sacentīsies divniekos, cīnoties arī par Eiropas čempionāta medaļām.

Pasaules kausa posms un Eiropas čempionāts Siguldā apmeklētājiem ir bez maksas.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks 17. un 18. februārī Vācijas trasē Altenbergā.

     [+] [-]

, 2024-02-03 15:19, pirms 3 mēnešiem
''Spāņu kauns'' par mūsējo braukšanu MĀJAS trasē,kurā jābrauc ar aizsietām acīm!!!

     [+] [-]

, 2024-02-03 15:30, pirms 3 mēnešiem
Pirmajā braucienā musējie izgāzās konkrēti.
Kā var tik slikti nobraukt mājas trasē..