Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Līduma: "Koreju atcerēšos kā murgu"

Andrejs Siliņš

Līduma: "Koreju atcerēšos kā murgu"
Madara Līduma
Foto: R.Kokšarovs (Sporta Avīze)

"Šī ir sliktākā sezona pēdējos septiņos gados. Netiku galā ar atbildību un savām cerībām," aizvadīto sezonu pēc pagājušajā nedēļā notikušā pasaules čempionāta sarunā ar laikrakstu "Diena" izvērtēja Latvijas labākā biatloniste Madara Līduma.

"Pirmais Pasaules kausa posms izdevās, taču tad neveiksmes sekoja cita citai. Salūza laidne, tad plinte. Bija grūta aklimatizēšanās Antholcā. Viss sakrājās, un pasaules čempionātā ierados ar pamatīgu slogu," sarunā ar laikrakstu aizvadīto sezonu izvērtēja Madara. "Te taču izšķīrās kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm. Slogs smacēja nost, un sprintā nekas nesanāca. Patīk smagas, taču ne bīstamas trases, kāda bija Korejā."

"Sprintā vēl nepilnus simts metrus pirms finiša biju piecdesmitā, un iedzīšanai ar to pietiktu, taču tad kārtējo reizi nokritu. Žēl, jo visi citi priekšnosacījumi bija — labākie gatavošanās apstākļi, slēpju smērētājs. Salūzu pati. Šī ir sliktākā sezona pēdējos septiņos gados. Netiku galā ar atbildību un savām cerībām. Labi, ka draugi un ģimene atgādina: nekas nav beidzies. Diemžēl Koreju atcerēšos kā lielu murgu."

Izmantotie resursi:
Laikraksts Diena

 +19 [+] [-]

, 2009-02-23 00:24, pirms 15 gadiem
Kopumā visam Latvijas biatlonam šī ir drausmīga sezona.

  +5 [+] [-]

, 2009-02-23 00:29, pirms 15 gadiem
Jā, Latvijas biatlons šogad bija kā piedzēries večuks agrā rītā tirgus placī...
Cerēsim, ka nākamajā sezonā viss atkal ies uz augšu!

     [+] [-]

, 2009-02-23 00:31, pirms 15 gadiem
vienigie kas neatceresies Koreju ka murgu bus Ole un vel dazi...parejiem tas tiesam bija murgs...ari krieviem ..
par to trases bistamibu -briziem likas ka jabut ar kalna sleposanas iemanjam lai vispar atros nobraucienus varetu nobraukt

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 00:31, pirms 15 gadiem
mja, sezona ir dīvaini smaga sanākusi! Bet Madara ir ļoti spēcīga biatloniste, turam īkšķus par tevi un noderētu beidzot šaušanas treneris...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 00:36, pirms 15 gadiem
smiegligakais jau visa saja ir..treneri....futene nospele 4 speles uz nicaku tevi bezmaz atlaiz....vai to pasu musu LV basisa izlases treneri atlaida kaut plans bija paveikts...bet biatlona treneri tik paliek savos amatos un suuno...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-23 01:42, pirms 15 gadiem
Nominatīvs rakstīja: Varbūt tāpēc,ka nav kas nāktu viņu vietā? Biatlonā cik tad mums ir to treneru Latvijā?Es tikai zinu divus un abi viņi tieši ir Latvijas izlases treneri,vairāk nezinu,kurš patiešām atnāktu un būtu skaidrs,ka rezultāti uzlabotos,vienīgā iespēja te ir,ka kādu ārzemju treneri piesaistītu,bet tad tas atkal viss atduras pret finansēm un kurš tad augstas klases treneris gribētu strādāt ar Latvijas izlasi,ja mums ir tikai Bricis,kuram nākamā sezona visticamāk būs pēdējā un Līduma... Ar pārējiem nav vērts tērēt laiku,tāpat ir skaidrs,ka nekas labs nebūs,nu labi par meitenēm neko sliktu neteikšu,bet tieši puiši,kuri jau ilgus gadus stāv uz vietas un nav nekāds progress,jau cik reizes pirms sezonas sākuma Urbanovičs saka,ka no visiem(arī Brici) pagaidām cerīgākais izskatās Piksons,bet ko tad tādu ievērības cienīgu viņš ir izdarījis pa šiem "cerības gadiem" biatlonā?Pat trīsdesmitniekā nav bijis,bet puisim jau 17 jūlijā būs 26 gadi un par jaunu viņu vairs dēvēt nevar,ja būtu kāds progresiņš,tad vēl varētu skatīties cerigāk,bet progresa jau ilgus gadus nav,aizies Bricis un mierīgi vīriešu biatlonu var slēgt ciet,naudu ietaupīs,lai jaunatnes biatlonam tad visu naudu dod,lai tie jaunieši labos apstākļos trenējas pie labiem treneriem un tad varbūt pēc 10-15 gadiem būs atkal mums savi Briči un Maļuhini.
nu ja mes esam taa progresejusi ka futbola un basketbola esam njemusi aremniekus(ne vienmer vinji dara visu to labako)tad varbut ir laiks ari pameginat biatlona...tev liekas ka varetu but sliktaak?man liekas ka nee...varbut ienesis kadas parmainjas un kadu jaunu treninja taktiku!tada sajuta ka tur viss ir ierusejis pamatigi ..es jau nesaku ka mums treneru ir daudz utt bet pec taviem vardiem sanak-mums ir divi ja abi aiziet vinjsaule biatlonu klapetu ciet?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 07:03, pirms 15 gadiem
Nominatīvs rakstīja: Es esmu pārliecināts,ka biatlonu ciet neklapēs,tikai ieteicu to darīt,jo kāda jēga no vietām pirmā simtnieka beigās,runājot par treneri,es gribētu redzēt tikai vienu treneri,kurš ar savu lielo pieredzi biatlonā kaut ko pozitīvu varētu izdarīt un tas ir Maļuhins.
Atkarīgs no tā, kur aiziet finansējums. Cik dzirdēju, izņemot I.B. un M.L. pārējie trenejoties par savu kāpostu.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 08:55, pirms 15 gadiem
maluhins butu loti labs,bet berzins neliks par treneri.
maluhins nekad federacijai nav paticis. vins saka ,ko doma. taja laika ,kad olegs brauca vins ari ar urbanovicu nevareja sadzivot,bet labi brauca un izlase bija. tiklidz mazais berzins kaut ko saka radit,ta olegs izlase vairs nebija.
rastargajevs olega audzeknis netiek izlase aizbildinoties ,ka vinam svarigaki eiropas posmi,un domaju tikai tapec ,ka ir maluhina audzeknis.
urbanovics dara ko liek lielais berzinsmaluhins,nākums,kurs gadu atpakal intervija saka ,ka gribetu trenet,jo aluksne vins jauniesus pamaca,dod padomus un t.t.
bet sie divi dzeki nekad nav patikusi federacujai.bet gonkas guleja viena istaba,un abiem ir pieredze,ta ka laid ,lai dzen tos jaunos.
urbanovicu nomainit vajadzeja ap 2002.gadu.pirms tam urbanovics turejas,jo loti labi tacu bija apguvusi''padomju treninu metodiku'' un bija rezultati,musu četrinieeks,ne jau urbanovica tur bija nopelni.
kad dzeki beidza,paradijas jaunie,kuri diemzel ta ari neko nav paradijusi. 2002.gad ja vareja just ,ka stāvam uz vietas.
un tad lūk ,ka jau visa pasaules sporta praksē,nav rezultātu,tad mainam treneri. loti vienkārši.
bet musu korumpetaja valsti to nedarija,jo visiem siltas vietinas,labas naudas un t.t.
mums noteikti nevajag ārzemju treneri. tagad ,kad jasak no nulles pietiktu ar musu treneriem. un ja paradas talanti un sak radities rezultati,tad attiecigi pieaugs finansējums,tad lūk var jau uzaicinat kadu arzemju speciālistu,kaut vai ka konsultantu.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 09:56, pirms 15 gadiem
Vai biatlonā federācija vispār ir? Kādi muļķi un bremzes tur sēž? Kā var tā būt, ka pašiem par savu naudu jābrauc? Tad vajag pateikt drosmīgi, ka mums biatlons nav vajadzīgs un slēdzam viņu ciet, nevis turpināt sēdēt un saņemt sev kaut kādu naudu. Vienmēr jau viegli pateikt, ka šis nav masu sporta veids, tāpēc tur liela nauda nekad nebūs, bet tāpēc vēl jo vairāk federācijai ir pamatīgi jāstrādā, jādomā, jācenšas. Pilnīga nulle.

  +6 [+] [-]

, 2009-02-23 10:17, pirms 15 gadiem
Viss Latvijas biatlons ir liels murgs........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-23 10:44, pirms 15 gadiem
6 soda apli no 5 iespeejamiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 11:09, pirms 15 gadiem
...CESINIEKAM7...
...beidz izplatit dezinformaciju...
...nav Maluhinam nekadu audzeknu,viss tas ir blefs...tie visi ir Daugavpils sportaskolas berni,kur par treneri strada Peters Sardiko...Maluhins tikai tur gaisu maisa...
...Andrejam Rastargujevam,ta to cilveku pareizi sauc,nekada sakara,ne ar Daugavpili,ne Maluhinu nav...
...tie lielie specialisti lai aiziet un pastrada sportaskola un izaudzina kaut vienu,no mazina lidz junioru vecumam,tad ari paskatisimies ko vini var un mak...bernus trenet,tas nav tas pats kas Saima sedet...
Slēpts komentārs: Ehh

     [+] [-]

, 2009-02-23 11:19, pirms 15 gadiem
Būs laba pieredze gūta. Galvenais starts būs nākamgad Olimpiskajās spēlēs.

     [+] [-]

, 2009-02-23 11:23, pirms 15 gadiem
BookiesNightmare rakstīja: 6 soda apli no 5 iespeejamiem!
divaas šautuvees ir iespeejami 10 soda apļi! bet vienaa šautuvee no 8 lodeem peec piena aizsuutiit 7,ir necieņa pret meerķiem kaa taada!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 11:57, pirms 15 gadiem
Ko nu vairs,kas padarits tas padarits,bet ta visa sakara,ar skatu uz nakotni,manas subjektivas domas ir tadas,ka Madarai un ari parejiem,vispirms jatiek ar sevi gala.
Tas viss tur pat ir,Jusu galvinas,tikai javar to izmantot attiecigaja bridi un situacija.Jus to esiet pareizi darijushi tukstushiem reizu trenina,bet vajag shodien,tieshi tagad,pashas nozimigajas sacensibas!Tas javar izdarit!
Pat vis labakais saushanas treners pasaule nevar palidzet,ja sportists pats to neizprot.Nav tadas precizas metodes,kas iemaca perfekti shaut.Ir teorijas,bet prakse ar teoriju nesaskan un tad visa pamata ir radosha pieeja treninprocesam,kur ari pec tam izpauzas tas labums,vai sliktums.Biezi vien mes parshaujam ar sarezgitam lietam un metodem,kas nedod vajadzigo rezultatu un tad ir sportisti slikti un treneri ne tie.
Liekas ari,ka cilveki,ar savu nepardomato runashanu un slaveshanu,ir tikai kaitejushi.Ir janolaizas uz zemes un jasanemas,citadi paliksiet muzam perspektivie.
Lai sokas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-23 16:35, pirms 15 gadiem
Bulinsh rakstīja: Izstāsti mums arī, ko Tu pīpē?? Kāda bronza...Nebūs pietiekami atklimatizējušies vai vēl kaut kas un beigās būs "grūtā" cīņā izcīnīta 78.5 vieta 12 soda aplī apsteidzot savu konkurenti (tas par mūsu meitenēm).
Par Ilmāru...jāatzīst viņa laiks ir pagājis...nu nebūs medaļas viņam, bet es viņu cienu par to, ko viņš sasniedza savā laikā...cepuri nost un kāju virsū
Katrai lietai sava vieta. Komentē labāk savu ralliju, fan!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-23 19:03, pirms 15 gadiem
Madariņ, nepadodies! Paldies Tev par līdzšinējiem rezultātiem un sniegto līdzpārdzīvošanas prieku! Kādā brīdī jau bija jāatnāk arī neveiksmīgai sezonai, tas nekas, jāizprot kļūdas, jāceļas un jāiet tālāk... Mēs Tev ticam!