Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Pidrušinai un Semerenko vēl viena dubultuzvara, Juškāne šauj garām

Pidrušinai un Semerenko vēl viena dubultuzvara, Juškāne šauj garām
Žanna Juškāne
Foto: www.biathlon-online.de

Eiropas čempionātā biatlonā iedzīšanas distancē sievietēm pie dubultuzvaras tika Ukrainas pārstāves Oļona Pidrušina un Vaļa Semerenko. Trešo vietu finiša spurtā izrāva Anastasija Zagorujko. Žanna Juškāne tika apdzīta par apli.

Uz starta iedzīšanas distancē izgāja tikai 46 biatlonistes (vakar startēja 52). Žanna Juškāne vakardienas sprintā ieņēma 39. vietu, taču cerēt uz augstāku vietu iedzīšanā nebija pamatojuma, jo abās pirmajās šaušanās tika pieļautas divas kļūdas, kā rezultātā atkrišana uz 43. pozīciju. Tobrīd no labāko trīsdesmitnieka viņa atpalika vairāk nekā divas minūtes. Līdz trešajai šaušanai viņa nemaz netika, jo tika apsteigta par apli. Beigās 42. pozīcija.

Sprinta uzvarētājas ukrainietes Oļona Pidrušina un Vaļa Semerenko veiksmīgi iesāka arī iedzīšanu, bez kļūdām sašaujot pirmos piecus mērķus. Pēc pirmās šaušanas viņas šķīra 16 sekundes, bet vēl tikpat lielā attālumā bija arī poliete Novakovska-Zemņiaka un krieviete Jekaterina Šumilova. Šim pārim pēc otrās šaušanas pievienojās arī vāciete Nadīne Horhlere un cita krievieteAnastasija Zagorujko, taču viņas no precīzi šaujošās Pidrušinas atpalika jau teju minūti. Semerenko pieļāva vienu kļūdu, atpaliekot no tautietes gandrīz pusminūti.

Trešajā šautuvē precīzi sašāva visas sešas vadošās biatlonistes, tādējādi situācija trasē praktiski nemainījās. Pirms pēdējās šaušanas Pidrušina apsteidza Semerenko par 15 sekundēm, taču pieļāva divas kļūdas. Semerenko bija iespēja izrauties vadībā, tomēr arī viņa kļūdījās trešajā un ceturtajā šāvienā! Pretinieču neveiksmes, neskatoties uz problēmām ar šauteni, izmantoja precīzi sašāvušā Anastasija Zagorujko, izvirzoties otrajā vietā 12 sekundes aiz Pidrušinas. Sekundi aiz viņas Semerenko, bet vēl 13 sekundes atpalika Šumilova.

Pidrušina iekrāto pārsvaru viegli noturēja, bet Semerenko finiša spurtā apsteidza krievietes Zagorujko un Šumilovu. Zagorujko, sašaujot bez kļūdām, no astotās vietas tika līdz bronzai, bet ukrainietes atkārtoja vakardienas dubultpanākumu.

Eiropas čempionāts biatlonā (Osrblī, Slovākija)

10 kilometru iedzīšana sievietēm

VSportisteValstsLaiks (s.a.)
1.O.PidrušinaUkraina31:28.0 (2)
2.Vaļa SemrenkoUkraina+12.4 (2)
3.A.ZagorujkoKrievija+12.9 (0)
4.J.ŠumilovaKrievija+13.4 (2)
5.N.HorhlereVācija+35.2 (0)
6.V.Novakovska-ZemņiakaPolija+45.0 (2)
7.D.UsanovaKazahstāna+48.5 (2)
8.J.DellaVācija+1:18.2 (2)
9.B.TomesovaČehija+2:30.8 (3)
10.M.HameršmidtaVācija+2:39.8 (4)
42.Ž.JuškāneLatvijaaplis (4)

Pavisam startēja 46 sportistes, finišēja 40.


, 2012-01-29 15:11, pirms 12 gadiem
nu pidrušina un vaļa ir klasi augstākas sportistes un ja viena no viņām neuzvarētu tad tā būtu liela neveiksme priekš viņām. par juškāni atkal tas pats - ātrums, ātrums un velreiz ātrums. cerēsim ka vismaz ekskursija viņai būs izdevusies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.