Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Vai kāds masu startā spēs izjaukt Francijas un Norvēģijas slēgto čempionātu?

Vai kāds masu startā spēs izjaukt Francijas un Norvēģijas slēgto čempionātu?
Norvēģijas lieliskā trijnieka un Kantēna Fijona-Majē cīņa iedzīšanā. Foto: AFP/Scanpix

Svētdien bez Latvijas biatlonistu dalības norisināsies masu starts. Pulksten 13:10 pēc tiesneša šāviena distancē dosies 30 vīri, bet pulksten 15:15 Pasaules kausa posmu Francijā noslēgs dāmas.

15 kilometru masu starts vīriem

Sezonas pirmajās sacensībās ar kopēju startu nāksies iztikt bez Latvijas sportistu dalības. Andrejam Rastorgujevam, iedzīšanā finišējot 33. vietā, līdz masu starta ceļazīmei pietrūka apmēram 32 sekundes. Nekvalificēšanās var dārgi maksāt jau nākamajā posmā, kas norisināsies Oberhofā. Vācijas ziemas kūrortā sportistiem nebūs laika ieskrieties, jo pēc sprinta nesekos iedzīšana, bet gan masu starts.

Rastorgujevs šobrīd kopvērtējumā ieņem 28. vietu, un trīs vietas augstāk esošais Simons Šemps ir desmit punktu attālumā. Skaidrs, ka atstatums līdz Top 25 pēc šodienas būs kļuvis vēl lielāks. Tas nozīmē, ka Oberhofas sprintā latvietim būs, visticamāk, jāiekļūst starp pieciem citiem labākajiem. Minimums, kas Oberhofā būs jāizdara, lai nodrošinātu vietu masu startā, ir labāko divdesmitnieks.

Runājot par mūsdienām, šodienas sacensībām no Francijas, Norvēģijas un Vācijas kvalificējās pa pieciem biatlonistiem. Šo trīs valstu sportisti vakardien iedzīšanā aizņēma pilnīgi visu Top 12, labākajam no citām komandām esot Aleksandram Loginovam. Iedzīšanā labāko septītniekā vienubrīd atradās pat pieci norvēģi, kamēr pārējie divi bija mājinieki francūži.

Pasaules kausa kopvērtējumā visaugstāk no Francijas ir Kantēns Fijons-Majē (3. vieta), Simons Destjē (4.), Martēns Furkads (6.) un Emiljēns Žaklēns (7.), kamēr divvadībā atrodas brāļi Juhanness Tinness un Tarjei Bē. Tomēr arī pārējie norvēģi nav peļami - Erlens Bjentegors kopvērtējumā ieņem 9. vietu, vien 22 gadus vecais Juhanness Dāle - 12., bet vakardien trešo vietu ieņēmušais Vetle Šosta Kristiansens - 18.

Iedzīšanā lielu kāpumu veica vācieši - Simons Šemps no 32. vietas pacēlās uz 10., Arnds Paifers startēja no 21. pozīcijas un finišēja 9. vietā, bet iedzīšanā 11. vietā finišējušais Filips Horns pakāpās par 14 vietām. Tikmēr ātri slēpojošie Benedikts Dolls un Johanness Kīns sāka attiecīgi no 1. un 14. pozīcijas, bet atkrita uz 5. un 23.

12,5 kilometru masu starts dāmām

Dāmām tik izteikta pāris/dažu valstu dominance nav vērojama. Masu startā ar četrām sportistēm visplašāk būs pārstāvēta Norvēģija un Zviedrija, tomēr tas var mainīties, jo iedzīšanā slimības dēļ nestartēja Hanna Ēberja, kuras vārds šobrīd ir atrodams pieteikuma lapā. Tikmēr pa trim biatlonistēm būs Francijai, Vācijai un Krievijai.

Kopvērtējuma Top 10 šobrīd atrodas astoņu dažādu valstu biatlonistes, kamēr labākā vāciete - Denīze Hermane - ir vien 11. vietā. Pirmo reizi dzeltenajā līdera krekliņā Pasaules kausā startēs Ingrida Lanmarka Tandrevola, kas par trim punktiem apsteidz Doroteju Vīreri.

Vai kāda spēs apturēt sprinta un iedzīšanas uzvarētāju Tirilu Ekhofu? Visticamāk, to var izdarīt tikai pati Tirila, šaujot garām. Vietējos līdzjutējus ar uzvaru šonedēļ nav spējušas iepriecināt ne dāmas, ne vīri. Ļoti tuvu triumfam sprintā bija Žistīna Brezā, kura iedzīšanā no otrās vietas atkrita uz piekto, bet Žilija Simona abās distancēs bija labāko desmitniekā.

Pasaules kausa izcīņa, 3. posms (Ansī, Francija)

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
19. dec.15:1510 km sprints vīriešiemDollsT. BēFijons-Majē
20. dec.15:157.5 km sprints sievietēmEkhofaBrezāDavidova
21. dec.14:0012.5 km iedzīšana vīriešiemJ. BēFijons-MajēKristiansens
21. dec.16:0010 km iedzīšana sievietēmEkhofaTandrevolaHeki
22. dec.13:1015 km masu starts vīriešiem
22. dec.15:1512.5 km masu starts sievietēm

     [+] [-]

, 2019-12-22 11:20, pirms 4 gadiem
Ja pareizi sapratu, tad no vienas valsts veixmes un labu rezultātu dēļ pat ducis var piedalīties masu startā 😁

  +1 [+] [-]

, 2019-12-22 11:42, pirms 4 gadiem
Virsraksts nu, žurnaļuga!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-22 12:13, pirms 4 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Virsraksts nu, žurnaļuga!!!
Kad konkurences nekādas prātīgās nav, tad nav arī jāiespringst par labskanību un loģiku savā rakstāmgabalā. Tāda nu ir tā mūsdienu sporta žurnālistikas realitāte.

     [+] [-]

, 2019-12-22 13:11, pirms 4 gadiem
Paturpinot vakar iesākto tēmu par slīdamību. Tikko pirms biatlona paskatījos slēpošanas sprinta stafeti, kur pirmo un otro vietu paņēma abas norvēģu komandas un arī tur nobraucienā varēja manīt, ka salīdzinot ar to pašu franciju, slēpes slīdēja, lai arī nedaudz, bet tomēr ātrāk. Tā kā viņiem tādas tradīcijas slēpošanānā un praktiski jebkurā sporta veidā, kur ir slēpes, viņi ir starp top sportistiem, loģiski, ka slēpju smērēšanā arī aiziet milzu investīcijas, tas atmaksājas un "mazās" nācijas nekad nespēs ar to konkurēt. Es gan, ja pareizi sapratu, tad šajā ziņā kkad drīzumā stāsies spēkā dažādi aizliegumi, kas šo nevienlīdzību nedaudz mazinās. Konkurence kļūs vēl lielāka un sporta veids vēl interesantāks.

     [+] [-]

, 2019-12-22 13:17, pirms 4 gadiem
tagad jau līdz pirmai šautuvei tādas atstarpes, laiks sūdigs - slēpes sagatavot vēl sarežgītāk...

     [+] [-]

, 2019-12-22 13:23, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tagad jau līdz pirmai šautuvei tādas atstarpes, laiks sūdigs - slēpes sagatavot vēl sarežgītāk...
Mjā, lai arī es vienmēr esmu no lielajām komandām jutusi līdz tieši norgēm, nevaru sagaidīt tos smēru ierobežojumus, nu zūd mazliet tā asuma, kad pirmajā desmitniekā astoņi sportisti ir no divām nācijām..

     [+] [-]

, 2019-12-22 13:31, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Mjā, lai arī es vienmēr esmu no lielajām komandām jutusi līdz tieši norgēm, nevaru sagaidīt tos smēru ierobežojumus, nu zūd mazliet tā asuma, kad pirmajā desmitniekā astoņi sportisti ir no divām nācijām..
tiešām domā būs tādi ierobežojumi smērēm? un kā to noteiks ar ko sasmērējis slēpi? diezgan nereāls pasākums.
nez kas to teica?
p.s. esmu dzirdējis, ka mīnusos izlīdzinās slīdamība. bet plusos pārējie ļoti atpaliek slēpju sagatavošanā no norgēm. franči šosezon protams pievilkuši klāt...

     [+] [-]

, 2019-12-22 13:38, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tiešām domā būs tādi ierobežojumi smērēm? un kā to noteiks ar ko sasmērējis slēpi? diezgan nereāls pasākums.
nez kas to teica?
Toč nepateikšu, bet kāds no komentētājiem, vienu reizi skatījos arī pa LTV, tā kā nav izslēgts, ka tas bija Kreipis, var jau būt, ka tas viss ir viņa kārtējā ūdens liešana. Bet nu, no zila gaisa jau neizrāva, jebkurā gadījumā, varbūt aizliegs kādas konkrētas vielas.. būtu feini, ja kāds zinātājs šo varētu pakomentet sīkāk.

     [+] [-]

, 2019-12-22 13:43, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Toč nepateikšu, bet kāds no komentētājiem, vienu reizi skatījos arī pa LTV, tā kā nav izslēgts, ka tas bija Kreipis, var jau būt, ka tas viss ir viņa kārtējā ūdens liešana. Bet nu, no zila gaisa jau neizrāva, jebkurā gadījumā, varbūt aizliegs kādas konkrētas vielas.. būtu feini, ja kāds zinātājs šo varētu pakomentet sīkāk.
kaut kad pasen biju tādu figņu dzirdējis, ka labākajiem ir labākas slēpes un kam noslēgti sponsoru līgumi, tiem tiek labākās. jo pašas slēpes ir no svara - strūktūra u.t.t., kas dod slīdamībai. kam nav sponsoru līgumu, tie slēpo ar sliktākām slēpēm jeb praktiski tādām , kas nopērkamas jebkurā veikalā
lūk šo kaut kad gribēja ierobežot, lai visiem būtu vienādas slēpes. cik šis ir pavirzījies uz priekšu nezinu.