Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Biatlonā, iespējams, jauns dopinga skandāls - aizdomas par Krievijas un Lietuvas sportistiem

Biatlonā, iespējams, jauns dopinga skandāls - aizdomas par Krievijas un Lietuvas sportistiem
Irina Stariha
Foto: AFP/Scanpix

Biatlona pasauli satricinājis dopinga skandāls – parādījusies informācija, ka trim biatlonistiem vai biatlonistēm no Krievijas un Lietuvas pirmās dopinga proves uzrādījušas pozitīvu rezultātu.

Pirmās olimpiskā biatlona sacensības Sočos notiks 8. un 9.februārī, kad sportisti spēkosies sprinta distancēs. Šobrīd, kad līdz startam ir palikušas nepilnas divas nedēļas, biatlona sabiedrību pāršalkušas negaidītas ziņas.

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) apstiprinājusi, ka diviem Krievijas un vienam Lietuvas biatlonistam (vai biatlonistei) uz laiku ir liegts piedalīties sacensībās. Iemesls ir pozitīvi rezultāti pirmajās dopinga provēs, bet nākamnedēļ varētu būt zināmi arī B testu rezultāti.

IBU gan neatklāj šo sportistu vārdus, tomēr plašsaziņas līdzekļos uzpeldējuši tādi vārdi kā Jekaterina Jurjeva un Irina Stariha. Stariha ir iekļauta Krievijas izlases sastāvā startam Sočos, savukārt Jurjeva bija iesaistīta pēdējā lielajā biatlona dopinga skandālā 2009.gadā.

Kamēr biatlona un sporta pasaule kopumā ar nepacietību gaidīs B analīžu rezultātus, kaitējums jau ir nodarīts. Kamēr IBU prezidents Anderss Bessebergs pauda apmierinātību ar notikušo, ko raksturoja kā pierādījumu kārtīga darba veikšanai no dopinga apkarotāju puses, tikmēr jau tā trauslais Krievijas biatlona tēls tiks pakļauts vēl kritiskākai attieksmei.

ASV biatlona vadošās organizācijas prezidents Makss Kobs atzinis, ka, ja dopinga skandālā ir iesaistīti vadošie atlēti, tad nav iespējams būt drošam arī par pārējo sportistu tīrību. Amerikānis gan izteica cerību, ka tomēr sliktākās prognozes nepiepildīsies.

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...
SPIEGEL ONLINE - Nachrichten
Р-Спорт. Все главные новости спорта


, 2014-01-30 02:41, pirms 10 gadiem
Lietuvai olimpiešu skaits nupat saruka par 12%.
, 2014-01-30 03:33, pirms 10 gadiem
Atcerēsimies, ka lietuviešus trennē Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins. Cerams, ka šie abi nebūs iesaistīti šajās dopinga afērās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-30 07:31, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Lietuvai olimpiešu skaits nupat saruka par 12%.
Tev šoraiz nebūs taisnība.

Biathlon News | Lithuanian Biathlon Federation:...
, 2014-01-30 07:32, pirms 10 gadiem
bunkurss rakstīja: Atcerēsimies, ka lietuviešus trennē Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins. Cerams, ka šie abi nebūs iesaistīti šajās dopinga afērās.
Zinot kā jaunie biatlonisti pirms gadiem 6-8 dēvēja vienu no viņiem ,par medicīnisko laboratoriju ,tad brīnums tas nebūtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-30 08:35, pirms 10 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: Kāds Andress Bessebergs. viņu izrunākā BESSEBERJSSSS..
vo vo sportistu uzvārdus viņi Latvisko a visiem cietiem nepievērš uzmanību....... tāda taka maza nekārtība....
, 2014-01-30 08:53, pirms 10 gadiem
nja, ņemot vērā ka iesaistīta arī Lietuvas federācija, kurā ir šobrīd arī mūsējie, tad uz ziņu ir reaģēts ļoti vēlu... turklāt visi Latvijas mēdiji to nogulēja, kad citur jau tēma izvērsta vairākos rakstos un diskusijās, ar ļoti daudziem komentāriem no biatlona sabiedrības puses... un SC ir pats pēdējais... Vispār jau uzvārdus neviens nav nosaucis, vien krievi paši (mēdiji) ir paspējuši izskaitļot kas tie varētu būt, turklāt norāda uz problēmu Krievijā, ka tur treneri un ārsti, apkalpojošais personāls nesaņem nekādu sodu par šādiem gadījumiem...
, 2014-01-30 08:57, pirms 10 gadiem
Leiši ātri vien visas bultas pavērsīs pret latviešu treneriem...
, 2014-01-30 09:29, pirms 10 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: Kāds Andress Bessebergs. viņu izrunākā BESSEBERJSSSS..
a Tu pārbaudīji, pirms kāpt tribīnē?
Viņš ir norvēģis. Norvēģiem ir berg, zviedriem berj.
, 2014-01-30 09:36, pirms 10 gadiem
nu leišiem vēl peldetāja mailīte liekas ļooooooti aizdomīga
, 2014-01-30 09:49, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: nu leišiem vēl peldetāja mailīte liekas ļooooooti aizdomīga
Nu pagaidām tas skuķis liekas tīrs kā eņģelītis Neticu ka viņai tiek barots iekšā kas tāds,ko vēl nav atklājuši (tuklāt lietuvietei,nevis kādam amītim,krievam)...pagaidām viņa vnk.izliekas kā peldēšanas brīnumbērns,un ja kas tā arī mēdz gadīties,ka ir tas talants. Lai gan protams profesionālais sports vispār balstās tikai uz farmāciju,jo tīri tikai ar treniņiem,fizisko izturību,tādu slodzi nebūtu iespējams izturēt
, 2014-01-30 10:23, pirms 10 gadiem
Pērnā gada nogalē klusu un nemanot notika Eiropas čempis peldēšanā.Nebūtu tam īpaši pievērsis uzmanību ja vien negaidītie rezultāti.Proti - krievi nosmēla visu krējumu [medaļas].Noplosijās ne pa jokam!It kā jau nekas malči,bet es ar savu samaitāto fantāziju aizdomājos,ja nu pirms olimpiādes tika izmēģinātas kādas jaunas zālītes?
, 2014-01-30 10:40, pirms 10 gadiem
Tas pat nebūtu brīnums, ja Stariha būtu kaut ko lietojusi, jo visas iepriekšējās sezonas nebiju par tādu biatlonisti dzirdējis, bet šosezon šī iet pa top vietām... protams, var jau gadīties, ka noticis pēkšņs brīnums un viņa pēkšņi uzspīdējusi, bet tas neizklausās tik ticami...
, 2014-01-30 10:44, pirms 10 gadiem
rolex rakstīja: Pērnā gada nogalē klusu un nemanot notika Eiropas čempis peldēšanā.Nebūtu tam īpaši pievērsis uzmanību ja vien negaidītie rezultāti.Proti - krievi nosmēla visu krējumu [medaļas].Noplosijās ne pa jokam!It kā jau nekas malči,bet es ar savu samaitāto fantāziju aizdomājos,ja nu pirms olimpiādes tika izmēģinātas kādas jaunas zālītes?
Diezvai, jo sočos peldēšanas sacensības nenotiks.
, 2014-01-30 10:54, pirms 10 gadiem
Johons rakstīja: Diezvai, jo sočos peldēšanas sacensības nenotiks.
Protams,bet kāda starpība kur pārbaudīt dopingu.Fizuhu visi iedzen daudz maz vienādi.
, 2014-01-30 11:12, pirms 10 gadiem
Es ceru,ka pienāks tā diena,ka arī norvēģu astmātiķi ar "dižo" Oli Eināru "tiks parauti priedē",neskatoties uz to,ka norvēģu "sporta medicīna" ir viena no attīstītākajām Pasaulē ,ja ne pati attīstītākā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-30 11:32, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Cerams, ka nav LAT ar LIE sajaukta
Bricis un Maļuhins tak leišus trenē,varbūt arī iejaukti!
, 2014-01-30 12:20, pirms 10 gadiem
rolex rakstīja: Pērnā gada nogalē klusu un nemanot notika Eiropas čempis peldēšanā.Nebūtu tam īpaši pievērsis uzmanību ja vien negaidītie rezultāti.Proti - krievi nosmēla visu krējumu [medaļas].Noplosijās ne pa jokam!It kā jau nekas malči,bet es ar savu samaitāto fantāziju aizdomājos,ja nu pirms olimpiādes tika izmēģinātas kādas jaunas zālītes?
Arī ātrslidotāji viņiem pērn ne no kurienes uzradās.
, 2014-01-30 13:14, pirms 10 gadiem
coffijs rakstīja: Arī ātrslidotāji viņiem pērn ne no kurienes uzradās.
Ja olimpiskie objekti plus Soču infrastruktūra izmaksās ap 50 milijardi dolāru ,tad muļķīgi būtu neieguldīt pāris ļimonus medicīnā[dopingā].
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.