Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2956, Did:0, useCase: 3

LBF ģenerālsekretārs: "Fantastisks PČ. Augļus nesa visas komandas darbs"

Rolands Eliņš

LBF ģenerālsekretārs: "Fantastisks PČ. Augļus nesa visas komandas darbs"
Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs sarunā ar Sportacentrs.com izteica milzīgu prieku par Latvijas biatlonistu, it īpaši Andreja Rastorgujeva un Baibas Bendikas, paveikto pasaules čempionātā, un uzsvēra, ka sasniegtajos rezultātos jāizceļ visas komandas darbs, kā arī jāpasakās visiem atbalstītājiem. Tāpat LBF vadītājs pauda pārliecību, ka biatlona izlase varēs pilnvērtīgi piedalīties sezonas noslēguma posmos Ziemeļamerikā, jo jau dažu dienu laikā ziedojumos izlases ceļa izdevumu segšanai saņemti gandrīz desmit tūkstoši eiro.

"Uz kaut ko jau šajā pasaules čempionātā cerējām, to nevaru noliegt, taču beigās sanākušais - fantastika. Tāds PČ Latvijai vēl nav bijis, vismaz nevaru atcerēties šobrīd," teica LBF ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs.

"Andreja izcilais rezultāts vakardien bija lielisks sacensību noslēgums, vēsturisks panākums," turpināja Pīpkalējs. "Taču jau pirms vakardienas sacensībām Latvijas izlase bija parūpējusies par augstiem rezultātiem, ļoti augstu bija gan Andrejs, gan Baiba, arī stafetēs... jā, stafetēs gāja visādi, bet arī tur gan vīriešu, gan sieviešu izlase bija pasaules "Top16"."

Rastorgujevs Čehijā aizvadīja savas karjeras labākās sacensības (ne tikai PČ, bet vispār) - viņš izcīnīja sudraba medaļu masu startā, ieguva 4. vietu klasikā un 8. vietu kopā ar Bendiku jauktajā stafetē, kā arī bija "Top20" gan sprintā, gan iedzīšanā. Savukārt Bendika guva Latvijas sieviešu biatlona lielāko panākumu, izcīnot piekto vietu sprintā, ko vēlāk papildināja ar augstvērtīgo 11. vietu iedzīšanā un 23. vietu masu startā.

"Fantastiski rezultāti, kuros, kā jau arī Andrejs pats publiski uzsvēra, bija milzīgs komandas darbs," sacīja LBF ģenerālsekretārs. "Visa komanda strādāja ar vienotu mērķi, palīdzēja cits citam sacensību laikā un paveica teicamu darbu slēpju sagatavošanā. Pat norvēģi izcēla Latvijas izlases slēpju servisu."

Pīpkalējs atgādināja, ka izlases darbs sācies jau iepriekšējā gada maijā: "Tika organizēti kvalitatīvi treniņi visai izlasei (jā, Andrejs pats gan gatavojās individuāli), tika domāts par treneru darbu un sagatavošanos sezonai ar galveno uzsvaru uz pasaules čempionātu. Meklējām labākos variantus vairākos aspektos, arī ar slēpju servisu sākotnēji bija problēmas, bet kopš gada sākuma darbam pieslēdzās arī norvēģu speciālists Ūle Bjorns Treteruds, un visi šie faktori kopā nospēlēja pozitīvu lomu. Tas, ko es vēlos pateikt - augstvērtīgs darbs pirms sezonas tagad ir nesis augļus."

Latvijas biatlona izlase arī šosezon startē bez viena galvenā trenera, taču komandas kolektīvā strādā Valdis Bērziņš, Ilmārs Bricis, Reinis Korsūnovs, Edgars Piksons, Pērs Olavs Treteruds un arī Ūle Bjorns Treteruds, kā arī fizioterapeits Valters Brīkšis.

Darbs gan arī vēl nemaz nav noslēdzies, un Pasaules kausa sezonā vēl palikuši trīs posmi. Lai arī Latvijas biatlona izlasei tagad būs iespēja uz dažām dienām atgriezties mājās, jau drīz būs jādodas uz nākamo posmu Oslo, no kurienes tiek plānots doties uz Ziemeļamerikas posmiem. "Līdz ar to panākumus atzīmēsim tikai pēc sezonas beigām, kad visa komanda atbrauks no Amerikas," smaidīja LBF ģenerālsekretārs. "Tad arī varēsim atcerēties un nosvinēt."

Par dalību sezonas noslēdzošajos posmos Jūtā, ASV, un Kenmorā, Kanādā, gan vēl pilnīgas skaidrības nav. Kā iepriekšējā nedēļā ziņoja pati LBF, izlases starta nodrošināšanai pietrūkst 60 tūkstošu eiro, un LBF nāca ar savu aicinājumu Latvijas sabiedrībai ziedot līdzekļus šim mērķim.

"Tās ir aptuvenās izmaksas, lai izlase varētu aizlidot un atlidot. Principā tie ir transporta un uzturēšanās izdevumi, tur nav iekļautas tādas lietas kā treneru samaksa utml.," skaidroja Pīpkalējs. "Kāda bijusi atsaucība? Man katru rītu tiek sniegta operatīvā informācija par ziedojumiem, un šobrīd mums sniegts atbalsts 9.2 tūkstošu eiro vērtībā, turklāt gatavību atbalstīt izrādījušas arī vairākas pašvaldības - Alūksne, Madona, Cēsis, Aizkraukle. Skaidrs, ka pašvaldības nevar tā vienkārši paņemt un iedot naudu, tur tas process ir sarežģītāks un ilgāks, taču pašvaldību vadītāji ir atsaukušies. Priecē fakts, ka esam sadzirdēti."

Uz jautājumu, cik reāla ir iespēja, ka izlases patiešām neaizbrauc uz Ziemeļamerikas posmiem, Pīpkalējs atbildēja optimistiski: "Plāns ir tāds, ka brauksim. Uzturēsim tematu publiski, lūgsim atbalstu sabiedrībai un mūsu sadarbības partneriem. Esmu pārliecināts, ka arī Andreja PČ izcīnīta medaļa palīdzēs piepildīt mūsu nosprausto mērķi. Šeit vēlējos izmantot iespēju un pateikt milzīgu paldies visiem, kas jau atbalsta un jūt līdzi. Domāju, ka mums viss izdosies un brauksim arī uz Ameriku."

  +5 [+] [-]

, 2024-02-19 12:36, pirms 2 mēnešiem
Gan meitenes, gan vīri nācijās ir 15. vietā un no 18. vietas drošā attālumā. Nākamgad izskatās gan vieniem, gan otriem pa 4 sportistiem pasaules kausā. Iespējams, tas stimulēs jaunos un biatlonistu aprite un konkurence vismaz jau nākamās sezonas beigās būs lielāka. (Šonedēļ Igaunijā būs vērojams jaunās maiņas sniegums.)

  +4 [+] [-]

, 2024-02-19 12:50, pirms 2 mēnešiem
Cik noprotu vistuvāk meitenēm šim mērķim ir Volfa un Bleidele, puišiem - Matīss. Redzēs, kā viņiem Igaunijā ies.

     [+] [-]

, 2024-02-19 15:06, pirms 2 mēnešiem
Cerēsim,ka tiksim pie 4 starta vietām un tad ir jāmēģina noturēt 3-4 sezonas,tad arī varam cerēt,ka jaunā maiņa būs nobriedusi un spēs iekļauties PK apritē.Pagaidām mēs tās lielākās perspektīvas saistāma ar jauniešiem un jaunietēm,bet ceram,ka tos 3-4 gadus dūšīgi patrenēsies un būs tas rezervistu soliņš garāks.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-19 16:20, pirms 2 mēnešiem
letinbee rakstīja: Cerēsim,ka tiksim pie 4 starta vietām un tad ir jāmēģina noturēt 3-4 sezonas,tad arī varam cerēt,ka jaunā maiņa būs nobriedusi un spēs iekļauties PK apritē.Pagaidām mēs tās lielākās perspektīvas saistāma ar jauniešiem un jaunietēm,bet ceram,ka tos 3-4 gadus dūšīgi patrenēsies un būs tas rezervistu soliņš garāks.
Nu tādai mazai valstiņai (1,8 miljoni) grūti būs sadabūt vairāk par 4-5 pasaules kausa līmeņa sprotistiem gan vīriem, gan meitenēm. Būtu naivi gaidī kaut ko vairāk, jo vēl jau ir hokejs, basketbols, volejbols utt. Un ja no šiem 4-5 vismaz 1 ir elites līmenī (tagad vīriem Rastorgujevs, meitenēm Bendika), tas jau ir ok. Lielāks skaits elites biatlonistu Latvijā var uzrasties tikai daudzu apstākļu sakritības rezultātā (reizi 30 gados

  +2 [+] [-]

, 2024-02-19 16:20, pirms 2 mēnešiem
Jā, arī ceru, ka izdosies izcīnīt četras starta vietas nākamajai sezonai. Ir tikai viena nianse - mums nākamās sezonas sākumā būs tikai četras dāmas ar PK kvalifikāciju un arī četri vīri, ja vien Lūsis divos pēdējos IBU kausos neizskries PK normatīvu (atgādināšu, ka Lūsim šovasar paliks 40 gadi). Un tas pie nosacījuma, ja visi mūsu šībrīža PK dalībnieki turpinās sportot.

Jaunās Bleidele un Volfa varētu pacensties izpildīt PK kvalifikāciju, bet tad viņām nākamsezon ir jāsāk startēt IBU kausā. Puišiem situācija mazāk cerīga. Ir grupiņa jauniešu, kuri ir apmēram spēkos līdzīgi un vietējos mačos konkurē viens ar otru, bet uz ārzemju vienaudžu fona izskatās pavāji. Jā, starptautiskajos startos stabilākais sniegums ir Meirānam, lai gan vietējos mačos viņš nebūt nav viennozīmīgs līderis.

Kā jau Letinbee minēja, visi jaunie, par kuriem šosezon runājam, vēl ir jauniešu vecuma (2005. gads un jaunāki). Junioru vecumā ir pilnīgs tukšums. Šķiet, ka vienīgais, kurš regulāri startē, ir Bobrovs (2004. gads). Bet 2005. gadi jau ir ātrāki par viņu.

Reiz jau minēju tādu vārdu - Rihards Lozbers (2009. gads). Viņš nupat dažus mačus nostartēja kopā ar vecākiem čaļiem M17 grupā, kur ieroci jau jāņem līdzi distancē, nevis tas tiek atstāts šautuvē (ja kļūdos, palabojiet). Un rezultāti ir daudzsološi - kā līdzīgs cīnījās ar labākajiem 2005. gadiem (Meirāns, Kārlsbergs, Samcēvičs), bet 2006. gadus visus apsteidza. Jā, un sprintā (7,5 km) ar vienādu šaušanu par 22 sekundēm apsteidza vecmeistaru Lūsi.

     [+] [-]

, 2024-02-19 18:59, pirms 2 mēnešiem
Nu nav Latvijas jaunie biatlonisti spējīgi ielekt PK apritē, viņi tur ieiet, bet skrien pa 80vietām un tad visi rej uz viņiem, nemāk slēpot, nemāk šaut!!

Kāpēc jaunos biatlonistus pāris sezonas nepadzenā pa IBU kausa posmiem, tā būtu izcila pieredze, visu lielo izlašu biatlonisti ir caur turieni gājuši, šogad tur ir 8 kvalitatīvi posmi, man šķiet ka startē tikai G Lūsis tur joprojām un viss!

Jauniem perfekta vieta kur attīstīties.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-19 19:08, pirms 2 mēnešiem
Galvenā loma tomēr bija Smiltēnam, droši vien.

     [+] [-]

, 2024-02-20 00:17, pirms 2 mēnešiem
nomierinieties - eiforija līdz nākamajai Ratorgujeva šautuvei. vienu reizi desmit gados.

     [+] [-]

, 2024-02-20 02:21, pirms 2 mēnešiem
loģiski būtu ja pāri dīķim vestu tikai Rastiju un Bendiku ! Nu varbūt vēl vienu kādu tomēr varētu arī piesviest klāt varbūt