Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Samcevicam jauniešu pasaules biatlona čempionātā 16.vieta distancē ar kopēju startu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Samcevicam jauniešu pasaules biatlona čempionātā 16.vieta distancē ar kopēju startu
Otepes biatlona trase. Foto: Biathlon Otepaa

LETA. Latvijas sportists Aleksis Samcevics ceturtdien Igaunijā pasaules jauniešu čempionātā biatlonā izcīnīja 16.vietu 12 kilometru distancē ar kopēju startu, Kristians Kārlsbergs ieņēma 48.vietu un Matīss Meirāns - 52.vietu.

Samcevics abās šaušanās stāvus kļūdījās pa divām reizēm un ierindojās 16.vietā, uzvarētājam norvēģim Kasperam Kalkenbergam zaudējot divas minūtes un 34 sekundes.

Kalkenbergs, kurš Otepē uzvarēja arī sprintā, bet šajā čempionātā izcīnīja jau ceturto medaļu, šaušanā nekļūdījās un finišu sasniedza 31 minūtē un 36,4 sekundēs.

Viņš par 37,4 sekundēm apsteidza precīzi šāvušo igauni Jakobu Kulbinu un par 38,8 sekundēm - komandas biedru Oliveru Almu, kurš šaušanā kļūdījās divreiz.

Kārlsbergs un Meirāns šaušanā kļūdījās pa sešām reizēm, 60 sportistu sacensībās ieņemot attiecīgi 48. un 52.vietu.

Sieviešu konkurencē Esterei Volfai 27.vieta deviņu kilometru distancē ar kopēju startu, bet Elza Bleidele finišēja 35.vietā.

Volfa ar četriem soda apļiem no uzvarētājas ukrainietes Oleksandras Merkušinas, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu un finišēja 28 minūtēs un 17,2 sekundēs, atpalika divas minūtes un 6,1 sekundi.

Otro vietu ieguva norvēģiete Silje Berga-Knucena, kura pieļāva trīs kļūdas šautuvē un no uzvarētājas atpalika minūti un 49,4 sekundes. Trešo vietu izcīnīja Francijas sportiste Alise Disēra, kura šaušanā kļūdījās vienreiz un uzvarētājai piekāpās minūti un 50,2 sekundes.

Bleidele ar pieciem neaizvērtiem mērķiem no uzvarētājas atpalika divas minūtes un 44,5 sekundes, ieņemot 35.vietu 60 sportistu konkurencē.

Pasaules jauniešu un junioru meistarsacīkstes norisināsies līdz 2.martam.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2024-02-29 11:53, pirms 2 mēnešiem
Samcevičam un Volfai- top10 slēpojuma laiki pēdējā aplī!
Tā kā izturība ir ļoti laba!
Es teiktu, ka jaunieši ļoti labi sevi apliecināja!

Var protams daudz labāk, bet bēdīgi nebija!

     [+] [-]

, 2024-02-29 12:13, pirms 2 mēnešiem
Samcēvičs labi nokapāja! Uzslēpoja elites junioru tempā un, gribu teikt, izturēja. OK, stāvus bija pa divām kļūdām, bet čalis nesāka raustīties un šāva ātrā tempā.

Tagad darbs federācijai - noturēt šos čaļus (un arī pārējos jauniešus un jaunietes) biatlonā. Ir iekšējā konkurence, labs dzinulis izaugsmei.

Un vēl. Jau sezonas laikā Latvijā notikušie mači liecināja, ka vecmeistars Lūsis varētu vairs nebūt Latvijas piektais numurs. Izskatās, ka jaunie jau ir mazliet priekšā. Lūsis nav pieteikts IBU kausa posmam Austrijā, un tas nozīmē, ka nākamās sezonas sākumā mums būs tikai četri vīri ar PK kvalifikāciju. Tāpat kā dāmas.

     [+] [-]

, 2024-02-29 12:24, pirms 2 mēnešiem
Talsi - Latvijas biatlona meka!

     [+] [-]

, 2024-02-29 12:29, pirms 2 mēnešiem
Vēlreiz jautāju tāpat kā pie iepriekšējā raksta - vai tiešām ir Samcevics? Jo visur citur ir Samcevičs. Un par Kārlsberga vārdu. Citur ir Kristiāns (ar garo ā).

     [+] [-]

, 2024-02-29 17:44, pirms 2 mēnešiem
...nākotne aug vienkārši fantastiska....!!!!...būs mums medaļu birums tuvākos 10 gadus gan PČ,gan OS...kur vien iespējams ...igauņiem varēs tēju pienest...