Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs nestartēs šonedēļ gaidāmajā Pasaules kausa posmā

Andrejs Siliņš

Rastorgujevs nestartēs šonedēļ gaidāmajā Pasaules kausa posmā
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Nordic Focus

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šonedēļ nepiedalīsies Pasaules kausa sezonas trešajā posmā, kas norisināsies Nove Mesto, Čehijā, aģentūrai LETA atklāja sportista menedžeris Normunds Putns.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos posmos cīnījās ar saaukstēšanos, kas traucēja sasniegt maksimālos rezultātus. Pagājušajā nedēļā viņš nepabeidza Pasaules kausa posmu Hohiflcenē un devās mājup, lai veiktu padziļinātas veselības pārbaudes.

"Andrejs pagājušajā nedēļā atlidoja no Austrijas un šobrīd veic padziļinātas pārbaudes. Zinām to, ka Nove Mesto viņš nestartēs. Viņam konstatēta kaut kāda baktērija, kas ilgstoši traucējusi izveseļoties līdz galam. Šobrīd Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārsti cītīgi visu uzrauga, tiek veiktas pārbaudes un analīzes. Tāpat viss tiek darīts, lai veiktu rehabilitāciju un atveseļošanos," stāstīja Putns.

Jau ceturtdien Nove Mesto sāksies Pasaules kausa trešais posms, kurā vīri sacentīsies sprintā, iedzīšanā un distancē ar masu startu.

"Viņš jau pirmos divus posmus startēja pusveselības režīmā ar domu, ka varbūt paliks labāk, bet nekas nemainījās. Saslimšana ievilkusies uz četrām nedēļām. Tāpat sezonas sagatavošanās posms tika sākts krietni vēlāk, tāpēc būtu liels risks šajā kalendārajā gadā mēģināt ko izskriet. Tas pēc tam smagi atsauktos uz atlikušo sezonu. Izdomājām, ka prioritāte ir atlikusī sezona, nevis šie posmi. Starpposms ir ļoti būtisks, lai varētu aizvadīt treniņus. Ja Andrejs līdz tam nebūtu vesels, tad pastāvētu risks, ka atlikusī sezonas daļa būtu ļoti smaga," skaidroja Putns.

Nove Mesto noslēgsies Pasaules kausa sezonas pirmais trimestris, otrajam sākoties 10.janvārī Oberhofā.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos posmos iekrājis 39 punktus, kas viņam kopvērtējumā dod 38.pozīciju.

Izmantotie resursi:
LETA

  +9 [+] [-]

, 2018-12-18 15:31, pirms 5 gadiem
Rastargujeva sezona:

Trešdaļa sezonas slimošana, Trešdaļa cīnoties ar formu, Trešdaļa cīnoties ar šaušanu un pēdējā posmā izcīnīt trešo vietu, lai visi atkal kā traki sekotu līdz arī nākamjā sezonā.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-18 15:32, pirms 5 gadiem
Kā sezona tā Rastijs slimo...

  +4 [+] [-]

, 2018-12-18 15:35, pirms 5 gadiem
Nu labāk lai ārstējas,kausa kopvērtējumā tāpat nekas nespīd. Mēģināt Nāciju kausā noturēt trīs vietas priekš večiem arī nav jēgas,tāpēc ,cerams uz PČ būs normālā kondīcijā.
Protams žēl,ka vīru konkurencē nav neviena mūsējā,kam just līdz,bet visas cerības liksim uz Baibu.

  +6 [+] [-]

, 2018-12-18 15:47, pirms 5 gadiem
Šeit Rastorgujevs pilnīgi pats ir vainīgs, kā sezona klāt, tā saaukstēšanās vai cita hrena! Paskatījos tos video facebookā, kur sagatavošanās sezonai pāris epizodes bija, secinājums: ir sajūta, ka viņš skrien pa galvu pa kaklu visur kā mazs bērns, tur durvīs ieskrien ar celi, tur ar pliku galvu un kaklu kaut ko dara, tur saka, ka auksti hotelī, bet staigā puspliks, utt. nevar vai nu sagaidīt, ka tūlīt sezona sāksies, vai kas, nezinu!! Bet neizskatās, ka viņš baigi rūpētos par savu ķermeni pirms pašas sezonas!

  +3 [+] [-]

, 2018-12-18 16:09, pirms 5 gadiem
Atliek vienīgi nopūsties un noplātīt rokas.

  +6 [+] [-]

, 2018-12-18 16:47, pirms 5 gadiem
Sezonas top 15 sportistiem visu nākamo sezonu apmaksā starptautiska biatlona federācija. Ja viņš šitā ampelēsies, tad drošvien nākamsezon viss bus pašam jamaksā un redzot kā tas tagad ir, tad švaki bus ar finansēm uz nākamo sezonu.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-18 16:58, pirms 5 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Rastargujeva sezona:

Trešdaļa sezonas slimošana, Trešdaļa cīnoties ar formu, Trešdaļa cīnoties ar šaušanu un pēdējā posmā izcīnīt trešo vietu, lai visi atkal kā traki sekotu līdz arī nākamjā sezonā.
Vēl EČ zeltu paņemt, lai paliktu LOV un tiktu pie prēmijas.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-18 20:58, pirms 5 gadiem
Iesnas,es jums saku-iesnas ir barga slimība!!!

     [+] [-]

, 2018-12-18 22:24, pirms 5 gadiem
Rīt Latvijai ražena startu diena Eiropas trasēs.Eirokausos klasikas Osipovam,Matvijenko,Sabulei un Razgalei.Junioru kausā jauktās stafetes.Miksts Mise,Pūce.Jauktā stafete Balodis,Matjuhins māsas Buliņas

  +1 [+] [-]

, 2018-12-19 10:59, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vēl EČ zeltu paņemt, lai paliktu LOV un tiktu pie prēmijas.
Tas ir LV biatlona absurds. Rastorgujevam naudas dēļ ir nepieciešams lai formas pīķis būtu šajos EČ sētas mačos. Bet viņš top formu nevar noturēt vairāk par 2 nedēļām, līdz ar to pienāk PČ un viņš jau vairs nav topā...

Pēc gadiem vienmēr domāšu ko Rastijs būtu varējis sasniegt pie slovēņiem, kur ir tiešām normāla un sakārtota biatlona sistēma un pašīem sportistiem nav visu laiku jādomā par blakus lietām.